Några enkla råd för att få starka naglar

Några enkla råd för att få starka naglar

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

För att få vackra och starka naglar är det viktigt att du tar hand om dem. Du kanske inte tänker på det tills du tittar ner på dem, men de behöver precis lika mycket vård och omtanke som resten av kroppen. Nyckeln är att inte försöka lösa problemet för snabbt, utan snarare arbeta förebyggande med att skydda och återfukta dem.

Varför är mina naglar svaga?

Vi kommer här att ge dig flera anledningar till varför naglarna kan gå sönder:

  • Genom att använda starka rengöringsprodukter utan handskar
  • Om du badar i väldigt varmt vatten
  • Du använder naglarna för att öppna t.ex. burkar
  • Svamp
  • Du biter på naglarna
  • Du filar dem väldigt hårt
  • De är alltid målade
  • Näringsbrist
  • Tobaksanvändning
  • Vätskebrist

Om naglarna inte mår bra kan de inte växa som de borde, de får en oregelbunden form, de förlorar sin naturliga färg och kan se gulaktiga ut, och de kan gå sönder p.g.a. vad som helst.

Tänker på anledningarna till varför dina naglar är svaga

Det är viktigt att du tänker på anledningarna till varför du inte har starka naglar. På det sättet blir lättare att behandla dem.

Tips för att få starka naglar

Alla hushållssysslor bör utföras med handskar. Kemiska produkter för rengöring har en negativ påverkan på naglarna, eftersom kemikalierna gör att de lätt går sönder. Försök att diska endast en gång per dag och att inte ha naglarna för länge i vattnet.

Ät mer protein

Liksom håret behöver naglarna protein och de kan därför lätt gå sönder om du inte har en ordentlig kosthållning. Se över din kost om dina naglar är svaga. I detta fall bör du börja äta vitt kött och sojaprodukter.

Öka ditt intag av fettsyror

På det sättet blir dina naglar och din hud mycket friskare. Det måste dock vara “bra” fettsyror, med andra ord de som finns i torkade frukter och nötter, grönsaker i allmänhet samt mjölk och smör. Konsumera gärna mer linfrön.

Linfrön innehåller bra fett

Du bör inte låta naglarna vara skadade under någon längre tid. Limma dem om möjligt för att undvika att de går sönder ännu mer och försök att inte bita på dem. Vissa använder speciella produkter som håller ihop naglarna och motverkar att de torkas ut.

Korta naglar, mindre problem

Långa naglar kan vara väldigt vackra men det är inte alltid lätt att hålla dem långa. Försök att inte ha alltför långa naglar eftersom de då lättare tar skada.

Ha dem inte alltid målade

Låt naglarna andas

Om du inte tycker om hur de ser ut eller är rädd för att de ska gå i sönder bör du låta bli att måla dem i några dagar. Dra nytta av helgen för att låta dem vara “naturliga”. Tänk även på vilket nagellack du använder och vad det har för ingredienser. De kan innehålla sådant som skadar dina naglar.

Se upp med magiska lösningar

Du har säkert någon gång använt lösnaglar. Även om de kan se bra ut inför speciella tillfällen eller en viktigt fest och liknande, bör du inte göra det till en vana. Varför inte? För att det i längden skadar naglarna. Det kan även uppkomma svamp och de kan få svårt att andas.

Naglarna är inte redskap

Det är värt att uppmärksamma eftersom det är en av de vanligaste anledningarna till varför naglar går sönder. För att kunna få starka naglar, använd dem inte för att öppna burkar och liknande. Det finns redskap du kan använda!

Nagellack kan innehålla skadliga gifter

Försök göra en manikyr en gång per vecka. Du behöver inte gå till skönhetssalongen! Du kan göra det hemma under helgen. Har du tråkigt en lördag? Exfoliera med en blandning av salt och olivolja för att vårda dina naglar, lägg på lite fuktgivande kräm, massera lätt dina naglar, låt dem torka ordentligt och måla dem därefter som vanligt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.



Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.