Läkande egenskaper hos vitlökssaft

09 januari, 2019
Vitlökssaft har kraftfulla antibakteriella egenskaper och antisvampfunktioner, förebygger att blodproppar bildas och skyddar därmed din kardiovaskulära hälsa samtidigt som den förebygger diverse typer av cancer från att utvecklas.

Vitlökens medicinala och hälsorelaterade egenskaper har varit kända runt om i världen i sekel eftersom den består av många substanser som tillhandahåller din kropp med oersättliga verktyg som behövs för att den ska fungera ordentligt. Vitlökssaft är dessutom helt naturligt!

Det bästa sättet att dra nytta av fördelarna med vitlök är att konsumera rå vitlökssaft, eftersom den förlorar vissa av sina egenskaper i samband med den upphettning som sker när den används i matlagning. Bland komponenterna i vitlök hittar vi vitamin A, B6 och E samt mineraler som kalcium, koppar, sulfur, magnesium, järn, kalium, selen och fosfor.

Medicinska användningar för vitlök

En av de viktigaste medicinska egenskaper hos vitlökssaft är för att behandla personer som konstant lider av förkylningar, astma och andra komplikationer i andningssystemet. Detta eftersom den stärker kroppens immunförsvar och gör den mer resistent mot de oändliga mängderna virus och bakterier som finns i vår miljö.

Frekvent konsumtion av vitlökssaft hjälper till att förebygga problem i cirkulationssystemet, vilket gör den till ett utmärkt medel för att bibehålla god kardiovaskulär hälsa, etablera bra blodtrycksnivåer och öka mängden bra kolesterol, vilket förebygger att plack byggs upp i artärerna. Att konsumera vitlökssaft hjälper dessutom till att minimera risken för att drabbas av blodproppar i artärerna, vilket är en viktig del i att förebygga strokes och de ofta permanenta skadorna de orsakar.

Flera studier har visat att personer som konsumerar vitlökssaft dagligen löper mindre risk att utveckla olika typer av cancer. Till exempel lungcancer, magcancer och grovtarmscancer. Man har även bevisat att saften fungerar antibakteriellt och antiviralt. Den verkar även mot svamp och mikrober, vilket bekämpar alla typer av infektioner.

Hur kan jag dricka vitlökssaft?

Vitlök3

Vitlökssaft kan konsumeras i smoothies på följande sätt. Du behöver:

  • Två eller tre morötter.
  • Två vitlöksklyftor.
  • Ett äpple.
  • Några persiljekvistar.
  • En liten bit ingefära.

Lägg alla ingredienser i en mixer med 50 cl vatten. Mixa dem och dränera sedan vätskan. Du bör dricka denna blandning på tom mage varje dag.

En annan liknande vitlökssmoothie är denna:

  • Två äpplen
  • En pepparfrukt
  • En vitlöksklyfta

Mixa dessa ingredienser och drick på tom mage.