Tappa vikt med grapefruktjuice efter måltider

Grapefrukt består till 90% av vatten och hjälper därför till med ämnesomsättning och viktnedgång. Vi måste dock kombinera konsumtionen av dem med minskat kaloriintag.
Tappa vikt med grapefruktjuice efter måltider
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Grapefrukt är oerhört utsökta och nyttiga citrusfrukter som har blivit populära på senare år, tack vare deras naturliga egenskaper och hälsosamma fördelar. Grapefruktjuice är i sin tur rik på antioxidanter och innehåller antibakteriella egenskaper, samt vitamin A, B, C, D, E och mineraler som kalcium, fosfor, magnesium, mangan, zink, koppar och järn.

I vår strävan efter att tappa vikt letar vi alltid efter diverse alternativ som kan hjälpa oss att bränna fett snabbare och komplettera vår diet i syfte att eliminera de där extrakilona.

I denna artikel ska vi berätta för dig hur grapefrukt har blivit en av de bästa bundsförvanterna för att hjälpa människor att gå ned i vikt och få resultat på kort tid. Är du intresserad av att veta hur grapefrukt och grapefruktjuice kan hjälpa dig att gå ned i vikt?

Grapefrukt är naturligt “fettbrännande”

Diverse studier har visat att frekvent konsumtion av grapefruktjuice är ett utmärkt sätt att stimulera kroppens förbränning av fett, för att på så sätt lättare gå ned i vikt. För att uppnå dessa resultat är det dock viktigt att komplettera konsumtionen av grapefruktjuice med en hälsosamt diet och träning.

Tappa vikt

Grapefruktens viktnedgångskrafter beror huvudsakligen på dess höga halter av kalium och enzymer, som är välkända för sin förmåga att snabba på elimineringen av fett. Grapefrukter består till 90% av vatten, vilket hjälper ämnesomsättningen och gör att du lättare går ned i vikt.

I dieter för viktnedgång är det viktigt att i så stor utsträckning som möjligt minska ditt kaloriintag och sänka din saltkonsumtion. Här kan grapefrukt bidra, eftersom den endast innehåller 74 kalorier, beroende på storlek, och är innehåller väldigt lite salt och mycket kalium.

Andra fördelar med grapefruktjuice

Utöver att assistera med viktnedgång har grapefrukt även andra viktiga fördelar som är värda att ha i åtanke.

 • Dess egenskaper hjälper till att bekämpa problem med förstoppning och sjukdomar i urinvägssystemet.
 • Dess intensiva arom används för produktion av eteriska oljor för aromaterapi.
 • Grapefrukter innehåller pektin, som hjälper oss att minska nivåerna av dåligt kolesterol i kroppen.
 • De innehåller lykopener som stimulerar elimineringen av gifter och alla typer av substanser som är farliga för kroppen.
 • Konsumtionen av grapefruktjuice är perfekt för personer som lider av sömnlöshet.
 • Tack vare av deras höga halter av vitamin C kan grapefrukter även hjälpa till att bygga upp det immunologiska systemet, vilket hjälper till att förebygga förkylningar, artrit och andra inflammatoriska sjukdomar.
 • Grapefruktens pektin hjälper till att reglera ämnesomsättningen och stimulerar förbränningen av fett.
 • Frekvent konsumtion av grapefrukt kan hjälpa dig att förebygga olika typer av cancer, eftersom de innehåller en komponent vid namn naringenin.

Hur du tappar vikt med grapefrukt

Grapefrukt i klyftor

Om grapefrukten nu har din uppmärksamhet som ett komplement till din kost för viktnedgång bör du följa dessa tips för att dra nytta av dess egenskaper.

Det första alternativet är att konsumera en halv grapefrukt tre gånger per dag, innan varje måltid. Denna metod är perfekt för att bränna fett eftersom den utöver att aktivera ämnesomsättningen även tillhandahåller oss med en mättnadskänsla.

Det andra alternativet är att bereda ett glas färskpressad grapefruktjuice, som hjälper dig att gå ned i vikt utan större uppoffringar. För att göra din grapefruktjuice extraherar du bara fruktköttet med en sked och blandar sedan det med en tesked honung i mixern. Drick denna juice runt 20 minuter innan dina huvudsakliga måltider för att få hjälp att bränna kalorier som konsumeras genom maten.

Det är även rekommenderat att dricka grapefruktjuice för att behandla hypertoni och hjärtsjukdom.

När du inte bör konsumera grapefrukt

Dessvärre bör du inte konsumera grapefrukt om du tar vissa läkemedel. Bland dessa hittar vi antihistaminer, analgetikum, immunsuppressiva medel, läkemedel mot högt blodtryck, samt medicin som bekämpar impotens, bland annat.

Grapefrukter kan förhindra deras effekter och till och med ge dem motsatt effekt. Av denna anledning är det väldigt viktigt att konsultera din läkare innan du påbörjar en diet med grapefrukt.

Utöver detta kan grapefrukter göra magsyran orolig, så alla som har lätt att drabbas av denna typ av hälsoproblem bör undvika att konsumera dem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Fernandez, M., García, J. A. L., Iglesias, B. B., & Sevillano, E. (1993). Fibra dietetica de toronja: producto natural sin aditivos. Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, (247), 81-83.
 • Gómez Ugarte, M., Peralta Mamani, L. E., Martinez Ayala, A. A., Paredes Fernandez, D. L., & Conde Camacho, Y. (2015). Propiedades medicinales del pomelo, beneficios nutricionales y su aplicación en la estética. Revista de Investigación e Información en Salud10, 49.
 • Mesa, M. G., Herrera, D. M. A., Vilas, M. M., Alfonso, C. C., Carretero, J. H., Batista, A. D., & Montequiní, J. F. (2002). Plantas cítricas en el tratamiento de enfermedades vasculares. Rev Cubana Angiol y Cir Vasc3(2), 39-46.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.