Naturlig sallads- och kiwismoothie för att gå ner i vikt

Naturlig sallads- och kiwismoothie för att gå ner i vikt

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Sallad är ett viktigt livsmedel när man försöker att gå ner i vikt, eftersom den innehåller få kalorier men många vitaminer och mineraler som hjälper kroppen att fungera som den ska. Den innehåller också mycket vatten vilket är mättande, och hindrar dig från att äta för mycket. Den bästa salladen att äta för att gå ner i vikt är romansallad, eftersom den innehåller så många ämnen som är bra för hälsan. Vi delar med oss av ett recept på sallad och kiwismoothie in denna artikeln, vilket kommer att ge dig ett försprång till att gå ner i vikt.

Hur sallad hjälper dig att gå ner i vikt

Att lägga till sallad i dina måltider är ett av de bästa valen du kan göra, framförallt när det gäller romansallad. Du kommer garanterat att gå ner i vikt snabbare, eftersom du bara får i dig 17 kalorier från en generös portion sallad. Så med andra ord kan du äta mycket utan att få i dig många kalorier.

Sallad innehåller mycket vatten och kostfiber vilket gör att du känner dig mätt när du äter den. Det hjälper dig att bara äta vad din kropp behöver, vilket ger dig kontroll över din viktmminskning.

Sallad innehåller många viktiga näringsämnen, till exempel: A, C och K-vitamin. Den har även B-vitaminer som B1, B2, B3, B5 och B6 och mineraler som koppar, kalcium, magnesium, natrium, kalium, zink, järn, selen och fosfor.

Varför är sallad så bra för oss?

 • Sallad har mycket fibrer, vilket är bra för viktminskning, för att matsmältningen ska fungera som den ska och för att motverka förstoppning.
 • Sallad är också ett naturligt vätskedrivande medel. Således bekämpar den vätskeretention och eliminerar gifter från kroppen. Den kan vara till stor hjälp för dem som lider av fetma.
 • Sallad hjälper dig att känna dig mätt och belåten. Den är renande och vätskedrivande, den hjälper dig att bränna fett och sänker dina nivåer av kolesterol och triglycerider.

Kom ihåg att du kan använda grönsallad i en mängd sallader, med frukt eller grönsaker, eller både och. Nu ska vi däremot göra en sallads- och kiwismoothie som omväxling.

Recept: Sallads- och kiwismoothie för att gå ner i vikt

Ingredienser

 • 2 kiwifrukter
 • 5 spenatblad
 • 5 salladsblad
 • 1 matsked honung

Instruktioner

 1. Tvätta kiwifrukterna, salladen och spenaten noga.
 2. Skala kiwifrukterna och skär på hälften. Lägg i en mixer tillsammans med salladen, spenaten och honungen.
 3. Mixa på hög fart och servera den i ett högt glas.
 4. Du kan sila smoothien om du vill.

Slutligen: du kan också äta andra typer av sallad än romansallad, alla sorters sallad är nyttiga och innehåller många näringsämnen. Men romansallad har större mängder av näringsämnen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.