Smärta i knän: Orsaker och kurer

maj 12, 2015

Våra knän har som uppgift att hålla hela våran kroppsvikt och kan påverkas av överbelastning eller raska rörelser. Smärta i knän, vilket kan vara ett akut problem, kan orsakas av en ny, kronisk eller dåligt läkt skada, eller av andra hälsoproblem.

Nedan kommer vi att förklara för dig mer om möjliga orsaker till knäsmärtor, samt dela med oss av de bästa huskurerna för att lindra dem. Du kan använda dig av naturliga ingredienser som medicinväxter, oljor och grönsaker för att kurera dina smärtor.

Möjliga orsaker

Låt oss gå igenom några av de vanligaste orsakerna till smärta i knän:

 • Artrit: inflammation i lederna
 • Bursit: inflammation som orsakas av överbelastning eller kontinuerlig spänning i knäna
 • Tendinit: inflammation i senorna som kan orsakas av att springa, hoppa eller gå för fort. Tendinit i knäet kan också öka risken för att senorna går av eller brister.
 • Skada eller slitning av ligament: sker oftast med ett ljud som låter som ett knäckande eller rivande och följs av akut smärta.
 • Meniskskada: orsakas ofta av en abrupt vändning/böjning i knäet och medför en diffus smärta som kan uppstå direkt eller flera dagar efter skadan.
 • Vrickning eller bristning av muskel: också en ligamentskada, men mindre allvarlig. Orsakas av vridning.
 • Poplitleal cysta: en svullnad som orsakas av vätskeansamling

Bli en atletNär du lider av kronisk oidentifierbar smärta i dina knän och du ej kan spåra någon skada, bör du känna till att enligt traditionell kinesisk medicinskt kunskap, är knäna relaterade till njurarna. Så om du lider av någon form av problem eller smärta i knän bör du också ta hand om dina njuras hälsa. När dina njurar återfår funktion och hälsa till normala världen kan detta leda till att dina knäproblem försvinner med detsamma.

Hur ska jag bota mina smärtor?

 • Om du har fått någon form utav akut  skada, bör du först undvika rörelser där i kroppsdelarna där skadan har skett, kyla skadan och vila. Gå till din primärvårdsläkare så att de kan utföra relevanta test och diagnosticera problemet.
 • Om du har haft problemet under längre period, om det är en kronisk skada eller om det inte påvisats någon tydlig orsak eller skada, bör du besöka en sjukgymnast eller kiropraktiker. Vi rekommenderar även starkt att du besöker en terapeut som använder sig av kinesiotejp metoden, vilket grundar sig på använding av färgglada elastiska tejper, som många idrottare har användt och åstadkommit otroligt givande resultat.

Vi ska även ta en närmare titt på några av de bästa natur -och huskurerna som lindrar och botar smärtor i knän.

Kålkompresser

Kål är en fantastisk grönsak med antiinflammatoriska egenskaper. För att tillverka en kålkompress behöver du grön kål. Koka upp gröna löven i vatten under fem minuter. Gnugga dem sedan lite för att få bort överflödig vätska. Placera kålen direkt mot huden på inflammerade knäet och täck det med en trasa. Linda sedan in allt med aluminiumfolje. Låt det sitta kvar i 30 minuter eller mer.

Massageoljor

Beroende på temperaturen i knäet, tillaga en terapeutisk huskur som kan användas dagligen för att hetta eller svalka berörda området.

 • Om området är inflammerat, rött eller svullet, och huden är varm: 50 ml mandelolja + 15 droppar av eterisk myntolja.
 • Om området är kallt och du har smärta: sesam eller olivolja + 15 droppar eterisk ingefärsolja.

Johannesörtsolja

En väldigt givande terapeutisk olja som u kan tillaga själv i hemmet. Dess egenskaper kan förbättra blodcirkulationen (även användbar mot blåmärken, brännskador, botemedel m.m.) och fungerar även som en naturlig antidepressiv.

Lägg johannesörtsblommorna i blöt i olivolja under 30 dagar, i en öppen behållare. Oljan kommer att få röd färg. Massera försiktigt in vätskan i området på knäet två till tre gånger om dagen.

Behandling med arnika

Arnika är kanske det mest kända botemedlet bland idrottare och människor som lider av inflammation. Detta är på grund utav dess omfattande användning inom naturmedicin och homeopati av växtens starka antiinflammatoriska egenskaper. Växten kan hittas bland hyllorna i naturbutiker och apotek i krämer och geler.

Om du bestämmer dig för att välja homeopati, vilket kan tillämpas som en kräm, heter denna lösning Arnica Montana 9 CH, och du bör placera 3 bollar under tungan 3 gånger per dag. Separera från måltider, drycker och starka eller mintiga smaker såsom tuggumi, tandkräm m.m.ArnikaBilder med tillåtelse av ponte1112 och giorgio

MER FÖR DIG