8 sorters mat som orsakar cancer

Cancer

Studier har visat att kosten är länkad till vanliga sjukdomar, samt vardagliga åkommor. Det har även bevisats att ifall man följer en dåligt balanserad kost som är full av kemikalier kan detta påverka din hälsa och även leda till transfetter

  • Bearbetat kött. Alla köttprodukter, som kallskuret, bacon, korvar, mm. innehåller kemiska konserveringsmedel som får produkterna att hålla och se bra ut. Dessa kemikalier kan dock ge dig cancer. Nitrat och natriumnitrat är länkade till en märkbar ökning i risken för denna sjukdom, speciellt i din grovtarm. Om du vill äta kött kommer du att behöva välja charkprodukter utan nitrat och helst från djur som blivit uppfödda med gräs och inte spannmål.
  • Mikrovågspopcorn. Popcorn är väldigt enkla att göra. Du lägger bara en påse i mikron och på två minuter har du den bästa partnern för filmen eller soffan. Kombinationen av ingredienserna med strålningen från denna apparat är dock relaterade till cancer och infertilitet. Diacetyl används också i popcorn. Denna ingrediens ger en artificiell smörsmak och har blivit länkad till allvarliga lungsjukdomar. Som om allt detta inte vore nog kan flera av ingredienserna innehålla genetiskt modifierade material. Om du vill kunna njuta av detta tilltugg, köp majskorn och gör dina egna popcorn i en övertäckt gryta med lite olja.
  • Vanliga läskedrycker och deras lightversioner. Läsk kan orsaka cancer. Så enkelt är det. Detta inte bara för att de innehåller stora mängder socker (de som inte är light), utan även kemikalier, färgämnen, tillsatser, mm. Läsk kan försura kroppen och ”mata” cancerframkallande celler. När det kommer till lågkalorivalen är dessa ännu farligare eftersom de innehåller aspartam, ett artificiellt sötningsmedel som kan orsaka olika sjukdomar, inkluderat cancer och medfödda defekter. Andra sötningsmedel som sukralos och sackarin har blivit länkade till olika sjukdomar. Försök att alltid välja naturligt pressade juicer, eller i bästa fall, vatten.

socker

  • ”Hydrerad” olja. De används för att konservera bearbetad mat så att den håller sig ”färsk”, men de har en bieffekt eftersom de ändrar strukturen och flexibiliteten hos de cellulära membranen i din kropp. Detta kan resultera i sjukdomar som försvagar dig, inkluderat cancer. Transfetter förekommer i stora mängder mat som du köper och äter varje dag. Med det sagt byter många tillverkare ut detta mot säkrare alternativ, som palmolja, vilket är ett fantastiskt alternativ. Ett tips – köp inte mat som innehåller transfetter.
  • Industriellt producerade frukt