Varför är det bra att äta vitlök på fastande mage?

maj 13, 2015

Det finns för närvarande många olika åsikter när det kommer till att äta vitlök på fastande mage. Du kan ofta höra folk säga att det är ett av mormors hemsnickrade recept med väldigt liten effekt, men sanningen är att vitlök är mycket effektivt för att förebygga och bota olika sjukdomar.

Vilka är hälsofördelarna med att äta vitlök på fastande mage?

Många studier kring egenskaperna hos vitlök visar att när man äter vitlök på fastande mage gör det denna lilla lök till ett kraftfullt naturligt antibiotikum. Det är mer effektivt när du äter det innan frukost eftersom bakterier då är extra utsatta och kapitulerar enklare av dess kraft.

Många människor som lider av högt blodtryck har funnit att vitlök är en lättnad för den här sjukdomens symptom. Förutom att vara effektivt för cirkulationen förebygger det också hjärtproblem och hjälper till att hålla levern och urinblåsan i god funktion. Det är effektivt vid magproblem såsom diarré. Somliga hävdar också att intag av vitlök på fastande mage är en mycket bra huskur mot nervproblem.

Samtidigt är vitlök en effektiv kur vid många magproblem: det stimulerar matsmältningen och aptiten. Det bidrar också till att kontrollera stress, vilket förebygger bildandet av magsyra som vanligtvis produceras när du blir nervös.

Vitlök är erkänt för sina olika fördelar runtom i världen. Det är därför det har gjort sig ett namn som ett läkande livsmedel sedan lång tid tillbaka.

Vitlök som alternativ medicin

Vitlök anses vara en av de mest kraftfulla livsmedlen inom alternativ medicin när det kommer till att avgifta kroppen. Experter inom denna gren av medicin insisterar på att vitlök är så kraftfull att den kan hjälpa dig att bli av med parasiter och maskar samt förebygga sjukdomar som tyfus, diabetes, depression och vissa typer av cancer.

Ät vitlök på fastande mage
Bland vitlökens många beståndsdelar finns två ämnen som utmärker sig i arbetet för att stärka din hälsa: allicin och diallyldisulfid.

Personer som är allergiska mot vitlök bör ta två mycket viktiga saker i beaktande: ät den inte rå, och om du får ett utbrott på huden, en ökning av kroppstemperaturen eller huvudvärk bör du omedelbart sluta äta det. Vissa studier har också visat att vitlök kan ge biverkningar hos personer som tar läkemedel mot HIV/AIDS. Därför måste du vara mycket försiktig med detta och vara uppmärksam på effekterna innan du fortsätter äta vitlök.

Om den starka lukten av vitlök blir outhärdlig och du kan inte fortsätta att äta det rekommenderar vi inte att du slutar ta del av dess fördelar bara på grund av detta. Du kan fortfarande få dessa genom att ta naturliga kosttillskott som finns i tablettform.

Andra hälsofördelar med vitlök

Luftvägssjukdomar

Vitlök vid luftvägssjukdomar: det fungerar verkligen fantastiskt när det kommer till att förebygga och bota tuberkulos, lunginflammation, bronkit, kroniska luftrörskatarrer, lungödem, astma och kikhosta.

Vid tuberkulos bör vitlök konsumeras på följande sätt: ät en hel vitlök om dagen. Dela upp den i flera portioner och sprid ut dessa över dagen. Du kan konsumera dem på vilket sätt som helst, men bäst är om vitlöken är rå eller lätt brynt i ugnen. Du kan också göra en sås med vitlök, äggula och olja. I det här fallet måste du undvika att koka blandningen eftersom du då förlorar en hel del av de medicinska egenskaperna hos vitlöken.

Om du har någon typ av bronkial sjukdom kan du göra en speciell infusion. Du behöver bara 200 gram vitlök, 700 gram naturligt socker och 1000 gram (1 liter) vatten. Koka vattnet med vitlöken och tillsätt sedan sockret. Drick tre matskedar av denna infusion per dag.

Vid kronisk bronkit kan du bereda ett vitlöksextrakt: lägg 40 gram väl sköljd vitlök skuren i små bitar och 100 gram 45%-ig alkohol i en flaska (som har en bra kork!). Låt det dra i fem eller sex dagar och sila sedan. Du rekommenderas att dricka en kopp av denna infusion varje dag. Den står sig också under lång tid.

Katarrer och astma

Du kan använda samma kur vid katarrer och astma. I dessa fall tar du 15-30 droppar i lite varmt vatten. Om du tycker lukten och smaken av vitlök är för stark kan du tillsätta lite mintextrakt.

Utvärtes behandlingar

Du kan också använda vitlök för utvärtes behandlingar, t. ex. som ett grötomslag över magen för att lindra förkylningar. Det är också möjligt att applicera det på bett från giftiga djur. En liten mängd vitlök kan hjälpa till att bekämpa vårtor och få dem att falla av smärtfritt. Vissa människor använder det för att lindra tandvärk genom att placera en liten bit på tanden som gör ont.

Det är också bra att känna till att vitlök botar hemorrojder, förstoppning och öronsmärtor. I fallen med förstoppning och hemorrojder, koka vatten med en väl tilltagen mängd vitlök och häll infusionen i en behållare som gör att du kan andas in dess ångor. Du kan andas in ångorna tills vattnet blir kallt. Vid öronsmärtor, pressa ut lite saft från en vitlöksklyfta och tillsätt en eller två droppar i örat som gör ont.

Kom ihåg…

Det finns otaliga egenskaper och fördelar hos vitlök som förbättrar hälsan hos dem som äter det ofta och regelbundet. Du kan ta del av de medicinska egenskaperna av detta läkande livsmedel varje dag och få ett friskare liv helt naturligt. Börja gärna dagen med att äta vitlök på fastande mage.