Effektiva kurer för att ta bort vårtor

eliminera vårtor

Vårtor är oestetiska förändringar i huden som uppkommer på grund av ett papillomvirus, som kan delas in i fler än hundra olika typer. Varje typ påverkar oss på olika sätt, då immunförsvaret är olika starkt. Den typ som orsakar vårtor är relativt ofarlig, medan det finns andra typer som du bör vara mycket aktsam på, eftersom de kan resultera i allvarliga sjukdomar.

Eftersom de orsakas av ett virus kan vårtor lätt spridas till olika delar på kroppen och även till andra människor. Det finns för närvarande konventionella kurer för att ta bort vårtor, men de är inte alltid 100% effektiva och har inte samma påverkan på alla.

Om du är en av de som inte har lyckats ta bort dina vårtor även efter behandling kan följande tips vara av intresse. Kurerna är mycket ekonomiska, lätta att applicera och ger ofta fantastiska resultat.

Äppelcidervinäger

eliminera vårtorBanan är bra för hälsan och huden, och i det här fallet innehåller skalet ett proteolytiskt enzym som löser upp vårtan tills den försvinner.

Du kommer att behöva:

  • 1 bananskal

Hur gör man?

Ät upp en banan och använd skalet direkt på vårtan. Tvätta sedan händerna ordentligt för att undvika att vårtorna sprids. Upprepa tills du har fått bra resultat.

Vitamin C

Om du applicerar eliminera vårtor

Basilika är ett annat bra alternativ för att ta bort vårtor och motverka viruset.

Du kommer att behöva:

  • 1/2 dl färsk basilika
  • Gasbinda eller annat omslag

Hur gör man?

Tvätta basilikan ordentligt och krossa den tills du har fått en massa. Applicera direkt på vårtan och täck över med en gasbinda eller liknande. Låt verka under natten och upprepa varje dag i två veckor.

Maskros

Maskrosor är faktiskt väldigt effektiva mot vårtor. Om du har några i din trädgård kan du använda dem.

Du kommer att behöva:

  • 1 maskros
  • 1 omslag

Hur gör man?

Dra av kronan från en maskros och pressa fram saften. Applicera detta direkt på vårtan och täck sedan med ett omslag eller en gasbinda. Gör det två gånger per dag.