Drycker och tips som minskar celluliter

För att hjälpa till att minska celluliter är det rekommenderat att undvika att dricka kaffe, läsk och alkoholhaltiga drycker, att träna minst tre gånger per vecka och dricka gott om vatten. Undvik även att bära för tajta kläder.
Drycker och tips som minskar celluliter
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Celluliter är som du säkert vet ett problem som för många är svårt att göra sig av med. Det inträffar mer hos kvinnor än hos män, framförallt på grund av hormonförändringar, men det är inte den enda orsaken eftersom de även kan uppkomma på grund av dåliga matvanor, förstoppning, och brist på fysisk träning.

Celluliter kan drabba olika delar av kroppen, inklusive låren, buken och höfterna, vilket ger huden en textur som liknar den hos ett apelsinskal. För att eliminera detta hudproblem använder sig folk av många olika tekniker, som dieter, massage, operationer, och produkter som utlovar mirakulös förbättring, men verkligheten är att du måste ha gott tålamod och vara konsekvent i din behandling om du vill bli av med celluliter.

För att hjälpa de olika behandlingarna som finns för att bekämpa celluliter på traven kan du följa några förslag som kan vara väldigt effektiva i att förbättra hudens textur och utseende. I detta fall kan du inkludera en dryck i din dagsrutin, då det är ett utmärkt tillskott till behandlingen av detta tillstånd. Denna anti-cellulitdryck är utöver sin goda smak även enkel att bereda.

Hemgjort recept för att förbättra hud med celluliter

Denna dryck har tack vare sina ingredienser förmågan att rena kroppens celler. För att tillreda den behöver du följande:

För att förbereda den vispar du alla ingredienser väl med hjälp av en mixer; det är viktigt att alla ingredienser blandas ordentligt. Häll sedan blandningen i en flaska med lock och ställ den i kylen, varpå du tar en matsked av den morgon och kväll varje dag.

Råd att tänka på

Det är viktigt att dricka gott om vatten varje dag, då det tar bort gifter och därigenom det ansamlade fett som utgör celluliterna.

Minska även ditt saltintag så mycket som möjligt eftersom det finns en risk att kroppen behåller för mycket vatten när du konsumerar salt mat. Vilket i sin tur gör att huden drabbas av celluliter.

Öka konsumtionen av fiberrika livsmedel

Havregryn

Att äta tillräckligt med fibrer är väldigt viktigt för att hjälpa till att minska celluliterna. Det tar bort avfall som kroppen inte behöver. Fibrer hittar du i spannmål, gröna bladgrönsaker och frukter.

Undvik att äta “dåligt” fett

Vissa fetter är skadliga för vår hälsa rent generellt. Men i detta specifika fall ansamlar de gifter i kroppen och ökar därför risken för att bilda celluliter.

Undvik läsk och alkoholhaltiga drycker

Alkohol

Dessa typer av drycker tillhandahåller kroppen med gifter utan att ge några som helst näringsämnen. Därför är det bäst och mest hälsosamt att undvika läsk och dylikt helt och hållet.

Andra livsmedel som är bäst att undvika inkluderar bearbetat mjöl, som bröd, kakor och andra bakverk. Detta eftersom de innehåller höga fetthalter och därför skapar fler celluliter.

Undvik för stort kaffeintag och rökning, och skjut en stillasittande livsstil åt sidan. Träna minst tre gånger per vecka. Glöm inte att du inte borde bära för tajta kläder.

Det är även rekommenderat att boka några massagesessioner med en specialist. Det är användbart för att bryta upp fettet som utgör celluliten. Massagen bör utföras av någon som använder rätt krämer för att dränera fettet som ansamlats. Om det görs varje dag får du snabbare och mer effektiva resultat.

Kom ihåg

Celluliter är ett hudtillstånd som kan drabba kvinnors självförtroende. Om du har tålamod och framförallt är konsekvent med behandlingen kan det kontrolleras. Oroa dig inte!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Cabrera, E. (2016). Cero celulitis. Efigenia Cabrera.
  • Carmona, E. C., Ortiz, A. C., Lombardo, M. C. M., & Cobos, J. A. (2009). Flora medicinal utilizada en las enfermedades de la piel y en belleza. Boletín del Instituto de Estudios Giennenses, (200), 165-179.
  • Dehin, R. (2000). El poder curativo del aloe vera. Ediciones Robinbook.
  • Díaz-Cardiel, S. L. (2011). Celulitis. REDUCA3(1).
  • Iglesias Rosado, C., Villarino Marín, A. L., Martinez, J. A., Cabrerizo, L., Gargallo, M., Lorenzo, H., … & Russolillo, J. (2011). Importancia del agua en la hidratación de la población española: documento FESNAD 2010. Nutrición Hospitalaria26(1), 27-36.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.