Effektiva kurer för att ta bort vårtor

Vårtor är oestetiska förändringar i huden som uppkommer på grund av ett papillomvirus, som kan delas in i fler än hundra olika typer. Varje typ påverkar oss på olika sätt, då immunförsvaret är olika starkt. Den typ som orsakar vårtor är relativt ofarlig, medan det finns andra typer som du bör vara mycket aktsam på, eftersom de kan resultera i allvarliga sjukdomar.

Eftersom de orsakas av ett virus kan vårtor lätt spridas till olika delar på kroppen och även till andra människor. Det finns för närvarande konventionella kurer för att ta bort vårtor, men de är inte alltid 100% effektiva och har inte samma påverkan på alla.

Om du är en av de som inte har lyckats ta bort dina vårtor även efter behandling kan följande tips vara av intresse. Kurerna är mycket ekonomiska, lätta att applicera och ger ofta fantastiska resultat.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en av de huskurer som mest används tack vare sina medicinska egenskaper. Utöver att vara mycket ekonomisk är den även jättebra för att ta bort vårtor. Vinägern gör detta genom att attackera vävnaden som har infekterats med viruset.

Du kommer att behöva:

  • 2 matskedar äppelcidervinäger
  • Bomullstussar

Hur gör man?

Blötlägg bomullen i äppelcidervinäger, krama ur den och applicera sedan direkt på vårtan. Täck över med en gasväv och låt verka under natten. Ta av den nästa morgon och upprepa varje kväll tills du har fått ett bra resultat (det kan ta en till två veckor).

Bananskal

eliminera vårtorBanan är bra för hälsan och huden, och i det här fallet innehåller skalet ett proteolytiskt enzym som löser upp vårtan tills den försvinner.

Du kommer att behöva:

  • 1 bananskal

Hur gör man?

Ät upp en banan och använd skalet direkt på vårtan. Tvätta sedan händerna ordentligt för att undvika att vårtorna sprids. Upprepa tills du har fått bra resultat.

Vitamin C

Om du applicerar vitamin C direkt på vårtan kan du motverka viruset. Denna kur har varit populär sedan några år tillbaka, och de som har provat försäkrar att den ger bra resultat.

Du kommer att behöva:

  • 1 C-vitamintablett
  • 1 mortel
  • Lite citronjuice

Hur gör man?

Krossa tabletten i morteln och häll sedan i några droppa citronjuice tills du har fått en massa. Applicera denna blandning direkt på vårtan, täck över med ett förband och låt verka under natten. Upprepa varje dag.

Basilika

eliminera vårtor

Basilika är ett annat bra alternativ för att ta bort vårtor och motverka viruset.

Du kommer att behöva:

  • 1/2 dl färsk basilika
  • Gasbinda eller annat omslag

Hur gör man?

Tvätta basilikan ordentligt och krossa den tills du har fått en massa. Applicera direkt på vårtan och täck över med en gasbinda eller liknande. Låt verka under natten och upprepa varje dag i två veckor.

Maskros

Maskrosor är faktiskt väldigt effektiva mot vårtor. Om du har några i din trädgård kan du använda dem.

Du kommer att behöva:

  • 1 maskros
  • 1 omslag

Hur gör man?

Dra av kronan från en maskros och pressa fram saften. Applicera detta direkt på vårtan och täck sedan med ett omslag eller en gasbinda. Gör det två gånger per dag.

MER FÖR DIG