Hur du kontrollerar dålig blodcirkulation

april 1, 2019

Dålig blodcirkulation kan ha många orsaker, inklusive höga kolesterolnivåer, felaktig konsumtion av fiberrika livsmedel, att äta för salt mat samt att inte drick tillräckligt med vätska.

Att äta för mycket mättat fett kan leda till högt kolesterol, vilket får dina blodkärl att skadas och förlora den elasticitet som är nödvändig för att blodet ska kunna flöda fritt genom alla dina artärer. Dess direkta konsekvens är uppenbar – bildandet av cirkulationsproblem. I denna artikel ska vi ta en titt på hur man naturligt blir av med dålig blodcirkulation.

Massage kan för bättra din blodcirkulation

Du kan göra en varsam men fast massage med en bra kräm som börjar vid fötterna och sedan går uppför dina muskler. På så sätt kommer blodflödet öka och alla cirkulationsproblem minskas märkbart.

Ät livsmedel som sänker blodtrycket

Livsmedel som kan minska cirkulationsproblem och även förbättra blodtrycket är många. De inkluderar bland annat:

 • Spenat
 • Selleri
 • Solrosfrön
 • Bananer
 • Soja
 • Potatis
 • Choklad
 • Avokado
 • Skummad mjölk
 • Fisk
 • Citrusfrukter

Sluta röka

Sluta röka, för din blodcirkulation

Under många år så har man bevisat att cigaretter är en av de huvudsakliga fienderna mot människans hälsa. De orsakar cirkulationssjukdomar och kan avsevärt öka blodtrycket.

Genomgå hydroterapi

Hydroterapi är en massage som görs med starka strålar av varmt och kallt vatten. På så sätt kan cirkulationen av blodet aktiveras omedelbart och börja flöda normalt. Denna terapi kan genomföras varannan dag utan problem.

Ät cayennepeppar

cayennepeppar

Röda pepparfrukter innehåller capsaicin – en komponent som har förmågan att stimulera och aktivera det kardiovaskulära systemet, vilket hjälper till att minska blodtrycket och kolesterolnivåerna. De hjälper även effektivt till att minska risken för att drabbas av ateroskleros, då artärerna hårdnar och orsakar många problem i hela cirkulationssystemet.

Höj upp dina ben

När du kommer hem så bör du ge dig själv några minuter att slappna av och höja upp benen lite när du vilar efter en lång dag. Som ett resultat så kommer du underlätta ditt blods resa och aktivera blodcirkulationen.

Fotbad

fotbad

Ett väldigt enkelt sätt att återaktivera blodcirkulationen är att sänka ner dina fötter i en balja med varmt vatten blandat med riven ingefära. Du kommer älska det!

Gör ginkgo biloba-te

Detta är en varmt rekommenderad naturlig kur som kommer hjälpa till att förbättra blodcirkulationen tack vare dess förmåga att vidga blodkärl och göra väggarna i dina vener mycket mer elastiska.

Drick ett glas rött vin

Vin och vindruvor

Att ha som vana att dricka ett glas rött vin om dagen med din huvudsakliga måltid kommer förbättra din cirkulation. Det bör dock endast röra sig om ett glas om dagen.

Drick kaffe

Folk som dricker mellan en och två koppar kaffe om dagen löper mindre risk att drabbas av dålig cirkulation. Detta på grund av flavonoiderna som finns bland dess komponenter.

Missbruka inte salt

Salt kan försämra din blodcirkulation

Det är viktigt att minska intaget av salt mat eftersom det bidrar till högre blodtryck samt vätskeretention.

Genomför måttlig och kontinuerlig träning

Den bästa och enklaste träningen du kan göra varje dag för att förbättra blodcirkulationen och förebygga värre komplikationer är helt enkelt att promenera. Gör det i minst en halvtimme. Att dricka ordentligt är även fundamentalt för god hälsa rent generellt.

 • Virdis, A., Giannarelli, C., Neves, M. F., Taddei, S., & Ghiadoni, L. (2010). Cigarette smoking and hypertension. Current Pharmaceutical Design.
 • He, F. J., Li, J., & MacGregor, G. A. (2013). Effect of longer term modest salt reduction on blood pressure: Cochrane systematic review and meta-analysis of randomised trials. BMJ (Online). https://doi.org/10.1136/bmj.f1325