9 medicinalväxter för viktminskning

Viktminskning är något som varit diskuterat i åratal. Här ger vi dig medicinalväxter som du måste prova.
9 medicinalväxter för viktminskning

Senaste uppdateringen: 28 mars, 2019

Visste du att det finns effektiva medicinalväxter för viktminskning? I den här artikeln går vi igenom några av de främsta!

Att ha en fin figur och att nå sin idealvikt är vad många önskar. Många söker efter sätt att uppnå sin idealvikt och spenderar ofta en massa pengar på detta sökande utan att få bra resultat. Marknaden erbjuder en hel del produkter för viktminskning och för att ge dig en perfekt figur, men många av dessa produkter fungerar inte eller så är de för dyra för att vara åtkomliga.

Som ett alternativ till dessa dyra produkter, bör du veta att det finns medicinalväxter för viktminskning som kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt på ett effektivt och ekonomiskt sätt. Innan du börjar konsumera någon av dem, ska du veta att dessa fungerar som ett stöd i din kost och av den anledningen måste man kombinera dem med en nyttig kost och en bra träningsrutin. Låt oss ta en titt på nio medicinalväxter för viktminskning, med detta i åtanke.

Effektiva medicinalväxter för viktminskning som du måste prova

Grönt te

Grönt te i glas

Detta är definitivt ett av de mest populära alternativen för viktminskning. Dess funktion är baserad på alla antioxidanter som det innehåller, vilka hjälper dig att förbränna fett snabbare. Du kan dricka det ett par gånger om dagen och även dricka det som ett alternativ till andra drycker. Det är viktigt att dricka grönt te varje dag och att kombinera det med en balanserad kost samt minst 30 minuters motion om dagen.

Aloe vera

Aloe vera har avgiftande egenskaper som förbättrar matsmältningen och hjälper dig att bränna fett. Det är en av de mest rekommenderade växterna eftersom den ger märkbara resultat inom veckor och det är också ett mycket prisvärt alternativ. I allmänhet konsumeras aloe vera utblandat i en citrusjuice sötad med honung.

Kanel

Malen kanel och kanelstång

Kanel är känt för sina metabolism-ökande egenskaper och det kan också reglera blodsockernivåer. Att konsumera kanel bidrar till att minska triglycerider och kolesterol, och förbättrar metabolismen av glukos. Tack vare det kommer du att känna dig mindre sugen på mat och det kommer att vara till stor hjälp för att kontrollera vikten.

Senap

Senap är en korsblommig växt som broccoli, blomkål, och vitkål. Dess frön har visat sig vara effektiva när det gäller att öka den metaboliska intervallen med 25%, vilket gör att du bränner kalorier med bättre resultat. Vi rekommenderar att konsumera 3/5 av en tesked frön om dagen och detta kommer att göra att du bränner 45 extra kalorier i timmen.

Det är mycket viktigt att inte överskrida den rekommenderade mängden senap. Att göra detta kan ha biverkningar som påverkar din hälsa.

Kummin

Torkad kummin

Kummin har mycket positiva egenskaper för matsmältningen, energiproduktionen och för att styra glykemiskt index hos personer med diabetes typ II. Därmed är det en bra krydda att ha i åtanke som ett bra komplement i din kost för att motverka ångest, eliminera gifter ur kroppen och gå ner i vikt.

Kronärtskocka

Kronärtskockor har renande, urindrivande samt laxerande egenskaper. Det är därför en av de mest rekommenderade växterna för viktminskning och många viktminskningsprodukter på marknaden har denna växt som sin bas. Vi rekommenderar att du använder blad från färsk kronärtskocka i en infusion för att dra nytta av detta.

Björk

Björk har vätskedrivande egenskaper och rekommenderas för att bekämpa fetma. Dess egenskaper bidrar till att eliminera gifter ur kroppen och också förebygga fettinlagring. Vi rekommenderar att göra en infusion med 1 eller 2 teskedar björk till en kopp vatten.

Selleri

Hackad selleri

Selleri är en växt med många positiva hälsoegenskaper. Du kan finna den fördelaktig när det gäller att hjälpa din kropp med viktminskning och rensning. Du kan ta den dagligen utan att riskera några skadliga bieffekter. Tvärtom kommer det att hjälpa dig att gå ner i vikt på bara några dagar. Du bör först skära en rå selleri stjälk i bitar och sedan koka dem i vatten i 30 minuter. Sila därefter och drick av vattnet minst tre gånger om dagen.

Cayennepeppar

Cayennepeppar har en ingrediens som kallas capsaicin, vilket är det som ger den dess heta och kryddiga smak. Samma ingrediens har fördelar för viktminskning på grund av en minskning av kaloriupptaget, vilket minskar fettvävnad och fettnivåer i blodet. Dess egenskaper aktiverar vissa proteiner i kroppen och tack vare det förhindras ansamling av fett i kroppen.

Detta kanske intresserar dig
15 tips för viktminskning utan bantning
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
15 tips för viktminskning utan bantning

Det finns många saker du kan göra förutom att banta för att gå ner i vikt. Dessa tips hjälper dig att uppnå viktminskning utan bantning.  • Jurgens, T. M., Whelan, A. M., Kirk, S., Doucette, S., Foy, E., & Killian, L. (2012). Green tea for weight loss and weight maintenance in overweight or obese adults. Cochrane Database of Systematic Reviews.
  • Tanaka, M., Misawa, E., Ito, Y., Habara, N., Nomaguchi, K., Yamada, M., … Higuchi, R. (2006). Identification of Five Phytosterols from Aloe Vera Gel as Anti-diabetic Compounds. Biological & Pharmaceutical Bulletin.
  • Varghese, S., Kubatka, P., Rodrigo, L., Gazdikova, K., Caprnda, M., Fedotova, J., … Büsselberg, D. (2017). Chili pepper as a body weight-loss food. International Journal of Food Sciences and Nutrition.