Stoppa snarkningar med naturliga botemedel

Att snarka, eller vistas i samma rum som någon som snarkar kan vara extremt jobbigt. Här ger vi dig tips för en bra natts sömn!
Stoppa snarkningar med naturliga botemedel

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Många personer snarkar när de sover, och snarkningar kan vara extremt irriterande för en annan person som sover i samma säng, rum eller till och med lägenhet. De kan även vara kopplade till en sjukdom som är något allvarligare. Det är därför vi vill ge dig några tips på hur man slutar snarka med naturliga botemedel i denna artikel.

Sov med fler kuddar för att förebygga snarkningar

Eftersom problem i kanalen som tillåter luft att passera orsakar snarkningar, så är en väldigt enkel och praktiskt rekommendation att sova med extra kuddar under ditt huvud och nacke. På så sätt kan du öppna upp luftkanalen och förebygga snarkningar.

Sov på sidan

En annan utmärkt idé för att sluta snarka, eller åtminstone minska ljudet, är att sova på sidan. Att sova med ansiktet uppåt kan få tungan att blockera luftvägarna, vilket på så sätt orsakar snarkningar. Att sova på sidan förebygger detta.

Mynta

Mynta är en väldigt effektiv och naturlig produkt för att stoppa snarkningar, speciellt när snarkningarna orsakas av andningsproblem såsom förkylningar eller influensa. Du behöver bara lägga till en droppe mynta i ett glas kallt vatten och därefter gurgla det. Din hals kommer att kännas frisk och luften kan lätt passera.

Avkok av nässla

Nässlor är en väldigt effektiv och naturlig produkt för att sluta snarka. Det är bäst att göra ett avkok av nässla och därefter låta det stå i tio minuter. Sila och drick det sedan.

Nässla

Stoppa snarkningar genom att gå ner i vikt

Fetma och övervikt är en av de huvudsakliga faktorerna som orsakar snarkningar. Därför är en jättebra rekommendation att tappa vikt. Du kan göra detta på många olika sätt. Allihopa kräver givetvis tålamod och framförallt många kompromisser och beslutsamhet. Trots detta så är att se efter sin vikt väldigt viktigt eftersom du som ett resultat kommer få bättre hälsa och sluta snarka.

Sluta röka

Precis som fetma så är rökning en av de huvudsakliga anledningarna till snarkning. Som vi alla vet så är det dessutom extremt dåligt för din kropp eftersom det kan orsaka allvarliga problem, som till exempel lungemfysem eller vissa typer av cancer. Din kropp kommer att gynnas på många sätt om du slutar röka. Förutom att ha god hälsa kommer snarkningen minska avsevärt.

Drick inte alkohol innan sängdags

Att dricka alkohol kan också orsaka snarkningar. Alkohol gör tungan och andra delar av kroppen avslappnade, vilket blockerar dina luftvägar. Därför är det bäst att inte dricka alkoholhaltiga drycker innan du går till sängs.

Lindra magsyrorna – de kan orsaka snarkningar

Vissa specialister anser att vi bör ha mer uppmärksamhet på magsyrorna eftersom de kan vara en orsak till snarkningar. För att lösa detta så finns det ett flertal botemedel och många av dem är naturliga. Du bör även ha uppmärksamhet på typen av snarkningar som en person drabbas av eftersom du kan identifiera om en sjukdom har ett finger med i spelet, såsom sömnapné.

Vi hoppas att du tycker att denna lista över sätt att sluta snarka med naturliga botemedel var användbar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.