Avslappnande infusioner som hjälper dig att somna

Avslappnande infusioner som hjälper dig att somna

Senaste uppdateringen: 13 februari, 2019

I dagens samhälle är problem med ångest, stress och sömnlöshet mycket vanliga på grund av en hektisk livsstil, stort ansvar både i hemmet och på arbetet samt en rad andra faktorer. Även om det finns medicin för att eliminera ångest och förbättra sömnen är det också känt att infusioner av vissa örter naturligt kan hjälpa dig att somna och slappna av bättre. Här ger vi dig fem bra exempel på avslappnande infusioner som både gör det lättare för dig att somna och få en djupare sömn.

Avslappnande infusioner

Infusion av passionsblomma

Te av passionsblomma (även känd som maypop och vild aprikos) är en effektiv naturlig huskur för att bekämpa ångest och eliminera stress. Det verkar som ett lätt lugnande medel. På detta sätt kommer infusion av passionsblomma hjälpa dig att sova bättre. Det är en mycket vanlig ört som finns i många hälsokostbutiker.

Vissa människor hävdar att smaken av passionsblomma inte är särskilt trevlig, men detta kan lösas genom att lägga till lite honung eller koncentrerad fruktjuice till infusionen.

Kamomillte

Detta är en av våra mest kända naturliga huskurer mot sömnproblem. Du kan hitta det i nästan alla livsmedels- och hälsokostbutiker. Smaken är mycket god. Du kan även använda tepåsar i ditt badkar för att få ett härligt och avslappnande kamomillbad.

Infusion av valeriana

Valerianate har rönt popularitet som ett mycket effektivt botemedel mot sömnlöshet. Flera vetenskapliga studier visar lovande resultat, även om den mekanism hos valeriana som hjälper dig att somna fortfarande är okänd. Idag är det lätt att hitta valeriana i både livsmedelsbutiker, örtbutiker och på internet.

Infusion av valeriana har en bättre effekt på sömnlöshet om den tas under en viss tidsperiod. Det är därför den är perfekt för behandling av kroniska sömnproblem.

Lindblomste

Detta är en annan berömd huskur med en avslappnande och lugnande effekt. Denna produkt finns till försäljning i nästan alla livsmedelsbutiker och örtbutiker. Att dricka lindblomste när du ska sova hjälper dig att varva ner tack vare dess vasodilaterande effekt och som ett resultat kommer du somna snabbare. Om en kopp inte räcker kan du ta upp till fyra koppar om dagen utspridda över olika tider. Denna dos bör dock inte överskridas eftersom överskott av lindblomma kan ha en toxisk effekt.

Kavate

De avslappnande effekterna hos kavate har verifierats i flera vetenskapliga studier. Det är en säker, helt naturlig produkt och orsakar inte beroende. För att göra infusionen är det viktigt att använda ren kava av hög kvalitet. Den typ som du hittar i vissa butiker är inte tillräckligt koncentrerad för att få önskad effekt. Kavate är en god bundsförvant när du vill kunna somna lättare.

Slutligen; om dina sömnproblem kvarstår efter att du har provat olika tekniker eller naturliga huskurer såsom dessa avslappnande infusioner, bör du kontakta din läkare.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Zick, S. M., Wright, B. D., Sen, A., & Arnedt, J. T. (2011). Preliminary examination of the efficacy and safety of a standardized chamomile extract for chronic primary insomnia: A randomized placebo-controlled pilot study. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-11-78
  • Fernández, S., Wasowski, C., Paladini, A. C., & Marder, M. (2004). Sedative and sleep-enhancing properties of linarin, a flavonoid-isolated from Valeriana officinalis. Pharmacology Biochemistry and Behavior. https://doi.org/10.1016/j.pbb.2003.12.003

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.