Använd kanel för att bli av med celluliter

Kanelolja stimulerar cirkulationen och hjälper kroppen att bli av med toxiner som orsakar celluliter. Du kan komplettera din behandling med kanelte för att dra full nytta av denna magiska cellulitbekämpande krydda.
Använd kanel för att bli av med celluliter
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Många kämpar med större eller mindre cellulitproblem med celluliter, och det finns många kurer tillhands. Finns det någonting som funkar egentligen? I dag ska vi berätta om varför det är effektivt att använda kanel för att bli av med celluliter.

Celluliter är ett kosmetiskt problem som drabbar 90% av den kvinnliga befolkningen, särskilt under puberteten och i vuxen ålder. De orsakas av förändringar i cirkulations– och lymfsystemen, vilket resulterar i bildandet av knölar av fett, som gör huden i det drabbade området säckig med fördjupningar.

Även om celluliter också kan drabba män utvecklar kvinnor oftare celluliter eftersom deras bindväv är flexiblare, och för att deras kroppar ofta utsätts för hormonella förändringar.

Vävnaden hårdnar så småningom, vilket gör dessa knölar av fett allt tydligare och ibland även smärtsamma.

Vad orsakar celluliter?

Många läkare anser att celluliter är ett oundvikligt problem för kvinnor på grund av de ständiga hormonella förändringarna de upplever under hela livet.

Men på senare tid har detta resonemang fått mothugg eftersom det finns tusentals kvinnor som inte har ett spår av celluliter på sina kroppar. Med tanke på detta faktum har några andra orsaker till celluliter fastställts, som bland annat:

  • En dålig kost rik på mättade fetter, transfetter, socker och andra raffinerade livsmedel.
  • En stillasittande livsstil.
  • Otillräckligt vattenintag.
  • Problem med vätskeretention.
  • Cirkulationsproblem.
  • Hormonella svängningar.
  • Överdriven användning av tobaksprodukter eller stort intag av kaffe.
  • Att bära kläder som sitter för tajt.
  • Förstoppning.

Konsumera kanel för att bli av med celluliter

Använd kanel mot celluliter
Att helt bli av med celluliter är en svår process som kräver uthållighet och ansträngning.

Det finns mängder av behandlingar och förfaranden idag som kan bidra till att minska och bli av med celluliter, men man måste fortsätta använda dem för att säkerställa att de inte återvänder.

Ny forskning som utförts av dermatologer vid universitetet i Grenoble i Frankrike har funnit att kanelextrakt eller kanelolja kan vara en bra behandling för celluliter.

I deras studie, som genomfördes med 80 kvinnliga försökspersoner med varierande grad av celluliter, behandlades 40 med en vanlig massage för celluliter medan de övriga 40 fick massage med kanelolja.

De fann att kvinnor i den första gruppen endast upplevde en 10%-ig minskning av celluliterna medan kvinnor som behandlades med kanelolja upplevde en minskning på upp till 60%.

Massage

Kanel är populärt tack vare dess angenäma arom och den delikata smaken det sätter på olika maträtter, men det är också välkänt för sin användning inom medicinen. Förhållandet mellan kanel och en minskning av celluliter behöver dock klargöras och studeras ytterligare.

Celluliter är relaterade till ansamlingar av gifter i kroppen och problemet med att få bort dem.

Kanel fungerar som ett naturligt avgiftningsmedel. Det hjälper kroppen att ta bort alla dessa giftiga ämnen som i slutänden kan vara skadliga. Det är en orsak till att det är effektivt att använda kanel för att bli av med celluliter.

Genom att göra dig av med dessa avfallsprodukter och vätskor förbättrar du också cirkulationen. Det är en annan anledning till varför det är effektivt med kanel för att bli av med celluliter.

Hur kan du använda kanel för att bli av med celluliter?

Som vi nämnde ovan är det inte lätt att behandla celluliter och det kräver en hel del ansträngning. Det är därför vi vill vara klara med att medan kanel kan bidra till att minska dina celluliter är det fortfarande inte vetenskapligt bevisat att det kan lösa problemet helt och hållet.

Fördelarna med kanel kan tas tillvara genom att införliva denna krydda i massor av olika rätter. Men det perfekta sättet att använda kanel för att bli av med celluliter är att använda dess olja för massage.

Massage med kanelolja

Använd kanel för att bli av med celluliter

Kanelolja stimulerar god cirkulation och underlättar elimineringen av gifter som har byggts upp och orsakat celluliter. Du hittar denna olja till ett rimligt pris i hälsokostbutiker, och du kan utföra massagen hemma.

Hur använder du den?

Applicera en väl tilltagen mängd kanelolja på de drabbade områdena i cirkulära, masserande rörelser samtidigt som du trycker lätt med fingertopparna.

Var försiktig eftersom för mycket tryck kan orsaka skador på vävnaden. Ett alternativ är att be en familjemedlem hjälpa dig med massagen eller boka tid hos en massageterapeut.

Kanelte

För att komplettera din massageterapi kan du ytterligare minska celluliter genom att dricka kanelte ett par gånger om dagen. Kanelte är otroligt bra för din hälsa och hjälper dig att uppnå bättre resultat.

Hur bereder man det?

Koka upp en kopp vatten och tillsätt några kanelstänger eller en tesked kanel till det. Låt dra i fem minuter innan du dricker det.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.