Inpackningar för att platta håret naturligt

Många av oss drömmer om att ha lent och silkigt hår som modellerna vi ser i tidskrifter och på catwalken. Men många av de behandlingar som finns tillgängliga använder värme och skadar därmed skalpen och håret. Genom att läsa den här artikeln kommer du att få reda på de bästa sätten att platta håret naturligt och hur du kan säga hejdå till kemikalier och plattänger.

Inpackningar som plattar håret

Använd recepten nedan för att göra hårinpackningar som plattar håret naturligt och låter håret växa sig långt, glansigt och starkt. Säg hejdå till konventionella metoder.

 • Hårinpackning med kokos för en utjämnande effekt: Den här hemgjorda inpackningen kräver bara några få ingredienser som är lätta att hitta i vanliga livsmedelsbutiker. Du behöver fruktköttet från en halv färsk kokosnöt, en matsked havre, en matsked majsstärkelse och en halv kopp mjölk (125 ml). Lägg alla ingredienser (utom majsstärkelsen) i en matberedare och mixa dem väl. Sila sedan. Späd majsstärkelsen med lite vatten, och värm upp tills det kokar. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Rör om tills det blir en jämn smet. Applicera på håret från ändarna till rötterna och täck med folie eller plastfolie (du kan även använda en duschmössa om du har en). Låt inpackningen verka i 25 till 30 minuter, och tvätta sedan håret som vanligt.

fett-hår

 • Lenande mask med hår-1

  • Plattande selleribehandling: Du behöver ett par selleristjälkar till det här receptet. Mixa dem i en matberedare med lite kallt vatten och sila sedan vätskan. Förvara i en glasbehållare. Använd mixen på morgonen innan du tvättar håret. Massera in vätskan i hela håret, skölj sedan och tvätta som vanligt.
  • Plattande mjölkmask: De enda ingredienser du behöver är lite mjölk och vatten. Blanda en del vatten till två delar mjölk. Häll i en sprayflaska och spraya jämnt över hela håret. Låt verka i 25 minuter och torka sedan med en handduk. Kamma igenom håret och tvätta sedan som vanligt. Du kan upprepa den här behandlingen så ofta som tre gånger i veckan för det bästa resultatet.
  • Behandling med honung och citron: Blanda ett glas mjölk med två matskedar citronsaft och honung och ställ i kylskåpet. Blandningen kommer att tjockna. Applicera i håret och massera noga. Borsta eller kamma håret och täck med en duschmössa. Låt sitta tills håret torkar (ca 30 minuter). Skölj och kamma. Du kommer att få glänsande hår om du upprepar den här behandlingen två till tre gånger i veckan.
  • Plattande kräm med kokosnöt och citron: Den här krämen kommer inte att ge dig hundra procent rakt hår, men den kommer att hjälpa dig med frizz och ”flygiga” hårstrån. Blanda ett glas kokosmjölk med lite citronsaft och förvara mixen i kylskåpet i några timmar. Applicera blandningen i håret och låt den verka i 45 minuter till en timme. Skölj sedan och tvätta som vanligt. Detta recept kommer hjälpa dig att tämja vågigt hår.

  hår2