Tio örtbehandlingar för åderbråck

Åderbråck har en negativ påverkan på vårt självförtroende. Dessa naturliga kurer är användbara för att förbättra cirkulationen såväl som för att förebygga och minska åderbråck.
Åderbråck

Åderbråck är obehagliga när de dyker upp. De hittas normalt sett på benen och ibland på ansiktet. För kvinnor kan detta vara förödande för självförtroendet. Åderbråck dyker upp som ett resultat av graviditet, genetiska faktorer, viktuppgång, hormoner eller ett arbete där du spenderar en stor del av tiden sittande.

Det finns faktiskt sätt att bli av med åderbråck, men vissa av dem är väldigt kostsamma. De goda nyheterna är att det finns billigare, naturliga kurer mot åderbråck som kan hjälpa dig att spara pengar samtidigt som du får liknande eller bättre resultat. Eftersom de är helt naturliga kommer de heller inte påverka din hälsa.

Ingefära

Lök

Lök är ett utmärkt botemedel som hjälper till med bra assimilering och distribuering av protein i kroppen. Tack vare detta kan den förebygga att åderbråck bildas och syns på hudens. Allt du behöver göra är att äta rå lök dagligen – daglig konsumtion av lök håller kroppen frisk och revitaliserar huden.

Brahmi

Denna växt har sina anor i Indien och anses vara mycket effektiv för att ta bort åderbråck, framförallt inom det ayurvediska medicinfältet. Brahmi innehåller vitaminer som är viktiga för bra hudton. Applicera den direkt på benen för utmärkta resultat. Du hittar den i hälsokostbutiker eller online.

Rosmarin

hahamelis

Det är en sällsynt ört som är väldigt användbar, om du kan hitta den. Johannesört har antiinflammatoriska egenskaper och kan därför effektivt minska åderbråck. Den intas generellt sett som ett te, men kan även appliceras som en kompress på det drabbade området. Den har en hög koncentration av eteriska oljor, gallsyra och tanniner, vilka är utmärkta för hudens hälsa.

Ruscus aculeatus

Denna växt innehåller en aktiv komponent vid namn ruscogenin som minskar inflammation och blockage i venerna. Den har även förmågan att stärka nerverna och göra dem fastare. Du bör konsumera minst 100 mg om dagen för att dra maximala fördelar.

Guggul

Guggul (Commiphora wightii) är ytterligare en traditionell växt från ayurvedisk medicin och har förmågan att minska inflammation i blodkärlen och hindrar som ett resultat av detta att åderbråck dyker upp. Guggul förbättrar cirkulationen och hudhälsan.

Solhatt (Echinacea)

Echinacea

Denna ört är välkänd för att stärka immunförsvaret, men fungerar även som en lösning för åderbråck. Den är bra för att minska inflammationen och agerar som ett smärtstillande medel mot smärtan som associeras med åderbråck.

Vi hoppas att du fann denna information användbar. Kom ihåg att alltid konsultera med en läkare om du lider av kroniska åkommor eller om du lägger märke till negativa effekter efter att ha använt dessa naturliga kurer mot åderbråck.