Mat som hjälper dig att förebygga cancer

· september 25, 2015

Idag har cancer blivit en av de sjukdomar som har den högsta dödligheten i hela världen. Den orsakas i grunden av en grupp celler som utvecklas okontrollerat och förökar sig autonomt och därmed börjar invadera andra vävnader (lokalt och på avstånd).

Detta är en sjukdom som kräver mycket omvårdnad, en hel del uppmärksamhet, och mest av allt, rätt förebyggande. Det är därför vi idag kommer berätta hur du kan förebygga cancer med olika livsmedel som kan införlivas i din dagliga kost.

Bär

Blåbär, björnbär, hallon och andra bär kan hjälpa dig att effektivt förebygga cancer. De vackra och märkliga färgerna som dessa bär har är ett resultat av deras innehåll av fytokemikalier, vilka skyddar våra kroppar från tumörer.

Acaibär har en kraftfull aktiv ingrediens som förstör cancerceller, blåbär bekämpar cancerceller i levern, och bittra blåbär bekämpar äggstockscancer.

Grönt te

Grönt te har inte bara förmågan att hjälpa dig gå ner i vikt, utan är också mycket användbart för att förebygga cancer. Här kan du hitta ämnen som kallas katekiner, vilka förstör cancerceller.

Olika studier som gjorts har påvisat effekten av denna produkt, särskilt vid bröstcancer. Tack vare en komponent som kallas Epigallokatekingallat (EGCG) kan det stoppa tillväxten av cancerceller.

Vitlök

Vitlök
Vitlök har varit föremål för studier under många år, och det har visat sig ha en stor mängd egenskaper och fördelar. En av dess största och viktigaste egenskaper är förmågan att förebygga alla typer av cancer, i synnerhet mag-, bröst- och prostatacancer.

Hur du äter vitlök har ingenting att göra med dess effektivitet – den kan vara rå eller kokt, och ger samma önskade effekt. Vitlök innehåller två ingredienser som kan förebygga cancer hos både människor och djur.

För att få del av alla dess fördelar vid maximal styrka rekommenderar experter att du skalar den och väntar i minst 15 minuter innan du skär den i bitar och tillsätter den i maten.

Lök och purjolök

Dessa två dietprodukter har samma komponenter som vitlök, och innehåller därför samma fördelar. Likaså kan de ätas både råa eller kokta. Det viktiga är att du äter dem ofta.

Tomater

Tomater innehåller en ingrediens som kallas lykopen, vilken bidrar mycket effektivt för att minska risken att drabbas av olika typer av cancer, speciellt tarm-, lung-, bröst- och prostatacancer.

När de äts råa i en sallad kan du ta del av deras stora fördelar, men om du tillsätter dem till maten du lagar dagligen multipliceras lykopens effekter i våra kroppar. Utnyttja detta för att göra läckra tomatsåser och soppor för hela familjen!

Cancer
Tänk på att en hälsosam kost är det bästa sättet att känna sig frisk, samt förebygga en hel del sjukdomar. Om du är välnärd och äter nödvändiga livsmedel för ditt immunförsvar kommer det förbli starkt och redo att bekämpa olika sjukdomar som angriper kroppen.