Tips och kurer för att få starkare naglar naturligt

Tips och kurer för att få starkare naglar naturligt

Senaste uppdateringen: 13 oktober, 2018

Spröda naglar som går sönder vid minsta beröring saknar den hårdhet som behövs för att de ska se vackra ut. De är kanske skadade eller saknar förmågan att växa längre än fingertopparna. Alla dessa vanliga problem kan bli del av det förflutna med naturliga behandlingar och tips som ger dig starkare naglar naturligt.

Hemgjorda recept för starkare naglar

Prova en av dessa behandlingar om du är en av de som lider av naglar som går sönder, flagnar eller fastnar i saker. Alla dessa behandlingar för att stärka dina naglar naturligt är effektiva och värda ett försök.

 • Nagelstärkande behandling med rå lök: Må vara att lök kan lukta obehagligt och få dig att gråta, men den här behandlingen är mycket effektiv för att stärka dina naglar. Skär en lök på hälften och gör ett hål i mitten. Stick in dina fingertoppar och naglar i hålet och håll dem där i ca 15 minuter. Tvätta händerna efteråt (det kan vara svårt att få bort lukten så det kan vara bäst att göra den här behandling på kvällen eller helgen).
Uppskuren lök
 • Stärkande behandling med naturlig olja: Den bästa sorten är mandelolja, men du kan använda vilken slags eterisk olja du vill. Blanda två matskedar mandelolja med två matskedar olivolja. Använd en bomullstuss för att “måla” naglarna och låt dem absorbera oljan. Upprepa tre gånger om dagen.
 • Härdande vitlöksbehandling: Vitlök luktar ju också starkt, precis som lök, men vill man vara fin så får man lida pin. Hacka några vitlöksklyftor och lägg dem i ett glas med vatten. Doppa fingertopparna och naglarna i glaset i 20 minuter. Upprepa två gånger om dagen.

Rosmarin och aloe vera

 • Stärkande behandling med rosmarinDu behöver två matskedar rosmarin och ett glas vatten till det här receptet. Koka rosmarinen i fem minuter, och ta sedan bort kastrullen från värmen och låt kallna. Häll i en behållare och doppa naglarna i 20 minuter. Upprepa två gånger om dagen.
 • Upplivande behandling med aloe vera: Du känner säkert till att aloe vera har många olika användningsområden. Aloe vera fixar dina naglar på nolltid. Du behöver en matsked aloe vera-gel och tre droppar olivolja. Blanda noggrant. Använd en bomullstuss för att applicera blandningen. Låt naglarna absorbera blandningen och upprepa så ofta du vill.
aloe vera

Fler sätt att få starkare naglar

 • Lotion på gurka för sköra naglar: Mixa flera gurkor med skalet på. Spara saften i en behållare och doppa dina fingertoppar i den en gång om dagen i en vecka.
 • Lotion på åkerfräken för svaga naglar: Det enda du behöver till den här behandlingen är en näve åkerfräken per glas vatten. Värm upp en aning och doppa naglarna i vätskan.
 • Behandling med vetegroddsolja: Värm upp fyra matskedar vetegroddsolja med lite vatten. Ta bort från värmen efter några minuter och låt kallna. Lägg till några droppar citronsaft. Doppa dina fingertoppar i denna blandning i 10 minuter.
 • Behandling med olivolja, honung och ägg: Tre ingredienser som är fulla av näringsämnen och har fantastiska egenskaper. Blanda en matsked olivolja, en matsked honung och en äggula i en skål tills du får en len smet. Massera försiktigt dina naglar med smeten. Låt verka i en halvtimme och skölj sedan av med vatten.
 • “Express”-lösning för naglarna – välj en av dessa snabblösningar: Doppa naglarna i citronsaft två gånger om dagen. Gnid in dem med en vitlöksklyfta. Applicera färglöst jod med en bomullstuss, och låt det torka in. Doppa naglarna i äppelcidervinäger varje dag, gärna innan du går till sängs.
Äppelcidervinäger

Tips för vackra och starkare naglar

Förutom behandlingarna ovan har vi några tips som det är bra om du kommer ihåg (och tillämpar) för att få och behålla starkare naglar:

 • Använd ett nagellacksborttagningsmedel som inte innehåller ingredienser som skadar dina naglar. Aceton är ju effektivt, men det finns hälsosammare alternativ.
 • Ät gott om mejeriprodukter och livsmedel som innehåller kalcium, protein och A och E-vitamin, samt drick åtta glas vatten om dagen. Kom också ihåg att sköra naglar kan bero på höga nivåer av stress eller näringsfattig kost.
sköra naglar
 • Låt inte dina händer vara våta för länge. Använd handskar när du tvättar för hand eller diskar, duscha eller bada inte för länge, och utsätt inte händerna för länge för varmt vatten. Använd handskar när du städar eller arbetar i trädgården.
 • Fila alltid naglarna i samma riktning, och håll dem fyrkantiga. Det är bättre att använda en nagelfil som inte är gjord av metall. Applicera ett härdande medel ovanpå nagellacket (du kan göra ditt eget genom att lägga i en pressad vitlöksklyfta i ett genomskinligt lack).
 • Var noga med att ta bort nagellack – använd nagellacksborttagare, tvål och varmt vatten. Torka med en bomullshandduk och massera naglarna med olivolja.
 • Använd inte dina naglar till att öppna burkar och förpackningar – använd ett lämpligt redskap istället.
 • Bit inte på naglarna. Det saktar ner deras tillväxt och saliven får dem att flagna.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.