En matsked kanel och honung om dagen

En matsked kanel och honung om dagen

Senaste uppdateringen: 14 oktober, 2018

Kanel och honung är två näringsrika livsmedel med ett flertal hälsosamma fördelar och även utsökt smak. Om du kombinerar dem så kommer du öka deras fördelar och göra det enklare att konsumera dem varje dag. Du kommer säkerligen förvånas över hur mycket en matsked kanel och honung om dagen kan göra.

Några av de hälsosamma egenskaper som denna blandning besitter är att den kan hjälpa dig att gå ned i vikt, höja ditt försvar, förbättra matsmältningen, vårda leder, behandla sömnlöshet och öka libidon.

Fördelar med en matsked kanel och honung

Kombinationen av kanel och honung kommer ge dig följande hälsofördelar när du konsumerar den dagligen som vi förklarar nedan:

  • Tappa vikt: Den hjälper dig att aktivera förbränningen och reducerar ditt sug efter socker. Kanel kan även reglera glukosnivåerna i blodet och hjälpa dig att eliminera överflödig vätska och fett i kroppen. Konsumera den blandad med varmt vatten mellan måltider.
  • Höja försvaren: Denna kombination är väldigt värmande och fungerar även som en naturlig antibiotika. Med andra ord så hjälper den dig att bli av med kyla i kroppen och förebygger sjukdomar som orsakas av virus och bakterier.
  • Den bekämpar och lindrar halsinfektioner: Dess antibiotiska och antiinflammatoriska egenskaper gör den passande för behandling av faryngit, tonsillit, afoni, dysfoni, etc. Blanda en matsked med varmt vatten och drick eller gurgla det.
  • Förbättrar ledhälsan: Tack vare dess värmande och antioxiderande egenskaper så är denna blandning perfekt för sjukdomar så som artrit, artros, etc.
  • Minskar riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar: Eftersom den förbättrar cirkulationen, minskar kolesterol, stärker ditt hjärta och reglerar dess rytm.
  • Ökar libidon: Kanel anses vara en av de bästa, naturliga afrodisiakum som finns, för både män och kvinnor. Ta en matsked på morgonen och en innan du går till sängs.
Kanel bogdan-dumitrescu
  • Förbättrar matsmältning och bekämpar surhet: I detta fall så ska du ta en kopp varmt vatten med en matsked av blandningen, förslagsvis innan lunch. Du kan dock även ta den efter ett avkok.
  • Ger dig energi och förebygger stress: Dess värmande och tonande egenskaper hjälper till att friska upp din kropp. Ta en matsked på tom mage.
  • Föryngrar kroppen: Både internt och externt. Tack vare dess antioxiderande egenskaper så hjälper den till att minska vävnadsskada som orsakas av tidens framfart, vilket är anledningen till att det är ett utmärkt skönhetsmedel. Det kan även hjälpa till att bekämpa kroniska sjukdomar.
  • Bekämpar sömnlöshet: Ta en matsked med ett glas varmt vatten innan du går och lägger dig.

Vad du behöver

Du behöver bara honung och kanel, och de bör båda hålla hög kvalitet.

Honungen ska vara ekologisk eftersom detta garanterar att den har processats naturligt utan tillsatser. Det bör även vara rå honung eller typen som inte har kokats på höga temperaturer för att få den att alltid se flytande ut. Med andra ord ska den hårdna i kalla temperaturer. När den är kall kan du hetta upp den i ett vattenbad så att den smälter utan att förlora sina egenskaper.

Å andra sidan så bör även kanelen vara ekologisk. Du kan ta reda på dess kvalitet från dess arom.

honung alsjhc

Hur man gör den

Blanda den flytande honungen och kanalen tills du får en väldigt tjock blandning. Konservera den i hermetiskt förslutningsbar glasbehållare. Du kan förvara den utanför kylskåpet så länge det är en sval plats. Denna blandning håller sig i bra skick under lång tid utan konserveringsmedel tack vare egenskaperna hos kanel och honung.

Kanel- och honungsblandning

Hur man konsumerar den

Du bör ta en matsked kanel och honung dagen som standarddos. För små barn så bör standarddosen vara en tesked.

Du kan blanda den med lite varmt vatten för att ge den smaken och konsistensen av ett sött avkok. Du kan även blanda den med kallt vatten och på så sätt få en uppfriskande och hälsosam dryck. Du kan även kombinera den med juice, mjölk eller yoghurt, men aldrig tillagad.

Kaneldryck

Vi rekommenderar att du alltid rådfrågar en läkare eller naturläkare innan du genomgår alla typer av behandlingar eftersom naturliga produkter kan påverka läkemedel. Överdriven konsumtion kan orsaka oönskade bieffekter, även om det bara rör sig om en matsked kanel och honung.

Bilder från HealthHomeHappy.com, alsjhc, ion-bogdan dumitrescu och sweetbeetandgreenbean


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.