10 livsmedel som hjälper din lever

Livsmedel för att rena din lever

Har du någonsin tänkt på om det du äter är bra för din lever? Antagligen inte, eftersom de flesta äter det de tycker är gott. Men du bör vara försiktig.

Som vi alla vet är man det man äter, men det är inte ofta vi verkligen tänker på vilken typ av skada som vissa livsmedel kan orsaka vår kropp och lever. Vissa typer av drycker och maträtter innehåller mycket fett och raffinerat mjöl som levern kan ha svårt att bearbeta.

Därför vill vi idag berätta om de livsmedel som är bra för din lever; de kommer hjälpa dig att må bättre!

1. Citroner är bäst för din lever

nötter

En av de största fördelarna med nötter för hälsan och din lever är att de innehåller mycket omega-3 och glutation, två viktiga ämnen som hjälper din lever att avgifta och rena kroppen.

4. Vitlök

din lever

Vet du vilka de korsblommiga grönsakerna är?

  • Broccoli, brysselkål, blomkål… Grönsaker som är rika på vitaminer, proteiner och organiska komponenter som glukosinolater, som förbättrar matsmältningen och stärker din lever. Tveka inte att inkludera dem i dina måltider!

8. Grönt te

äpplen är fördelaktiga för din lever

Det finns inte mycket som är så nyttigt som att ha med sig ett äpple i väskan till mellanmål. Kom ihåg att äta den med skalet på, eftersom det är där pektinet finns. Det är en fantastisk kemisk förening som hjälper din lever med avgiftning och är även bra för matsmältningen och hjärtat.

Nu när du vet vilka livsmedel som är bra för din lever ska du inte tveka att äta dem dagligen för att åtnjuta bättre hälsa!