Livsmedel som renar levern naturligt

· juni 14, 2015

Fabricerad mat i din kost, daglig stress på jobbet och i hemmet samt miljöföroreningar är alla faktorer som får din lever att arbeta övertid, vilket förhindrar dess normala funktion. I denna artikel kommer du att lära dig om livsmedel som renar levern på naturlig väg. 

Det är väldigt viktigt att man renar sig själv minst två gånger per år och äter mat som hjälper till att hålla detta organs funktioner i toppskick så att du kan bli av med gifterna i din kropp. Vi kommer idag att ge dig namnet på några livsmedel som renar levern naturligt och effektivt.

Rekommenderade livsmedel som renar levern

Vitlök

Det finns stora mängder allicin och selen i vitlök. Detta är väldigt effektiva ingredienser för att rena levern. För att kunna rena levern behöver du bara en liten mängd, vilken kommer att skapa enzymer i din lever och rena din kropp naturligt från gifter.

Grapefrukt

Grapefrukt
Grapefrukt är en frukt som har stora mängder vitamin C och antioxidanter, vilka kan öka den naturliga förmågan hos levern att eliminera gifter.

Om du dricker ett glas färsk grapefruktjuice varje dag kommer du definitivt att hjälpa de avgiftande enzymerna i levern att föröka sig, vilka ser till att skadliga substanser tas bort från kroppen, som exempelvis karcinogena ämnen, samt andra som kan påverka alla dina inre system ifall de inte elimineras från kroppen.

Rödbetor och morötter

Detta är två typer av mat som innehåller stora mängder flavonoider och betakaroten, vilka har förmågan att förbättra leverns funktioner, vilket kommer få dig att fungera bättre. De bör inkluderas i din dagliga kost för att få en betydligt hälsosammare lever och därför blir mer effektiv.

Grönt te

Grönt te
Grönt te är en fantastisk dryck som kan boosta din levers hälsa. De katekiner som den innehåller ser till att förbättra leverns funktioner, vilket främjar god hälsa i allmänhet.

Gröna löv

Alla grönsaker med gröna löv är toppen för att rena levern och även hjälpa till att eliminera och absorbera de gifter som finns i blodet eftersom dessa grönsaker har en stor mängd klorofyll. De kan förtäras råa i sallader, juicer eller tillagas i soppor.

Avokado

Avokado
Frekvent konsumtion av avokado hjälper till att rena levern eftersom avokado har stora mängder näringsämnen som hjälper kroppen att producera en substans som kallas glutation, som är nödvändig för att rena levern på de gifter som är skadliga för kroppen.

Äpplen

Pektiner och andra ingredienser i äpplen hjälper till att effektivt eliminera de gifter som hittas i magtrakten. Detta gör det enklare att rena levern.

Fullkorn

Fullkorn
Fullkorn som brunt ris är väldigt viktigt för din hälsa i allmänhet, men speciellt för att lindra förstoppning i levern och metabolisera fetter som finns i kroppen.

Broccoli och blomkål

Dessa grönsaker ökar produktionen av naturliga enzymer i levern, vilka har förmågan att eliminera karcinogena substanser som hittas i kroppen. De glukosinolater som finns i dessa grönsaker reducerar risken för uppkomsten av vissa typer av cancer. För att uppnå detta bör du lägga in dessa grönsaker i din dagliga kost.

Citroner och lime

Citron
Dessa citrusfrukter har stora mängder vitamin C och dess juicer är fantastiska för att stimulera leverns funktioner och därmed rena levern. Du bör dricka juicen från någon av dessa citrusfrukter färsk och helst på morgonen. Som ett resultat av detta kommer du att dra nytta av deras egenskaper.

Kål

Frekvent konsumtion av kål hjälper till att stimulera leverns normala funktioner, vilket är nödvändigt för att rena levern från de gifter som kan orsaka skador på din kropp.

Kom ihåg detta ifall du vill rena levern…

Vi har nu gått igenom några riktigt bra livsmedel som renar levern.

Detta är det bästa sättet att leva hälsosamt. Ta hand om din kost så att din kropp kan ta bort alla de substanser som förhindrar den från att fungera ordentligt. Du bör tänka på att levern är ett av de viktigaste organen som din kropp har, vilket är anledningen till att du alltid bör se till att rena den så att den inte behöver arbeta övertid.