5 livsmedel för att reducera stress och må bättre

Visste du att blåbär kan hjälpa oss att minska stress? Tack vare dess innehåll antioxidanter och vitamin C, och de kan även motverka åldrandet och få oss att må bättre
5 livsmedel för att reducera stress och må bättre
Sofía Quintana Alonso

Granskad och godkänd av sjukgymnasten Sofía Quintana Alonso.

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Stress är en av de värsta åkommor som finns nu för tiden. Det är ett resultat av många olika allvarliga problem, varav många vi inte direkt associerar med stress. Därför är det mycket viktigt att tänka på att ta hand om hälsan och försöka må bra. Skulle du vilja lära dig om 5 livsmedel som kan reducera stress? Fortsätt då att läsa!

Reducera stress med dessa 5 livsmedel

1. Ät sushi för att reducera stress

Sushi är ett fördelaktigt livsmedel för kroppen då det hjälper oss att reducera stress. Som vi alla vet tillreds denna rätt med en rad olika ingredienser och det är därför också väldigt näringsrikt. Sushi hjälper oss att sänka våra stressnivåer tack vare det stora innehållet magnesium. Experterna säger också att fisk i regel är mycket fördelaktigt för kroppen. Sushi som exempelvis innehåller lax är något som rekommenderas. Denna fisk är rik på omega-3, ett ämne som är väldigt viktigt för kroppen.

2. Melon

vattenmelon

Melon är en frukt som hjälper oss att minska stress tack vare den höga nivån C-vitamin. Denna vitamin har många fördelar eftersom den hjälper oss att motverka sjukdomar, främst respiratoriska som lunginflammation och vanlig förkylning. Melon är dock inte den enda frukt som innehåller vitamin C. Vi bör även nämna citron, apelsin och grapefrukt.

3. Blåbär

Blåbär är verkligen naturens skatt. Under de senaste åren har blåbär blivit mycket populärt tack vare dess helt extraordinära egenskaper. Blåbär innehåller mycket antioxidanter (som motverkar åldringsprocessen) samt vitamin C. Båda dessa ämnen hjälper oss att minska stress och får oss att må bättre. Blåbär kan ätas som de är eller torkade. De kan även vara goda som soppa eller dryck. Du bör dock tänka på att inte få i dig för mycket socker.

4. Mandlar

mandlar

Mandlar innehåller många viktiga ämnen för vår kropp, som vitamin B12 och E, magnesium samt zink. De har, precis som de livsmedel vi nämnt ovan, förmågan att direkt lindra stress. Men tänk på att det är mycket viktigt att inte äta för många mandlar, då detta kan resultera i att du går upp i vikt. Därför rekommenderar vi att du äter dem med måtta.

5. Choklad

Under de senare åren har olika studier visat att choklad är väldigt fördelaktigt för kroppen då det hjälper oss att minska stress. Du bör dock förstås äta det med måtta då det även innehåller mycket fett och socker. Men utöver det hjälper choklad oss att känna oss bra och glada och reducera stress vilket får oss att känna oss bättre. Choklad hjälper oss även med koncentrationen, speciellt då vi studerar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.