Bachblommor för den som känner sig överbelastad

Bland de fördelar som finns hos bachblommor hittar du att de inte har bieffekter och inte orsakar beroende, och du kan därför ge dem till både barn och gravida kvinnor.
Bachblommor för den som känner sig överbelastad

Senaste uppdateringen: 12 mars, 2019

Hur många gånger har det inte hänt att vi känner att vi har alltför många skyldigheter och ansvarsområden? Ibland har det att göra med jobb, och andra gånger kan vara personliga saker som får oss att känna oss stressade. I denna artikel kommer vi att förklara för dig hur bachblommor kan hjälpa dig, på ett naturligt sätt, så att du inte känner dig överbelastad.

Det är viktigt att återfå lugnet för att kunna möta dagen utan negativa känslor.

Vad är bachblommor?

Bachblommor är 38 blomessenser som skyddar kroppen psykologiskt, energetiskt och emotionellt, för att du ska må bättre. Dessa fungerar som en emotionell förbandslåda som hjälper dig under dagen.

Alla kan ta del av det och det finns inga bieffekter. Därför rekommenderas det även för barn, gravida, äldre och till och med husdjur.

Vill du läsa mer? Läs: Lindra stress med öronmassage

Hur kan bachblommor hjälpa dig?

Fördelen med naturmedicin för att behandla dessa typer av åkommor är att du undviker de bieffekter som uppkommer med vanlig medicin, samt de symtom som uppstår i och med en förändring i attityd och personlighet.

Du riskerar heller inte att bli beroende, vilket innebär att du kan upprätthålla en bättre balans.

Bachblommor verkar bara då kroppen behöver det. Om du använder dem och inte behöver dem har de ingen som helst effekt.

bachblommor

Vilka blommor kan du använda?

Äkta kastanj

Den här är även känd som “sweet chestnut”. Dessa blommor motverkar ångest som dränerar oss både fysiskt och mentalt.

Alm

Denna kan också hjälpa oss när vi känner oss stressade.

Oliv

Oliv är bra för den som inte har någon energi att möta dagen. Blomman motverkar både fysisk och mental utmattning.

Åkersenap

Åkersenap kan hjälpa oss när vi känner oss överbelastade av ångest och melankoli.

Jättebalsamin

Jättebalsamin är bra när vi känner oss otåliga och att vi inte kan organisera vår tid. Blomman ger oss tålamod.

Hästkastanj

Denna blomma är effektiv när vi har återkommande tankar. Ibland händer det att dessa tankar inte försvinner när vi lägger oss och de gör det därför svårt att sova.

Valnöt

Valnöt kan vara väldigt användbart om vi känner oss överbelastade av känslor och vi befinner oss i en övergångsfas, som exempelvis skilsmässa eller byte av jobb, mm.

bachblommor

Hur använder du bachblommor?

Det är möjligt att du efter att ha läst ovanstående anser att du behöver mer än en blomma. Du kan använda upp till 7 blommor på samma gång, men bara om det behövs.

Den normala dosen är fyra droppar under tungan fyra gånger per dag. Om du känner dig överbelastad kan du ta det fler gånger per dag, men alltid fyra droppar per gång.

Barn kan ta det med lite vatten eller juice. För husdjur kan du blanda det med vatten och se till att de dricker det minst tre gånger per dag.

Var hittar du bachblommor?

Du hittar bachblommor på de flesta naturapotek, men även online.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Thaler, K., Kaminski, A., Chapman, A., Langley, T., & Gartlehner, G. (2009). Bach Flower Remedies for psychological problems and pain: a systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine, 9(1), 16. https://doi.org/10.1186/1472-6882-9-16

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.