En buljong mot inflammation och cancer

En buljong mot inflammation och cancer

Senaste uppdateringen: 06 februari, 2019

Ibland kan vi behöva söka efter läkemedel eller naturliga behandlingar för problem som inflammation och cancer. Vi behöver dock tänka på att det även finns livsmedel som kan hjälpa oss med detta, och vi kan enkelt inkludera dem i vår dagliga diet för att hålla oss friska på ett naturligt sätt.

I denna artikel ska vi dela med oss av receptet på och de associerade fördelarna med en utsökt och vårdande buljong som du kan konsumera dagligen för att bekämpa både inflammation och cancer (reumatism, gikt, bronkit och astma, till exempel).

Broccoli mot Inflammation och cancer

Generellt sett har korsblommiga grönsaker som broccoli, kål, blomkål och grönkål väldigt nyttiga egenskaper som kan hjälpa till att förebygga cancer i prostata, bröst, lungor och grovtarm, vilket har bevisats i ett flertal studier.

Detta tack vare deras höga nivåer av substanser som förebygger att tumörer bildas och sprids. Vi vill dock specifikt nämna broccoli eftersom den även har vitamin C och E, såväl som mineraler som kalcium och järn. Broccoli kan hjälpa till att bekämpa många sjukdomar.

För denna buljong rekommenderar vi att du först ångar broccolibuketter och sedan lägger till broccoligroddar.

broccoli på fat

Vitlök

Vitlök är en potent antibiotika och ett antiinflammatoriskt medel som även minskar risken för vissa typer av cancer, inklusive i magen, matstrupen, bukspottkörteln och bröstet. Vidare rekommenderar vi att du gör den tibetanska vitlöksbehandlingen vart femte år, som låter kroppen dra nytta av alla dess fördelar.

vitlök är antiinflammatorisk

Lök

Tillsammans med vitlök är lök ett av de bästa medicinska livsmedlen som finns, och de är välkända för sina antiinflammatoriska egenskaper såväl som deras höga innehåll av svavel, vilket hjälper till att förebygga cancer. Lök rekommenderas även för njurproblem och vätskeretention i form av en lökbaserad buljong som liknar den vi kommer förklara i denna artikel.

Selleri

Vissa studier har visat att de metaboliska medel som finns i selleri kan hjälpa till att förebygga tumörtillväxt och metastas av cancerceller. Utöver det hjälper selleri även till att lindra inflammation.

Gurkmeja

Roten hos denna växt innehåller kurkumin – ett väldigt potent antiinflammatoriskt medel. Det är därför rekommenderat att personer som lider av smärta från reumatisk artrit, fibromyalgi eller kronisk trötthet äter den. Gurkmeja har även ämnen som kan bekämpa cancer genom att minska tumörtillväxten, och den är även användbar för personer som vill lindra bieffekter från cancerbehandling.

För att dra nytta av dessa fördelar måste du konsumera gurkmeja varje dag, men denna krydda kan enkelt läggas till i alla typer av soppor, såser och till och med desserter, som smoothies, puddingar och tårtor. Dess närvaro i detta recept är vitalt.

kryddor

Hur gör man denna buljong mot Inflammation och cancer?

Vi tillagar grönsakerna på ett sätt som drar ut deras näringsämnen med hjälp av en blandning av vatten och gurkmeja. Låt dem varsamt sjuda i runt 40 minuter, eller mindre om du använder en tryckkokare. Vi kommer sila buljongen och spara grönsaksbitarna, eftersom de senare kan användas till bland annat:

  • Fyllning i tortillas eller tacos
  • I goda crêpes eller pajer
  • För att göra en grönsakssås eller curry
  • Som tillbehör
  • För att göra salsa
  • I äggröra

Du kan även helt enkelt äta dem som de är, krydda dem med lite extra jungfruolivolja eller en hemgjord gräddsås. Om du gör tillräckligt av denna buljong så att den räcker i två eller tre dagar behöver du inte tillreda den varje dag. Du kan även frysa den, men den förlorar då lite av sitt näringsvärde.

Hur ska vi konsumera den?

För att dra maximal fördel av den borde du dricka upp till tre koppar om dagen mellan eller precis innan måltider. Buljongen kan även användas som en smaksättare, och framförallt under kallare väder eller när du känner att dina försvar är sämre än vanligt.

Denna buljong är viktig för personer som lider av kroniska inflammationssjukdomar och associerad smärta, som fibromyalgi eller reumatisk artrit, såväl som personer i riskzonen för cancer – både personer med en familjehistorik av cancer eller de som för tillfället lider av denna sjukdom.

Detta kanske intresserar dig
Utmärkta, naturliga kurer för inflammation
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Utmärkta, naturliga kurer för inflammation

Ibland pågår kroppens inflammatoriska svar för länge utan anledning. Det är vid dessa tillfällen det kan vara bra att använda kurer för inflammatio...