Vitlöksmjölk: En magisk kur som lindrar ischias

Vitlöksmjölk: En magisk kur som lindrar ischias
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Ischias är en smärta som orsakas av en irritation i ischiasnerven. Smärtan kan vara väldigt intensiv och hålla i sig i flera dagar, och kan hindra personen från att genomföra sina dagliga aktiviteter. Ischiassmärta kan börja i ländryggen och nå baksidan av ett av benen. Ibland når den till och med tåspetsarna. Läs vidare för att få reda på hur vitlöksmjölk kan lindra detta.

Irritation från ischiasnerven orsakas när den kläms och inflammeras som en konsekvens av diskbråck, spinal stenos, piriformissyndrom, en skada eller fraktur i bäckenet, eller till och med tumörer.

Vilka är symtomen för ischias?

Ischiassmärta kan ha olika styrkor. Personen som drabbas av det kan uppleva en lätt kittlande känsla eller till och med smärta, men det kan även leda till en mer intensiv smärta som hindrar dem från att utföra vardagssysslor.

Generellt inträffar denna smärta intensivt på ena sidan, men vissa kan även känna den på en del av benet eller höften, samt uppleva avdomnad i andra delar av kroppen.

Ischiassmärta

Ischiassmärta kan bli värre över timmar eller dagar, framförallt om personen känner sig svag. Denna smärta tenderar att framförallt kännas efter att man stått eller suttit, nattetid, när man hostar, nyser eller skrattar, när man gått mycket, och när man vänder sig, mm.

Vitlöksmjölk för att lindra ischias

Vitlöksmjölk är en naturlig kur med flera hälsosamma egenskaper som är speciellt effektiv för att lindra smärta, som ischias. Denna alternativa behandling kan hjälpa till att minska inflammation i ischiasnerven och fungerar smärtlindrande för att minska detta irriterande problem, som kan hindra dig från att leva ett normalt liv.

Du vet att vitlök är ett väldigt fördelaktigt livsmedel för din kropp, främst tack vare dess antibiotiska och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att bekämpa olika typer av infektioner och hälsoproblem. I denna artikel ska vi bereda en kraftfull vitlökskur som är till stor hjälp för att minska ischiassmärta. Det kan även ge dig diverse andra hälsofördelar som förbättrar din livskvalitet.

Ingredienser

 • 4 vitlöksklyftor
 • 200 ml mjölk

Beredning

Till att börja med maler du vitlöken väl, som om du skulle använda den som en krydda. Hetta sedan upp mjölken på medelstark värme och tillsätt den malda eller pressade vitlöken. Låt blandningen koka i några minuter och söta den sedan med honung efter smak.

För att få bra resultat från denna behandling rekommenderar vi att du dricker minst 200 ml vitlöksmjölk varje dag.

Andra fördelar med vitlöksmjölk

 • Vitlöksmjölk är även en kraftfull kur som kan hjälpa till att lindra matsmältningsproblem och förstoppning.
 • Den är väldigt effektiv för att bli av med tarmparasiter. I detta fall låter du vitlöksmjölken stå i tre eller fyra timmar och dricker den tio dagar i sträck på tom mage.
 • Denna hemgjorda kur kan även användas för rethosta. Vi rekommenderar att du dricker den kvällstid innan du går och lägger dig eftersom den även hjälper dig somna.
 • Personer som lider av astma, andningssvårigheter och andra lungproblem kan även börja dricka vitlöksmjölk för att bli bättre. I detta fall bör vitlöksmjölken drickas så het som möjligt, och helst innan du går till sängs.
 • Om du överväger att följa en diet för viktnedgång och har en träningsplan redo för att uppnå dina mål kan vitlöksmjölk vara till stor hjälp. Vitlök hjälper till att aktivera ämnesomsättningen och på så sätt främja fettbränning. Det är bäst att äta den rå, men om du inte gillar dess smak kan du dricka den med mjölk.
 • Att dricka vitlöksmjölk ger dig energi och stärker ditt immunförsvar. Detta tack vare de antibiotiska egenskaperna hos vitlök. Den håller även infektioner borta som orsakas av virus, svamp och bakterier.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Tesfaye A., Traditional uses, phytochemistry and pharmacological properties of garlic (allium sativum) and its biological active compounds. Ijjrsert, 2015.
 • Moosavian SP, Paknahad Z, Habibagahi Z, Maracy M. The effects of garlic (Allium sativum) supplementation on inflammatory biomarkers, fatigue, and clinical symptoms in patients with active rheumatoid arthritis: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Phytother Res. 2020 Nov;34(11):2953-2962. doi: 10.1002/ptr.6723. Epub 2020 Jun 1. PMID: 32478922.
 • Nakamoto M, Kunimura K, Suzuki JI, Kodera Y. Antimicrobial properties of hydrophobic compounds in garlic: Allicin, vinyldithiin, ajoene and diallyl polysulfides. Exp Ther Med. 2020 Feb;19(2):1550-1553. doi: 10.3892/etm.2019.8388. Epub 2019 Dec 27. PMID: 32010337; PMCID: PMC6966194.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.