Hur man tar bort påsar under ögonen

maj 22, 2015

Mörka ringar och påsar under ögonen är ett tydligt tecken på trötthet, stress och utmattning. Det gör också att ansiktet ser äldre och därför försöker man oftast täcka detta ögonområde med smink. Men concealer är inte den enda lösningen. Det finns en del naturliga metoder som är mycket effektiva och kan vara mycket användbara för att förbättra detta mycket viktiga ansiktsområde. 

Följande är några mycket viktiga rekommendationer på huskurer som du kan använda för att ta bort påsar under ögonen. De kommer också att hjälpa dig att se mer föryngrad och mindre trött.

Potatis

sötpotatis WallyHartshorn
Potatis är en välkänd naturlig huskur som behandlar och tar bort påsar under ögonen. För att göra denna huskur, börja med att skiva en rå potatis och lägg skivorna i kylskåpet i en timme. Ta sedan ut dem och lägg potatisskivorna på dina ögon. Håll ögonen stängda och se till att de täcker påsarna helt. Lämna dem på ögonen i femton minuter. Denna behandling kommer att hjälpa till med dessa hemska ringar och få dem att försvinna helt.

Gurka

Gurka är ett annan huskur som rekommenderas starkt mot påsar under ögonen.

För att göra denna gurkbehandling, skiva gurkan precis som i exemplet med potatisen ovan. Gurkskivorna bör kylas mycket väl. Lägg dem sedan på dina ögon och lämna dem i tjugofem minuter. Du kan passa på och ta en liten tupplur under tiden vilket kommer göra denna behandling ännu effektivare.

Gurkan är mycket verksam när det gäller minskning av påsar under ögonen eftersom den har antiinflammatoriska egenskaper.

Sked och kallt vatten

Josué kallt vatten

För denna huskur behöver du ett glas iskallt vatten och fyra skedar som du lägger i vattnet i några minuter. Ta sedan upp två av skedarna och lägg dem genast på ögonen. Låt de andra två skedarna vara kvar i glaset under tiden och byt dem när de två första blir varma. Fortsätt samma procedur i ca. tjugo minuter.

Inflammationen försvinner snabbt eftersom kallt vatten hjälper till att vidga blodkärlen.

Grönt te

Förbered denna kur genom att koka två påsar grönt te. När tepåsarna har svalnat till rumstemperatur, lägg dem på ögonen i femton minuter. De medicinska egenskaperna av grönt te hjälper till att ta bort mörka ringar under ögonen mycket snabbt.

E-vitamin

För att göra denna behandling behöver du hälla ett par droppar E-vitaminolja i en skål med kallt vatten. Rör om så att allt blandas väl. Ta sedan två bomullstussar, doppa dem i denna blanding och lägg dem på ögonen i tjugo minuter. Du kommer omedelbart märka förändringen i huden eftersom E-vitamin inte bara minskar inflammation och tar bort påsar under ögonen, utan ger näring och lämnar huden len.

MER FÖR DIG