Läkande egenskaper hos vitlök

· juni 7, 2015

Kanske har du träffat människor som äter vitlök under fasta och under mycket tidiga timmar på morgonen. Sanningen är att många fortfarande blir överraskade av denna praxis och detta kan bero på den obehagliga smaken av denna växt. Du vet förmodligen inte att de människor som har för vana att konsumera vitlök är väl bekanta med de läkande egenskaperna som den bidrar med till en väl fungerande kropp.

Vitlök innehåller verkligen underbara egenskaper som hjälper till att reglera funktionen av din kropp på många olika nivåer. Det är säkerligen ett av de mest läkande livsmedel som finns. Ta reda på mer om de läkande egenskaperna hos vitlök nedan!

Vitlökens historia

I forna tider användes vitlök främst för sina antibiotiska egenskaper. Både romerska och grekiska soldater brukade äta en måttlig mängd vitlök i syfte att förhindra många typer av bekymmer och åt det innan och efter alla strider. För egyptierna uppfyllde vitlök ytterligare ändamål, till exempel konsumerades det som ett afrodisiakum. I Himalaya används det i olika rätter främst för att stärka immunförsvaret och samtidigt syresätta kroppen.

Vitlökskräm
Dess historia har verkligen förändrats en del med åren. I många delar av världen används vitlök främst som smaksättare vid matlagning, och det är inget fel med det. Men om du lär känna alla vitlökens egenskaper kommer din syn på den säkerligen att börja förändras. Många föredrar att inte inkludera den i sin meny på grund av den starka lukten som kännetecknar den, men det är viktigt att inkludera den så att du kan få del av de många förmåner som kommer att återspeglas direkt på din hälsa.

Vi kommer att berätta om några hälsofördelar med att äta vitlök och om du gillar vad du läser kan du börja att inkludera den i din diet; åtminstone en vitlöksklyfta per dag.

Förbättrar det kardiovaskulära systemet

Hjärta

Detta underbara livsmedel bidrar till att förbättra det kardiovaskulära systemet och samtidigt minska kolesterolhalten i blodet. Detta sker genom att kontrollera produktionen av kolesterol i levern; och som om detta inte vore nog ökas även produktionsnivån av det goda kolesterolet (HDL). När det gäller det kardiovaskulära systemet främjar vitlök en vidgning av blodkärlen, vilket gör det lättare för blodcirkulationen och förhindrar också problem såsom åderförkalkning.

Eliminerar parasiter

Vitlök används också för att bekämpa många mikroorganismer som är svåra att eliminera med vanliga mediciner. Detta beror på att den har antiparasitära egenskaper och bekämpar några av dem, t. ex. binnikemask, gör din kropp mycket renare samt skapar en obehaglig stämning för alla dessa parasiter.

Vårdar huden

Få bort fläckar från huden
Visste du att vitlök är en av de bästa källorna till vitamin C, A, B1 och B2? Så om du konsumerar den regelbundet får du en vackrare och friskare hud, vilket också kommer att hålla dig yngre och mycket starkare. Samtidigt bidrar den till att förbättra din syn och förebygga sjukdomar i andningsorganen. Verkligen resultat som vi alla vill uppnå.

På samma sätt hjälper vitlök till att bekämpa influensa och inflammatoriska problem, men se dock upp! Du får inte överkonsumera detta livsmedel eftersom det kan vara kontraproduktivt. Så det är rekommenderat att konsumera det i måttliga mängder; en eller två vitlöksklyftor per dag kommer att vara bra för dig.

Kom ihåg…

Nu när du känner till några av de mest fördelaktiga egenskaperna som vitlök kommer att bidra med till din hälsa bjuder vi in dig till att börja konsumera detta livsmedel; oavsett om du inkluderar det i dina måltider, så att det är mycket lättare att svälja, eller om du föredrar att konsumera det på fastande mage. Tillåt dig att dra största möjliga nytta av denna växt. Kom ihåg att det är viktigt att få ut så mycket som möjligt av alla de läkande egenskaperna hos vitlök!