Bli av med vikt med citron och ingefära – 5 sätt

Ett glas varmt vatten med citron på morgonen hjälper till att aktivera termogenes (kroppens värmeproduktion), vilket gör att vår kropp börjar bränna fett. Ingefära är en annan stor fettförbrännare, särskilt runt magen om du önskar en plattare mage.
Bli av med vikt med citron och ingefära – 5 sätt

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Om du funderar på att bli av med vikt föreslår vi att du framförallt lär dig hur du kan ändra dina dagliga vanor: förbättra din kost, engagera dig i en mer aktiv livsstil samt komplettera ditt dagliga näringsintag med några kända metoder för viktminskning: te, smoothies, fettförbrännande frukter samt medicinalväxter. Idag ska vi beskriva fem metoder där citron och ingefära kan hjälpa dig att bli av med vikt.

Att bli av med vikt med citron och ingefära är fullt möjligt

Mått runt midjan

Du har förmodligen hört fler än en gång att citron och ingefära – både tillsammans och var för sig – kan hjälpa oss att upprätthålla en fin figur. Stämmer detta eller är det bara en myt? Naturligtvis finns det inga mirakeldieter. Alla dieter kräver viss ansträngning från vår sida.

Det innebär till exempel att om vi följer en diet med citron och ingefära vecka efter vecka men ändå fortsätter äta fett, socker och snabbmat, så kommer vi inte tappa någon vikt. Vi måste hitta en balans, och dessa två produkter är perfekta komplement till varandra, och kan vara till stor hjälp när de används på rätt sätt. Så här går det till:

Bli av med vikt med citron

  • Citroner kan hjälpa oss att bli av med vikt och är även bra för vår hälsa. De är rika på C-vitamin och antioxidanter och deras surhet främjar god matsmältning och skyddar levern. Men det slutar inte där: citroner har vätskedrivande egenskaper som är avgiftande och de främjar därmed förbränningen av fett. Vissa människor följer en mycket strikt diet i cirka fem dagar, där främst frukt, grönsaker och citronsaft konsumeras. Som sagt är den mycket restriktiv. Men för att nå våra mål är det inte nödvändigt att gå till sådana längder. Att få i sig citron på olika sätt, tillsammans med ett balanserat näringsintag varje dag, kommer hjälpa oss att nå dit vi vill komma.

Bli av med vikt med ingefärsrot

  • Ingefära är en utmärkt medicinsk rot med en lång tradition inom läkekonsten. Den är idealisk för att minska inflammation, förbättra matsmältningen, minska kolesterol, främja allmän avkoppling, och naturligtvis, bränna fett. Vissa använder den specifikt för att bli av med midjefett och få en plattare mage. Ingefära är lätt att hitta och det finns många olika sätt vi kan bereda den för att ta del av dess hälsofördelar.

5 sätt att gå ner i vikt med citron och ingefära

1. Varmt vatten med citron på morgonen

Citronsaft
Att dricka varmt vatten med citron på morgonen kan göra en hel del för din hälsa. Det är idealiskt för att avgifta kroppen, bränna fett samt få i sig C-vitamin och antioxidanter. Att dricka denna saft varm ökar kroppstemperaturen något och aktiverar rätt typ av termogenes för att starta fettförbränningen.

Denna tonic lindrar även inflammation och magsmärtor samt förstoppning. Den är mycket användbar och hälsosam.

2. Utrensning med citronsaft, cayennepeppar och lönnsirap

Te

Har du någonsin hört talas om detta enkla och effektiva fettförbränningstrick? Det är en perfekt och renande diet som använder en lätt kryddig dryck för att påskynda vår ämnesomsättning och bränna fett. För bästa resultat bör du följa den i cirka tio dagar.

Du kommer dricka tre glas av detta recept per dag: vid frukost, före lunch och före middagen. Börja med att pressa saften ur en citron, låt den koka upp och tillsätt en nypa cayennepeppar samt en matsked lönnsirap. Slutligen häller du blandningen i tre glas vatten och rör om. Detta är vad du dricker tre gånger om dagen – det får dig att må bra och är effektivt för viktminskning.

3. Te med citron, mynta och grapefrukt

Grapefrukt i klyftor

Detta te är lätt att göra och är mycket effektivt. Du kan dricka det två gånger om dagen. Du behöver bara saften av en halv citron och en hel grapefrukt. Rör samman safterna med en kopp vatten och häll blandningen i en tekanna. Tillsätt två myntablad och lite citronskal, och värm tills det kokar. Stäng av värmen och låt det svalna. Drick det gärna med en matsked honung. Du kommer att älska det.

4. Saft med ingefära och citron

Citron och ingefära

Du känner säkert till denna dietklassiker. Den hjälper oss att bränna fett, förbättra matsmältningen och förhindra vätskeretention samt inflammation. Ett sätt att göra den är att pressa saften ur två citroner och låta den sjuda tillsammans med lite hackad ingefärsrot.

När blandningen nått kokpunkten minskar du värmen och tillsätter en liter vatten och två bitar citronskal. Om du förvarar saften i en vattenflaska kan du dricka den före måltider under dagen. Den är mycket effektiv för viktminskning, men kom ihåg att det är viktigt att även äta en hälsosam kost.

5. Grönt te med ingefära

Ingefära

Detta antioxidantrika te är bra att dricka på eftermiddagen. Vi vet redan hur bra grönt te är för att främja viktminskning; det har kallats “teet med 1001 egenskaper” och är känt för att bekämpa fett och hindra det från att ansamlas, men det minskar även kolesterol och förbättrar matsmältningen. Kombinerat med ingefärsrot är detta ett bra sätt att ta hand om vår hälsa och förbättra vår figur.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.