En 100% naturlig sirap för att bekämpa influensa

Ingredienserna i denna naturliga sirap kombinerar smärtlindrande, antibiotiska och slemlösande egenskaper för att lindra symtom på influensa, samtidigt som kombinationen av vitaminer stärker din kropp.
En 100% naturlig sirap för att bekämpa influensa

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Influensa, förkylningar och hosta drabbar de flesta av oss, framförallt under vintermånaderna eller i områden med mycket miljöföroreningar. Dessa kan vara väldigt irriterande eftersom de vanligtvis ger symtom såsom igentäppt näsa, halsont och svårigheter att andas som vanligt.

När immunförsvaret försvagas och du utsätts för virus och bakterier löper du högre risk att utveckla dessa sjukdomar. Som tur är finns det idag bokstavligt talat dussintals alternativ för att behandla dem effektivt.

I dagens artikel vill vi föreslå ett naturligt och hälsosamt sätt att kontrollera dessa symtom. Ingefärs- och citronsirap innehåller antivirala egenskaper som höjer din kropps immunförsvar.

Naturlig sirap på ingefära och citron mot influensa

Denna naturliga sirap är en utmärkt huskur för andningsproblem och har använts i sekel för att ge lindring. Den görs med en kombination av ingefära, citron och honung, som alla är 100% naturliga och inte ger negativa bieffekter.

För att förstå varför denna kombination är ett sådant effektivt alternativ ska vi ta en titt på fördelarna med varje ingrediens.

Se även: 10 livsmedel du bör äta för att lindra halsont

Fördelar med ingefära

Ingefära

Ingefärsrot är en populär ingrediens inom alternativmedicin som har prisats för sina antiinflammatoriska, slemlösande och smärtstillande effekter.

Utöver att vara ett utmärkt alternativ för inflammatoriska problem har ingefära även visat sig vara behjälplig i att bekämpa lung- och andningsproblem såsom influensa, förkylning och bronkit, bland andra.

Ingefära innehåller viktiga näringsämnen som kalium, niacin, fosfor och vitamin C, som stärker din kropps förvar så att det kan bekämpa virus och bakterier.

Fördelar med citron

Citron

En av de huvudsakliga fördelarna med citron är det höga innehållet av vitamin C, som är viktigt för att stärka immunförsvaret och stoppa tillväxten av patogener. Citroner är dessutom antibakteriella, antiseptiska och antiinflammatoriska, vilket hjälper till att rensa luftvägarna när de täpps igen av slem och annat.

Fördelar med honung

Honung

Honung var ett av de första upptäckta “superlivsmedlen” tack vare det höga näringsvärdet och dess medicinska egenskaper. Den innehåller vitaminer, spårmineraler samt antioxidanter, som stödjer din kropps funktioner samtidigt som de ökar ditt försvar mot skadliga aktörer.

Honung har använts i generationer som en grundläggande ingrediens i produktionen av sirap, tack vare sin naturliga sötma och konsistens. Den lindrar halsont och hjälper till att lösa upp slem. Den är även en kraftfull, naturlig antibiotika som effektivt bekämpar virus och bakterier som orsakar förkylning och influensa.

Hur kan man göra denna naturliga sirap hemma?

Citron-ingefära-honung

Du kan använda denna sirap som ett tillskott för att behandla förkylningar och influensa, men du kan även ta den på daglig basis i förebyggande syfte. Kombinationen av dessa tre ingredienser ger dig en kraftfull kur mot inflammation och irritation, samtidigt som den ger dig energi.

Ingredienser

 • 2 citroner
 • 1 bit ingefära
 • 500 g ren, ekologisk honung

Beredning

 • Tvätta citronerna noggrant och skär dem i tunna skivor.
 • Rensa ingefäran och riv eller skär den i tunna skivor.
 • Tillsätt båda ingredienserna i en ren glasburk och häll honungen över.
 • Låt stå i 24 timmar tills allt har blandats ordentligt.
 • Du kan förvara blandningen i en eller två månader i kylskåpet.

Hur tar man den?

 • Vuxna kan ta upp till två matskedar om dagen.
 • Barn ska inte ta mer än två teskedar.
 • Du kan tillsätta lite varmt vatten för att göra blandningen lättare att få i sig.

Det bästa tillfället att ta den är på morgonen på tom mage, men du kan även ta blandningen vid första tecknet på influensa. Försök att göra den för hela familjen, framförallt när vintersäsongen är på ingång.

Ingredienserna är lätta att få tag på och utgör ett fantastiskt skydd mot attack från mikroorganismer.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Centers for Disease Control and Prevention. (2016). Influenza ( Flu ). https://doi.org/10.1007/978-1-60761-863-8_2
 • Sultana, S., Khan, A., Safhi, M. M., & Alhazmi, H. A. (2016). Cough Suppressant Herbal Drugs: A Review. International Journal of Pharmaceutical Science Invention ISSN (Online. https://doi.org/10.1016/j.clinbiochem.2005.11.007
 • Raal, A., Volmer, D., Sõukand, R., Hratkevitš, S., & Kalle, R. (2013). Complementary Treatment of the Common Cold and Flu with Medicinal Plants – Results from Two Samples of Pharmacy Customers in Estonia. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0058642
 • Nathan, A. (1996). Colds and sore throats. Pharmaceutical Journal.
 • Díaz, I. M., Quílez, J. S., Pérez Yuste, M. R., Bolaños León, M. del C., Sánchez Díaz, M. A., & Díaz, C. C. (2012). Conocimiento y uso de plantas medicinales por parte de los usuarios de una zona básica de salud de Gran Canaria. Revista de Fitoterapia.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.