Backpacker granny: började resa jorden runt vid 65

Backpacker granny och hennes beslut vid 65 att börja att resa jorden runt visar tydligt att det aldrig är för sent att ändra livstil.
Backpacker granny: började resa jorden runt vid 65

Senaste uppdateringen: 20 maj, 2023

Kandy García Santos, känd som abuelita mochilera (backpacker granny eller ryggsäcksmormor), har visat att vi alltid kan förverkliga våra drömmar. Vid 65 års ålder bestämde hon sig för att ta en paus från jobbet för att åka ut och resa. Efter detta förändrades hennes liv, och hon insåg att hon aldrig skulle kunna återvända till sitt tidigare liv efter detta beslut.

Det liv Kandy har haft sedan dess har varit givande och inspirerande för människor i alla åldrar . De som hör hennes berättelse är fascinerade. Hennes resor är ett tydligt bevis på att om man bara satsar kan man uppnå vad man vill. Hennes resor är ett bevis på att det går att nå våra mål och att det väldigt ofta är vi själva som sätter gränserna .

Läs om den underbara historien av vår “backpacker granny” och ta hennes erfarenhet som ett exempel för att jobba för det du vill, för att ge dig själv möjligheten att vara lycklig och njuta av livet på just ditt sätt.

Backpacker farmor.

Backpacker granny, en ren inspiration

Kandy är en spansk kvinna med juridikutbildning och som arbetade i Motril, en stad vid Granadakusten i Spanien. När hon fyllde 65 bestämde hon sig för att lämna jobbet för att ta en resa. Det hon kanske inte förväntade sig var den stora förändringen detta skulle medföra i hennes liv.

Hennes första resa var nästan nio hela magnifika månader av resor runt om i världen . Denna upplevelse räckte för att hon skulle inse att det var detta hon ville fortsätta göra resten av sitt liv. När hon återvände hem från denna resa tog hon således beslutet att fortsätta sina äventyr. Det ledde henne till att göra alla nödvändiga arrangemang för att fortsätta med sin nya livsstil.

Backpacker granny Kandy är idag 84 år och har rest runt mellan olika länder i 19 år . Hon har antecknat sina upplevelser vilket till en början var avsett för hennes barnbarn. Men det har resulterat i en bok med titeln Backpacker granny: around the world alone”.

Kandy García.

Hittills har hon rest till mer än 70 länder på flera olika kontinenter . Det finns också några platser i Sydamerika och Asien som hon har besökt oftare än andra. Hennes vistelser är relativt långa, mellan ett par veckor och upp till någon månad, eftersom hon föredrar att njuta av platserna till fullo och inte behöva ha för bråttom.

“Svårigheter och rädslor finns inte längre i mitt sinne eller i mitt liv.”
-Kandy García

Läs mer här: Lär dig om hodofobi – rädslan för att resa

det finns ingen åldersgräns för att uppfylla våra drömmar

Kandy har fullt med resestämplar i sitt pass och tillfredsställelsen av att ha uppnått det hon drömt om ända sedan hon var ung. Och tack vare motivationen av sin ungdomliga anda har hon kunnat uppfylla de drömmar hon haft under flera år.

Resande mormor.

Den här berättelsen påminner oss om att vi alltid har möjligheten att återuppliva gamla drömmar som vi kan ha övergivit, och som vi trott varit omöjliga . Kanske har du inte tid eller pengar att göra det, men det finns sätt för att organisera dig, fatta beslut och börja sträva efter de mål du vill uppnå .


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.