Behandling med olivolja för att naturligt stärka naglarna

Olivolja används ofta för att hjälpa oss att stärka naglarna och få dem att bli hälsosammare.
Behandling med olivolja för att naturligt stärka naglarna

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

De flesta kvinnor letar konstant efter sätt att stärka naglarna för att de ska få en vacker manikyr och för att händerna ska se bra ut. Vi vet alla att händerna utgör en viktig del av vår skönhet och vårt personliga framträdande, och det är därför idealiskt att vårda dem och hålla dem rena.

Det finns dock många områden både inom jobbet och i hemmet där våra naglar slits och börjar se söndriga ut. Det är ett väldigt vanligt problem som uppstår p.g.a. kemiska rengöringsmedel, dålig hygien och många andra faktorer som direkt kan påverka våra naglars hälsa.

För alla de kvinnor som letar efter sätt att stärka naglarna kommer vi nu att dela med oss av en naturlig behandling. Den använder sig av fördelarna med olivolja, vilket gör den både enkel att tillreda och ekonomisk.

Råd för att stärka naglarna

Olivolja för naglarna
 • Öka intaget av protein: kosten är väldigt viktig för att stärka naglarna och dess hälsa. Det bästa vore att konsumera livsmedel som är rika på protein, som exempelvis magert kött, kyckling, fisk och grönsaker. Det är även bra att konsumera mer kalcium, samt vitamin A, B och C, som finns i frukter och grönsaker.
 • Undvik kontakt med kemiska produkter: dessa är tvättmedel och liknande som kan försvaga naglarna p.g.a. dess kemiska komponenter. Om du vill ta hand om dina naglar är det bäst att använda handskar varje gång du rengör med dessa produkter.
 • Håll naglarna korta: långa naglar kan se fina ut, men de går lätt sönder. Det bästa vore att hålla dem korta, alternativt normallängd.
 • Minimera användningen av nagellacksborttagare: dessa produkter har kemiska substanser som kan torka ut och försvaga naglarna och göra att de lätt går sönder. Det är bäst att bara använda det en gång per vecka, om ens det, och i små mängder.
 • Undvik användningen av lösnaglar: de ser fina ut men de kan skada ytan på dina riktiga naglar och kan orsaka svamp.
 • Fila naglarna: det är bättre att fila dem istället för att använda nagelklippare.

Behandling med olivolja för att stärka naglarna

stärka naglarna

Olivolja är en produkt med fuktgivande och stärkande egenskaper som du kan använda för att stärka naglarna, och göra dem friskare. Appliceringen av denna produkt ger ordentligt med näring och du kan undvika problem med ömtåliga naglar.

Ingredienser

 • Lite olivolja
 • Juice från en färsk apelsin
 • Vitlök

Tillredning

 • Krossa vitlöken och blanda med juicen från apelsinen. Lägg detta i en skål. Blötlägg därefter dina naglar i denna blandning i 10 minuter.
 • Använd en annan skål där du häller i ordentligt med olivolja och placerar naglarna däri i 15 minuter.
 • Utför denna behandling två gånger per vecka och du kommer snart att börja se bra resultat.
 • Du kan även blötlägga naglarna i olivolja oftare för att få bättre resultat. Ett annat alternativ är att applicera lite olivolja på naglarna innan du går och lägger dig.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Bilal, R. M., Liu, C., Zhao, H., Wang, Y., Farag, M. R., Alagawany, M., Hassan, F. U., Elnesr, S. S., Elwan, H. A. M., Qiu, H., & Lin, Q. (2021). Olive Oil: Nutritional Applications, Beneficial Health Aspects and its Prospective Application in Poultry Production. Frontiers in pharmacology, 12, 723040. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8424077/
 • Rodríguez-Torrado, M., Kara, A., Torrado, S., Romero, A., Juberías, A., Torrado, J. J., & Serrano, D. R. (2022). In Vitro and In Vivo Characteristics of Olive Oil as Excipient for Topical Administration. Pharmaceutics, 14(12), 2615.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9785628/

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.