Lemonad med ingefära, gurka och mynta för platt mage

Många har som mål att få eller behålla en platt mage. Ibland är magen större på grund av att den är svullen. Det kan vara vätskeretention som får det att se ut som att du har ”gått upp i vikt.” Men du kan enkelt reducera dessa effekter, med denna enkla dryck gjord på ingefära, citron, mynta och gurka. Låt oss förklara!

Citron, mynta, ingefära och gurka för en platt mage

Du har kanske märkt att din mage putar ut ibland, musklerna är slappa och du märker en viss sladdrighet. Det spelar ingen roll att du är smal, eftersom du är uppsvälld och bildäcket är där. Du vet inte vad du ska göra för att slanka ner midjan och svullnaden. Du bör komma ihåg att det är vanligt för kvinnor att ackumulera fett runt midjan. Denna typ av fettvävnad är svår att få bort, även med träning.

Du har säkerligen upplevt detta: din mage ser jämn och platt ut på morgonen, men så växer den under dagen, och blir uttänjd av måltider. Men vad är det som händer? Detta beror för det mesta inte bara på en stillasittande livsstil. Din kost är också viktig. Vissa livsmedel främjar svullnad: kolsyrade drycker, samt grönsallad och baljväxter kan ge denna effekt.

Lemonaden nedan kan inte bara hjälpa dig att reducera din uppsvällda mage, den kan också hjälpa dig att gå ner i vikt runt din midja. Vi förklara hur:

1. Citron

citron3

Denna sura frukt innehåller askorbinssyra vilket främjar en bra matsmältning. Den hjälper kroppen att bryta ner maten och att effektivt absorbera näringsämnen. Ämnet pepsin hjälper dig att dra mer nytta av proteiner genom att bränna fett. Med andra ord;  din kost blir bättre på grund av syran i citroner. De hjälper dig också att känna dig mätt, motverkar gasbildning och bränner fett. En idealisk stimulans av metabolismen, oavsett vilken kosthållning du har.

2. Ingefära

Ingefära som alternativ till ibuprofen

Gå ner i vikt med ingefära? Ja, det fungerar. Den är anti-inflammatorisk och innehåller ett otroligt ämne som kallas gingerol. Detta ämne aktiverar magens och tarmarnas funktion, hjälper matsmältningen, förhindrar gasbildning och svullnad, samt hjälper till att eliminera fett. Kombinera ingefära med de andra ingredienserna på denna lista och du får en idealisk huskur för en platt mage.

3. Mynta

Mynta

Få örter är så nyttiga för matsmältningen som mynta. Den eliminerar gaser, neutraliserar magsyran, hjälper dig att absorbera näringsämnen, är anti-inflammatorisk, avslappnande och lindrar illamående.

4. Gurka

gurka2

Len och lätt, den främjar matsmältningen och är anti-inflammatorisk. Vanligtvis används den mot påsar under ögonen eller för att ge näring åt huden… Så du kan bara tänka dig vad den kan erbjuda din kropp. Du bör också komma ihåg att gurka är ett utmärkt diuretikum, som hjälper kroppen att bli av med överskott av vätska, och är bra för att behandla infektioner som cystit och nefrit, sjukdomar som kan göra dina mage svullen.

Hur man gör en lemonad på ingefära, gurka och mynta

ingefära-dryck

Det du behöver för att göra lemonaden

  • 2 liter vatten
  • 1 citron
  • 1 mellanstor gurka
  • 2 matskedar riven ingefära
  • 10 blad mynta

Hur du går till väga

  • Det är mycket enkelt. Börja med att göra en infusion på mynta. Koka 10 myntablad i 250 ml vatten. Låt det dra i fem minuter efter att det har kokat upp. Spara till senare.
  • Nästa steg är att pressa citronsaften. Pressa en citron och skär tre strimlor av skalet för att lägga i lemonaden senare.
  • Det tredje steget är att skala gurkan och mixa den. Sedan kan du blanda den med citronsaften och infusionen.
  • Ta en och en halv liter vatten och blanda med infusionen, citronsaften och den mixade gurkan.  Lägg till två matskedar ingefära, citronskalet, och om du vill ett till blad mynta.

Hur man dricker lemonad på ingefära, mynta och gurka

Detta recept på lemonad ger två liter, så det räcker till att dricka som ett stärkande medel under hela dagen. Nyckeln är att dricka den efter varje måltid: frukost, lunch och middag. Men du bör dricka den hela dagen.

Den är utsökt när den är färskgjord, och du kommer att få en platt mage på nolltid om du kombinerar den med en hälsosam kost och motion. Prova på denna lemonad!

MER FÖR DIG