Indisk hästkastanj, en partner mot åderbråck

Indisk hästkastanj har under de senaste åren klivit fram som ett av de största stöden i kampen mot effekterna av åderbråck och för behandling av Willis-Ekbom disease. Detta problem med kronisk venös insufficiens drabbar en stor del av befolkningen. Det är också irriterande, gör vårt dagliga liv svårt och har en mycket oestetisk komponent som alltid har gjort åderbråck till en av de mest obekväma tillstånden med de mest komplexa behandlingar.

Lyckligtvis finns det flera befintliga studier som garanterar indisk hästkastanjs effektivitet som regulator av venernas sammandragningar och som ett antiödemmedel, varför komponenterna i dess frön används för att behandla alla dessa associerade sjukdomar. De uppnår goda resultat hos patienter som har varit under lite observation och medicinsk övervakning. Här kommer vi att berätta mer om detta.

Vad är indisk hästkastanj?

Indisk hästkastanj är ett träd med ursprung i Asien, men som kan hittas i hela världen. I själva verket är vi vana vid att se den ståta majestätiskt i våra parker. Det är häpnadsväckande att se de stora medicinska egenskaperna var och en av dess delar erbjuder:

  • Blad: de är mycket effektiva vid behandling av eksem, menstruationssmärtor, mjukvävnadssvullnad på grund av frakturer eller stukningar och även ledvärk.
  • Barken används flitigt för att behandla malaria och dysenteri. Det studeras även för att se vilka effekter det kan ha på människor som drabbats av lupus och hudsår.
  • Frön: det är just i denna del av den indiska hästkastanjen som de flesta studier och forskning har gjorts. Det finns tusentals vetenskapliga publikationer som stöder att dess huvudkomponent – ”aescin” – betydligt minskar inflammation och smärta i benen. Det är en utmärkt venös medicin som främjar cirkulationen och förebygger vätskeansamling. Faktum är att “European database of natural medicines” kvalificerar den som ”effektiv” och Pharmaceutical College of Barcelona (Spanien) stöder dess vensammandragande egenskaper.

Hur verkar indisk hästkastanj?

Indisk hästkastanj innehåller en komponent i sina frön – ”aescin” – som gynnar normal blodcirkulation. Den förebygger också uppkomsten av ödem genom att främja vätskeutsöndring via urinen. Den är särskilt lämplig när vi känner av denna välkända svullnad i venerna i benen, tyngden i höjd med knäna och de oundvikliga kramper som orsakar så mycket smärta.

Indisk hästkastanj stärker också vårt kapillära motstånd, botar ödem och minskar inflammation. Det är också mycket användbart när vi har de typiska ådernäten på benen eller avskräckande sår. Deras egenskaper har även undersökts för lindring av problem med hemorrojder.

Hur konsumerar man indisk hästkastanj?

Indisk hästkastanj
Du kan hitta indisk hästkastanj i kapslar i naturbutiker eller örtbutiker. Detta är ett standardiserat extrakt från dessa frön som ofta kommersialiseras i form av piller, krämer och även salvor. Den lämpligaste doseringen är 400 mg per dag, vilket motsvarar 2 kapslar om dagen. Ta dem före frukost och efter middagen. På detta sätt kan vi till exempel lindra nattliga muskelkramper.

Finns det någon nackdel med att konsumera indisk hästkastanj?

Vi borde varna dig angående en viktig detalj: ät aldrig blad, blommor eller bark i råformat eftersom de är giftiga. Det är bäst att konsumera läkemedel som gjorts i laboratorier där de isolerat alla kastanjens komponenter och avlägsnat de som inte är till nytta. Du bör också begränsa din konsumtion av kapslar av indisk hästkastanj om du ingår i någon av dessa grupper:

Gravida, diabetiker (de kan sänka blodsockret) och patienter med leverproblem eftersom de har en komponent som inte är nyttig för dessa personer.

Så låt oss bara avsluta med att säga att dessa ursprungligen asiatiska träd, som är så vanliga i våra liv, hyser i sin bark, sav, blad och frön en fördelaktig partner för cirkulation och är en naturlig skatt som kan hjälpa en hel del människor.

MER FÖR DIG