Läkande egenskaper hos vitlökssaft

Vitlökssaft har kraftfulla antibakteriella egenskaper och antisvampfunktioner, förebygger att blodproppar bildas och skyddar därmed din kardiovaskulära hälsa samtidigt som den förebygger diverse typer av cancer från att utvecklas.

Vitlökens medicinala och hälsorelaterade egenskaper har varit kända runt om i världen i sekel eftersom den består av många substanser som tillhandahåller din kropp med oersättliga verktyg som behövs för att den ska fungera ordentligt. Den är dessutom helt naturlig!

Det bästa sättet att dra nytta av fördelarna med vitlök är att konsumera rå vitlökssaft, eftersom den förlorar vissa av sina egenskaper i samband med den upphettning som sker när den används i matlagning. Bland komponenterna i vitlök hittar vi vitamin A, B6 och E samt mineraler som kalcium, koppar, sulfur, magnesium, järn, kalium, selen och fosfor.

Medicinska användningar för vitlök

En av de viktigaste medicinska egenskaper hos vitlökssaft är för att behandla personer som konstant lider av förkylningar, astma och andra komplikationer i andningssystemet. Detta eftersom den stärker kroppens immunförsvar och gör den mer resistent mot de oändliga mängderna virus och bakterier som finns i vår miljö.

Frekvent konsumtion av vitlökssaft hjälper till att förebygga problem i cirkulationssystemet, vilket gör den till ett utmärkt medel för att bibehålla god kardiovaskulär hälsa, etablera bra blodtrycksnivåer och öka mängden bra kolesterol, vilket förebygger att plack byggs upp i artärerna. Att konsumera vitlökssaft hjälper dessutom till att minimera risken för att drabbas av blodproppar i artärerna, vilket är en viktig del i att förebygga strokes och de ofta permanenta skadorna de orsakar.

Flera studier har visat att personer som konsumerar vitlökssaft dagligen löper mindre risk att utveckla olika typer av cancer, som lungcancer, magcancer och grovtarmscancer. Man har även bevisat att saften fungerar antibakteriellt, antiviralt och att den verkar mot svamp och mikrober, vilket resulterar i ett utmärkt sätt att bekämpa alla typer av infektioner.

Hur kan jag dricka vitlökssaft?

Vitlök3

Vitlökssaft kan konsumeras i smoothies på följande sätt. Du behöver:

  • Två eller tre morötter
  • Två vitlöksklyftor
  • Ett äpple
  • Några persiljekvistar
  • En liten bit ingefära

Lägg alla ingredienser i en mixer med 50 cl vatten. Mixa dem och dränera sedan vätskan. Du bör dricka denna blandning på tom mage varje dag.

En annan liknande vitlökssmoothie är denna:

Mixa dessa ingredienser och drick på tom mage.

MER FÖR DIG