Medicinalväxter som används i kampen mot cancer

Medicinalväxter som används i kampen mot cancer

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Medicinalväxter har använts i århundraden för att bota många olika sjukdomar och även behandla dem som fortfarande inte har ett botemedel, vilket är fallet än idag för vissa typer av cancer.

Som vi alla vet finns det en hel del örter som kan vara mycket effektiva i att hjälpa oss i kampen mot allvarliga sjukdomar. Många av dessa växter har utforskats av ledande vetenskapsmän och deras effektivitet är bevisad i de flesta fallen.

Även om ingen med säkerhet kan säga att någon av dessa alternativa behandlingar kan bota någon typ av cancer permanent, kan dessa örtbaserade behandlingar i många fall bidra till att förbättra livskvaliteten för patienter med denna sjukdom och lindra dess symptom.

Dessa kurer måste kombineras med konventionella behandlingar eftersom man aldrig ska avstå medicinsk behandling för att påbörja en behandling med enbart naturliga, örtbaserade kurer. Detta vill vi bestämt avråda dig ifrån. Du kan sätta din hälsa och i värsta fall även ditt liv i fara.

Kom ihåg att traditionell och naturlig behandling ska gå hand i hand. Du bör alltid berätta för din läkare att du önskar dricka infusioner som en del av behandlingen för att höra om denne ger sitt godkännande eller inte.

De mest använda växterna är:

Vi rekommenderar att inta dessa som infusioner beredda hemma. Du kan också få dem i krämer eller salvor för utvärtes bruk eller i kapslar och tabletter.

Typer av medicinalväxter som rekommenderas mot cancer

Gurkmeja

Gurkmeja är känd för sina antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den är mycket användbar för behandling av tarmcancer och olika typer av polyper. Den innehåller även antioxidanter som är bra för levern.

Echinacea

Echinacea förbättrar det autoimmuna systemet och används för att förebygga och behandla förkylningar. Det bidrar också till bekämpning av hjärntumörer eftersom det hjälper till att kontrollera celltillväxt.

Malört

Kraftfull antimikrobiell och svampmotverkande ört. Nya studier har visat att malört även har anticancerogena egenskaper och kan användas av patienter med leukemi.

Mattram

Även denna växt har visat sig vara till stor hjälp för att kontrollera celltillväxt hos patienter med leukemi.

Berberis

Den stora familjen av buskar kallade berberis har visat sig ha mycket kraftfulla effekter vid cancerbehandling, speciellt i äggstockarna.

Scrub Oak

Art inom eksläktet som används i behandlingar för att stärka immunförsvaret. Den hindrar även metastasprocesser genom att minska storleken av tumörer. Den har antimikrobiella och antioxidativa egenskaper.

Kom ihåg…

Som vi redan förklarat har medicinalväxter i sig inga definitiva läkande effekter eftersom dessa ännu inte har bevisats av forskare. Vad vi däremot kan försäkra dig om är att i kombination med konventionella behandlingar är de till stor hjälp för att avsevärt minska symptomen och förbättra välmåendet vid många former av cancer.

En hel del av dessa medicinalväxter hjälper till att minska den mentala stressen som kommer med vetskapen om att du är sjuk i cancer. Användningen av alternativa behandlingar förbättrar hela kroppens hälsa i största allmänhet. Det är en typ av hjälp som är bra att känna till.

När du försöker att förebygga och bota sjukdomar bör du inte avfärda dessa alternativ. Huvudsaken är att du sätter dig in i hur kurerna verkar och hur effektiva de kan vara i just din situation.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.