Frukt som hjälper till att eliminera gifter

mars 16, 2019

Gifter kan idag hittas på många ställen; de är i maten, vattnet eller medicinen du tar dagligen, eller så kan de helt enkelt orsakas av strålning och stress. Kort sagt så kan de hittas överallt. Så hur kan man eliminera gifter från kroppen? Det ska vi berätta idag.

Du bör göra en ordentligt rensning av din kropp för att eliminera de gifter som ansamlas över tid. På så sätt kommer du kunna förbättra ditt generella hälsotillstånd. Det är även viktigt att veta att naturen ger dig de nödvändig verktygen för att hålla din kropp fri från dessa skadliga gifter.

I följande artikel kommer du upptäcka olika frukter som hjälper till att eliminera gifter naturligt. Dessa frukter har en utsökt smak, så det kommer vara ett rent nöje att rensa din kropp med hjälp av dessa naturliga produkter.

Äpplen

Äpplen i korg

Äpplen har förmågan att stimulera din lever så väl som dina njurar. De kan även effektivt skydda dig mot hjärt- och kärlsjukdomar och hjälpa ditt matsmältningssystem att fungera ordentligt, vilket i sin tur förhindrar att du drabbas av förstoppning och diarré.

Deras höga syrlighetshalt och neutrala polymer hjälper till att rensa kroppen eftersom de eliminerar gifter och normaliser nivåerna av blodkolesterol.

Avokado

Avokado har stora mängder enkelomättade fetter, vilket är hälsosamma fetter som hjälper till att reducera kolesterolen. De innehåller även vitamin E, som är en kraftfull antioxidant som kan eliminera gifter. Deras innehåll av kalium har förmågan att hjälpa till att kontrollera depression. Deras folatinnehåll är viktigt för att bekämpa trötthet.

Bananer

Bananer har egenskaper som för med sig stora fördelar för din kropp och en av dem är att hjälpa dig reglera tarmfunktionerna, vilket lindrar förstoppning. De kan även hjälpa dig att kontrollera stress och förbättra symptomen som orsakas av överflödig magsyra.

Grapefrukt

Grapefrukt

Utöver att vara en stor hjälp för att avgifta kroppen så kan grapefrukt förebygga många hudproblem, vilket gör att huden ser mer hälsosam och frisk ut. De har bra mängder vitamin C, vilket är viktigt för att stärka immunförsvaret. På så sätt kan du hålla borta infektioner och förkylningar. De kommer även ha stora fördelar för ditt matsmältnings- och urinsystem.

Apelsiner

Apelsiner har stora mängder fosfor, vilket är väldigt viktigt  för att hjälpa till att kontrollera stress och gifter som orsakas av konsumtion av vissa livsmedel och läkemedel. Citronsyran de innehåller är rengörande, vilket är mycket användbart vid rensning av mag- och tarmkanalen, vilket eliminerar eventuella bakterier som finns i tjocktarmen. De är också ett kraftfullt desinfektionsmedel.

Ananas

Juice på ananas

Ananas innehåller stora mängder bromelin, som är en substans som gör underverk för blodflödet. Den hjälper även matsmältningen, vilket i sin tur hjälper proteiner att tas upp ordentligt under processen.

Jordgubbar

De är rika i antioxidanter och fytonäringsämnen så väl som vitamin C. Deras lösbara fibrer är väldigt användbara för att kontrollera blodsockernivåerna. De har även förmågan att förbättra stress- och klimakteriesymptom.

Vattenmelon

Vattenmelon i skivor

Vattenmelon är en frukt med utsökt smak som även är utmärkt för att avgifta kroppen. Den har stora mängder vatten och låg sockerhalt, vilket gör den viktig för att förhindra uttorkning när du genomför avgiftsbehandlingar. Den förhindrar även att vissa typer av cancer bildas och reducerar kolesterolnivåerna.

Papaya

Papaya är utmärkt för att bibehålla bra matsmältning eftersom den ökar produktionen i bukspottkörteln. En av dessa komponenter, som kallas papain, passar utmärkt för att användas som ett laxermedel.

Vi hoppas att du kan lägga till några av den ovan nämnda frukter som kan hjälpa till att eliminera gifter i din dagliga diet.

  • Wang, H., Cao, G., & Prior, R. L. (1996). Total antioxidant capacity of fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf950579y