5 effektiva övningar som minskar fett och tonar armarna

5 effektiva övningar som minskar fett och tonar armarna
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Även om det är viktigt att lyfta vikter så att man tonar armarna, måste man vara medveten om hur mycket man kan lyfta så att man inte skadar sig. Det är bra att börja med lätta vikter för att därefter jobba sig upp, så att man vänjer sig vid själva träningen.

Armarna är delar av kroppen som tenderar att ansamla mycket fett. Därför försöker många träna så att de tonar armarna till att se bättre ut. Vi kommer här att dela med oss av råd och övningar så att du tonar armarna på bästa möjliga sätt. De flesta av dessa övningar är mycket enkla och du kan göra dem i hemmet.

Armhävningar

Armhävningar är en av de bästa övningarna som finns. Även om de i början kan vara svåra att utföra och kan göra dig mycket trött, kommer resultaten efter en tid att bli bättre. Att göra armhävningar är inte bara bra för armarna, utan även för bröstet, magen och övre delen av ryggen.

Att göra armhävningar är väldigt enkelt. För att göra dem lägger du dig med magen på en matta och lyfter därefter hela din kroppsvikt tills armarna är sträckta, händerna måste trycka stabilt mot golvet och du sänker dig därefter ned så mycket du kan utan att nudda golvet.

Vikter och hantlar tonar armarna

Denna typ av övning är mycket populär bland folk som regelbundet tonar armarna. Som många av de andra övningar vi tar upp, är dessa också väldigt enkla att utföra eftersom man inte behöver någon speciell utrustning. Det är dock väldigt viktigt att tänka på hur mycket vikt man lägger på, för om man lägger på för mycket så kan det resultera i att man skadar sig.

Det är därför bäst att man börjar med lätta vikter som hjälper våra armar att vänja sig. En rekommendation är att tala med en expert. För att göra denna typ av övning behöver man stå rakt upp och lyfta hantlarna i 90 graders vinkel med armbågarna. Man ska ha rak rygg och en långsam, stabil rörelse genom hela utövandet.

Stretcha triceps

Stretchande kvinna

En annan bra övning som ger bra resultat för dem som tonar armarna är att träna sina triceps. Denna övning är dessutom väldigt enkel att utföra. Ta fram en stol och sätt den bakom dig samtidigt som du har händerna mot kanterna. Håll benen raka eller i 90 graders vinkel om det är lättare. Därefter sänker du ned dig själv mot golvet med en jämn, lugn och fast rörelse.

Efter detta höjer du sakta din kropp igen. Det är väldigt viktigt att dina armar stretchas. Därefter går du ned igen på samma sätt. Upprepa denna övning flera gånger.

Lyfta vikter över huvudet

Denna typ av övning innebär att man lyfter vikter och hantlar över huvudet. Den är så klart väldigt enkel att göra och ger väldigt bra resultat. Man börjar med att använda sig av lätta vikter på runt 1 till 2 kg. Kom ihåg att du måste ha fäst vikterna ordentligt ifall du ska lyfta dem över huvudet.

För att göra denna övning börjar du med att ställa dig upp med benen isär. Lyft därefter upp hantlarna över huvudet i en jämn och lugn rörelse. Sänk sedan ned dom sakta så att armarna är i nivå med dina höfter.

Simma

Träning i bassäng

Som vi alla vet är simning en fysisk aktivitet som aktiverar många delar av kroppen och ger bra resultat, speciellt när man tonar armarna. Därför rekommenderar vi speciellt denna övning om det är ditt mål. Man behöver dock förstås uppsöka en pool där man kan utföra denna aktivitet.

Det är bäst att använda sig av övningar som främst aktiverar armarna. Vissa vattenövningar aktiverar armarna mer än andra. Om du inte vet hur man gör rekommenderar vi att du talar med en personlig tränare.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.