6 helande fördelar med honung

Farorna med socker har varit så mycket på nyheterna att många felaktigt tror att allt ‘sött’ automatiskt är dåligt för kroppen. Fastän raffinerat socker kan vara skadligt för hälsan ger naturen oss faktiskt en fantastiskt god mängd av naturligt socker som du hittar i frukt, rotfrukter och honung, för att ge kroppen näring och god hälsa. Lär dig om 6 fördelar med honung här nedan!

1. Stimulerar immunförsvaret

En av de största naturliga hälsofördelarna  med honung är att det är laddad med vitaminer, mineraler och enzymer som skyddar kroppen från bakterier och stärker immunförsvaret. Symtom från förkylningar och influensa, så som hosta, halsbränna och förstoppning, lindras om du äter honung eller har det i något annat. För att stärka immunförsvaret tillsätter du 1 eller 2 teskedar med honung i varmt vatten varje dag. För en extra boost kan du ha i lite färsk citronjuice och en nypa kanel.

2. Kan hjälpa dig tappa vikt

Att dricka varmt vatten med citron eller honung på tom mage det första du gör på morgonen är den största delen i många avgiftningsmetoder. Att göra detta varje dag är en av de bästa sätten för att rensa levern, eliminera gifter, och bli av med kroppsfett. För bästa resultat mixar du 1 tesked honung plus juicen från en citron i hett vatten varje morgon innan frukost. Detta är en väldigt tillfredsställande och lugnande dryck att avsluta dagen med också.

3. Minskar risken för hjärtsjukdomar

2-heartsve

Honung blandat med kanel har bevisats återhämta ådror och vener i hjärtat och sänker kolesterolvärdet i ditt blod med upp till 10%. När du äter det regelbundet kan denna blandning minska risken för hjärtattacker och till och med förebygga att du får en till. För att njuta av dessa fördelar blandar du 1 eller 2 teskedar honung med 1/3 tesked kanel i varmt vatten och dricker det en gång om dagen.

4. Lindrar matsmältningsbesvär

För de som lider av matsmältningsbesvär kan de antibakteriella egenskaperna hos honung minska magsyrorna och förbättra matsmältningen. Honung neutraliserar dessutom gaser, vilket gör det till den bästa naturliga behandlingen för de som äter för mycket. Att äta en eller två teskedar honung före varje måltid är det bästa sättet att undvika matsmältningsbesvär, men om du redan ätit för mycket, drick istället varmt vatten med honung och citronjuice i för att hjälpa maten att ta sig igenom tarmen.

5. Minskar trötthet

3-tiredsve

Det naturliga sockret i honung är en hälsosam källa av kalorier och energi. Utöver det tillfredsställer honung dessutom vårt sockersug. Den naturliga energin vi får av honung bekämpar trötthet. Istället för att sträcka dig efter kaffe, kakor eller choklad när du är trött borde du försöka äta en tesked rå honung.

6. Hjälper mot finnar och missfärgningar på huden

Tack vare dess bakteriedödande och svampdödande egenskaper är honung den ultimata hudvårdsprodukten. Lägg lite rå honung direkt på finnar och missfärgningar och låt huden absorbera det under natten. Tvätta genast av det på morgonen, och om du gör det regelbundet kommer du märka hur honung förbättrar din hud. Honung är även en effektiv behandling för andra hudproblem så som eksem, psoriasis och ringorm. Fastän honung inte kan bota dessa kan det hjälpa till att lindra inflammationer och återfukta huden.

MER FÖR DIG