3 hälsosamma smoothies för viktminskning

Vill du förlora vikt på ett hälsosamt sätt? Ja, det är definitivt möjligt. Du behöver bara hålla koll på vilka näringsämnen du får i dig och se till att du varierar med dagliga vitaminer, proteiner, fiber, och viktiga mineraler, utan att något fattas.
3 hälsosamma smoothies för viktminskning
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Naturliga juicer och hälsosamma smoothies är ett utmärkt sätt att kombinera olika mat som, ett steg i taget, hjälper dig att bränna bort fett. Nedan ger vi dig tre recept på utsökta och hälsosamma smoothies.

Hälsosamma smoothies för viktminskning

1. Ananas och Aloe Vera

ananas och aloe smoothie

Detta är en av de mest populära hälsosamma smoothies som finns för viktminskning. Du känner nog redan till de stora fördelarna med ananas : det är laxerande, vätskedrivande, desinfekterande, återhämtande, rikt på antioxidanter… Om du kombinerar det med de otroliga egenskaperna hos aloe vera blir det dessutom en återfuktande, renande, och avgiftande dryck. Den tar hand om ditt matsmältningssystem och dina tarmar genom att eliminera gifter och överflödigt fett.

Denna dryck kan användas som en otrolig tonic för att ta hand om din hälsa och sakta men säkert hjälpa dig att nå din ideala vikt.

Hur du dricker det:

  • Det är väldigt lätt. Denna diet, då den är avgiftande, är utmärkt att följa fem dagar i rad, två gånger i månaden. Det kommer resultera i att du eliminerar gifter och skadliga fetter. Under dessa dagar borde du följa en näringsbaserad kost som består av sallader, fullkornsbröd, frukt och grönt. Av den anledningen kommer du behöva dricka två glas ananasjuice till frukost.
  • Efter dina två stora måltider – lunch och middag – kommer du behöva dricka ett glas med aloe vera. Hur tillagar du det? Det är väldigt lätt. Skär bara ett blad aloe vera, ganska tjockt. Ta bort taggarna, öppna upp det, och behåll den vita och saftiga delen från mitten. Lägg det i en mixer och häll i ett halvt glas juice, till exempel citron eller äppeljuice. På det sättet kommer det smaka bättre och kommer vara lättare att dricka.

2. Grön Smoothie

grön smoothie

En grön smoothie? Den är grön, smarrig, hälsosam, och är jätteduktig på att bränna kalorier och fett. Vad finns i den, frågar du? Denna otroliga smoothie innehåller persilja, citron, selleri, spenat, ingefära, gurka, och äpple. Dessa är packade med vitamin C, B6, fiber, folsyra, omega-3, antioxidanter… Du kan verkligen inte låta bli att testa det.

Du borde dricka den tio dagar i rad till frukost och sedan låta kroppen vila i 20 dagar innan du börjar om. Mycket lätt.

Hur du dricker det:

  • Som vi redan sagt är denna smoothie som mest effektiv på morgonen i tio dagar, vilket gör det hela väldigt lätt. Tvätta bara alla ingredienser, som är: juice från en citron, tre persiljeblad, en selleri, tre spenatblad, en tesked mald ingefära, en halv gurka, och ett skalat äpple utan frön.
  • Lägg allt i en mixer och försök få en välblandad juice. Om du lägger till ett halvt glas vatten kommer det bli mycket lättare. Och det är supergott! Du kommer börja dagen med en massa energi och inte känna dig hungrig mellan måltider. Efter tio dagar kommer du ha bränt bort överflödigt fett och rensat kroppen. Men kom ihåg att hålla dig borta från mat med höga fetthalter, godsaker, raffinerat mjöl, och sockriga drycker under dessa tio dagar.

3. Grapefrukt och Päron

hälsosamma smoothies med päron

Vi känner alla till fördelarna med att äta päron . Det är en jättebra medicinsk frukt som, enligt flera studier, är väldigt effektiv när det kommer till viktminskning. Det innehåller en massa fiber, vitaminer, mineraler, antioxidanter, och väldigt få kalorier. Om du dessutom lägger till grapefrukt blir denna smoothie en utmärkt dryck för att bränna fett och samtidigt få i dig viktiga näringsämnen. Tänker du missa det? Absolut inte!

Hur du dricker det:

  • Drick denna smoothie till frukost i tio dagar.Precis som med den gröna drycken ovan borde du sedan ta en paus i 20 dagar innan du börjar om igen. Du kommer märka hur effektivt det är för dig.När du tillagar det borde du använda ett mellanstort päron. Ta sedan juice från en grapefrukt och lägg båda ingredienserna i en mixer. Det är viktigt att du blandar väl så att päronet får ur sig alla dess safter och därmed också dess egenskaper. Du kan lägga till ett halvt glas vatten. Drick det till frukost.

Du kan dricka vilken som helst av dessa tre smoothies, beroende på vad du tycker om och vilka ingredienser du kan hitta. Kom ihåg att hålla dig till en och drick tillsammans med en balanserad, varierad kost med låga fetthalter, och motionera lite varje dag. Du borde ta en promenad i en timme per dag. Det är inte alls svårt!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bianchi F., Larsen N., Tieghi T., Adorno MA., et al., Modulation of gut microbiota from obese individuals by in vitro fermentation of citrus pectin in combination with bifidobacterium longum BB-46.
  • DePhillipo NN., Aman ZS., Kennedy MI., Begley JP., et al., Efficacy of vitamin C supplementation on collagen synthesis and oxidative stress after musculoskeletal injuries: a systematic review. Orthop J Sports Med, 2018.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.