Blått te för en naturlig viktminskning

Blått te för en naturlig viktminskning

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Blått te är mycket populärt i dagsläget. Det är även känt som oolong-te eller svart drakte och har i flera studier visat sig hjälpa till med naturlig viktminskning. Smaken är en blandning av grönt och rött te, och är ett rent nöje för sinnena och hälsan. Missa inte chansen att prova det.

Blått te har ett väldigt bra rykte bland dem som är kunniga om te. Det kommer från en fin linje och har en god smak. Denna typ blir mer och mer välkänd och bör enkelt kunna hittas i både matbutiker och hälsokostaffärer. Det kommer från de övre delarna av Taiwan och Kina där det har en lång tradition som en dryck för naturlig viktminskning – ett hälsosamt och naturligt sätt att långsamt bli av med kilona. Låt oss förklara.

Egenskaperna hos blått te

Blått te

Regelbunden konsumtion av blått te kan tillhandahålla följande fördelar:

 • Som vi redan har nämnt så är denna typ av te perfekt för viktminskning. Enligt ett flertal studier så överskrider dess förmåga att öka förbränningen andra typer av te. Det möjliggör för oss att naturligt bränna mer fett.
 • Ökar levermetabolismen och minskar därmed kolesterolet.
 • Blått te eller Oolong-te är en utmärkt antioxidant.
 • Förebygger och förbättrar fettlever.
 • Anses innehålla bra egenskaper för att förebygga olika typer av cancer och naturligt öka kroppens försvar.
 • Tar hand om hjärt- och kärlsystemet, renar artärer och förbättrar cirkulationen.

Är det sant att det kan hjälpa mig tappa vikt?

Idealvikt

Studier

 • Den senaste studien kommer från University of Colorado. Denna studie publicerades i “International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders” och säger att blått te förebygger och hjälper till att bekämpa fetma och fettlever.
 • Vidare så har forskare vid det medicinska centret på University of Maryland slagit fast att blått te är ett utmärkt sätt att tappa vikt på grund av dess höga innehåll av antioxidanter som överskrider mängderna i grönt te.

Varför är det bra på att bränna fett?

 • LK Han, den huvudsakliga författaren bakom studien, uppger att det tack vare sin tillräckliga mängd koffein stimulerar kroppen att bränna kalorier och agerar därigenom även som ett diuretikum för att eliminera vätskor. Dess katekiner, som är utmärkta antioxidanter, ökar dessutom ämnesomsättning samt oxideringsnivåer och termogeniska nivåer. Detta producerar en viktig fettförbrännande effekt.
 • Dess polyfenoler hjälper även till att förebygga typ 1-diabetes, vilket har en positiv påverkan på kroppens glukosmetabolism.

Hur ska jag förbereda och dricka det?

Blått te2

Instruktioner

Sättet som teet förbereds på är en konst och du måste förstå varje steg för att kunna ta del av alla fördelar. Blått te har speciella regler som måste följas, som vi ska förklara nedan:

 • En tesked blått te per 23,5 centiliter vatten.
 • Använd mineralvatten.
 • Försök, om möjligt, att inte använda en tekanna i metall eftersom detta material tar bort många av egenskaperna hos teet och avkoket. de bästa tekannorna att använda är av lera, precis som de i Öst.
 • För att göra bra blått te så måste vattnet vara väldigt hett – mellan 90 och 100 grader Celsius. När du har lagt ner bladen i vattnet så ska de dra i endast tre minuter. Det är viktigt att det endast är tre minuter eftersom denna typ av te oxiderar snabbt.

Hur ska jag dricka det?

 • Det bästa är att konsumera det en timme före din huvudsakliga måltid eller en timme efter. Kom ihåg att te innehåller tanniner som förhindrar optimal upptagning av järn om de dricks direkt efter måltider. Detta element kommer inte hjälpa oss att absorbera det ordentligt.
 • Du kan dricka det två gånger om dagen. Det viktiga är att du är konsekvent genom att dricka det varje dag. Lägg inte till socker. Om du vill söta det, använd en tesked honung eller lite stevia.

Var kan jag hitta blått te?

Blått te3

Blått te blir mer och mer populärt så du kommer inte hitta det i den normala tesektionen i affärer. Du bör leta efter det i hälsokostbutiker. Det säljs normalt sett hos dessa inrättningar eftersom efterfrågan är stor hos kunder som vill tappa vikt så väl som hos de som vill behandla diabetes.

Det är känt som blått te, oolong-te och svart drakte. Det är generellt sett inte särskilt dyrt och det ger alltid goda resultat. Prova det!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.