Frukost som hjälper dig gå ner i vikt på en månad

Ifall du äter denna frukost dagligen, och kompletterar den med en kost som är låg på kalorier och rik på frukter och grönsaker samt träning, kommer du både att gå ner i vikt och få en hälsosammare kropp.
Frukost som hjälper dig gå ner i vikt på en månad
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Letar du efter en komplett diet som hjälper dig att gå ner i vikt utan att bli av med energi? Det är superenkelt. Hoppa inte över frukosten! Vi har tidigare pratat om hur viktig frukosten är och att den är nyckeln till att din kropp ska fungera bra under resten av dagen. Detta är inte något som vi eller någon annan har hittat på: frukost är nyckelmåltiden för att kunna gå ner i vikt och få bra med energi för resten av dagen.

I dagens värld har många glömt att tänka på att äta en bra och näringsrik frukost. Många dricker helt enkelt bara en kopp kaffe eller påbörjar dagen utan att äta alls. Visste du att detta kan ha negativa effekter? Även om många inte tror detta kan du gå upp i vikt om du hoppar över frukosten, och du blir även trött, får svårt att koncentrera dig och får en svag kropp, mm.

Hjälper frukosten mig att gå ner i vikt?

gå ner i vikt

Flera studier har visat att personer som inte äter frukost ofta lider av övervikt oftare än de som väljer att äta en hälsosam frukost. Anledningen till detta är att frukosten ger dig en känsla av mättnad och reducerar hungern under resten av dagen så att du inte äter för mycket.

När en person hoppar över denna viktiga måltid brukar han eller hon drabbas av ångest och börjar därför äta mer kalorier. Ifall du inte äter frukost kan det även öka kroppens svar på insulin och orsaka ackumulering av fett, vilket därmed gör att du inte kan gå ner i vikt.

En bra frukost bör vara det första beslutet du tar på morgonen. Det har visat sig att de som äter en bra frukost lever ett bättre och hälsosammare liv.

Vilka andra orsaker finns det att äta en bra frukost?

Frukosten är en bra källa av energi och ger vår kropp den nödvändiga styrkan för att klara av alla aktiviteter under dagen. Då vi äter en hälsosam frukost fungerar vår hjärna bättre och vi kan koncentrera oss bättre på det vi har att göra.

Vilken typ av frukost hjälper oss att gå ner i vikt?

Bilringar runt magen

Det finns många hälsosamma frukostar som kan hjälpa dig att gå ner i vikt, då de kompletteras med en hälsosam kost och fysisk träning. Vi kommer här dela med oss av en mycket hälsosam och speciell frukost som du kan använda dig av för att gå ner 4,5 kg. Tanken är att du ska äta denna frukost varje dag under en månad, och komplettera den med en kost som är rik på frukt, grönsaker och har en låg nivå av kalorier.

Den har även mycket vitaminer och mineraler som hjälper dig att bibehålla din huds och ditt hårs skönhet, samtidigt som du höjer din metabolism för att du ska kunna gå ner i vikt.

Ifall du tar beslutet att äta denna fantastiska frukost under en hel månad kommer du även kunna dra nytta av andra fördelar – du får mindre tarmproblem och kan avgifta kroppen.

Nyttig frukost för att tappa vikt

Ingredienser

 • 3 dl kefir (eller en yoghurt med låg fetthalt)
 • 2 matskedar havregryn
 • 1 tesked malda linfrön
 • 1 tesked kakao
 • 5-7 torkade plommon

Tillredning

 • Ta fram en behållare med 100 ml kokande vatten och lägg i de torkade plommonen. Sätt på ett lock och låt det svalna i 5 till 10 minuter.
 • Ta fram en separat behållare där du lägger i havregrynen, linfrön och kakaon. Lägg därefter i kefir och blanda ordentligt.
 • Ta upp plommonen från vattnet, skär dem i bitar och lägg dem i den andra blandningen. Blanda allt ordentligt än en gång och ställ in blandningen i kylen.
 • Det är bäst att du tillreder detta under kvällen före så att du kan äta den nästföljande morgon. På morgonen får du en hälsosam frukost som hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du förbättrar din matsmältning och kan dra nytta av en massa andra fördelar.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Pérez C, Ribas L, Serra Ll AJ. (2004). Recomendaciones para un desayuno saludable. A: Serra, L.i Aranceta, J.Desayuno y equilibrio alimentario.Estudio Enkid.Barcelona: Masson 2004:91-97.
 • Pinto J, Carbajal A. (2003). El desayuno saludable. Nutrición y salud.Instituto de Salud Pública, Madrid.
 • García, E. G., López, M. Á. V., Martínez, R. G., Alias, I., González, M. M., Perales, A. B., … & Vico, F. J. M. (2013). Prevalencia de sobrepeso y obesidad en niños y adolescentes de 2 a 16 años. Endocrinología y nutrición, 60(3), 121-126. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1575092212003270
 • López-Sobaler, A. M., Cuadrado-Soto, E., Peral-Suárez, Á., Aparicio, A., Ortega, R. M., López-Sobaler, A. M., & Ortega, R. M. (2018). Importancia del desayuno en la mejora nutricional y sanitaria de la población. Nutrición Hospitalaria, 35. https://revista.nutricionhospitalaria.es/filesPortalWeb/2278/MA-02278-01.pdf
 • Pérez, C., L. Ribas, and Aranceta J. Serra Ll. (2004). “Recomendaciones para un desayuno saludable.” A: Serra, L. i Aranceta, J. Desayuno y equilibrio alimentario. Estudio Enkid. Barcelona: Masson: 91-97.
 • Genes, A. H. (2016). El desayuno y su importancia¿ es realmente el desayuno una necesidad fisiológica O un hábito saludable?. Gastrohnup, 15(2). http://revistaprospectiva.univalle.edu.co/index.php/gastrohnup/article/view/1261

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.