Fördelar med Grönt Te: Eliminera Akne

Grönt te är gott att dricka och bra för ett hälsosammare liv. Visste du också att grönt te kan eliminera akne? Få receptet på en toner du kan applicera på kvällen.
Fördelar med Grönt Te: Eliminera Akne
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Alla vet: grönt te är inne. På senare tid har det även fått fler följare, speciellt av de som vill ha ett hälsosammare liv. Vi vet alla att det är en fantastisk antioxidant, en bra diuretika, kan läka inre sår, och även hjälpa dig att gå ner i vikt. Men visste du att nyligen utgivna vetenskapliga studier har visat att grönt te även är toppen för att eliminera akne? Läs mer om denna fantastiska kur med grönt te nedan!

De Stora Fördelarna med Grönt Te för Behandling av Akne

tvätta-ansikte
Te har alltid varit viktigt inom den asiatiska kulturen sedan lång tid tillbaka. Men det är inte bara bra för en fika. Te är även bra för behandling av hälsan. Grönt te är, enligt Harvard Health Publications, ett avkok med viktiga antioxidanter i dess komposition. Utöver detta är det rikt på garvsyra för att reducera svullnader och inflammation i hudvävnaden, vilket gör det perfekt för att behandla akne.

Grönt te har även förmågan att reducera mängden olja som du har på din hud, som orsakar de inflammationer som ger dig akne och pormaskar. Det är även bra för avgiftning.

Många av de krämer som säljs på marknaden idag och som anses vara de mest effektiva, har oftast grönt te som ingrediens, eftersom detta fungerar mycket bättre än den klassiska bensoylperoxiden. Grönt te är naturligt antibakteriell och adstringerande. Dess fördelar över bensoylperoxid är att grönt te inte torkar ut din hud.

Då det är rikt på antioxidanter hjälper det till att stärka ditt immunsystem, vilket motverkar bakterier och virus som ibland gör din hud värre, och som orsakar irriterande akne.

Kur med Grönt Te för att Eliminera Akne och Pormaskar

grönt-te

Vi vet alla att den primära förmågan hos grönt te är att motverka akne och pormaskar, vilket är p.g.a dess polyfenoler och antioxidanter som kan eliminera gifter från huden, minska inflammation och neutralisera de bakterier som orsakar dessa utbrott. Det kan reducera den överdrivna produktionen av fett med dess bevisade adstringerande effekter, vilket motverkar att finnar och pormaskar uppstår.

Hur Man Gör Det

Det är väldigt enkelt. Behandlingen som du kommer att följa består av tre steg:

  1. Varje morgon, gör ett avkok på grönt te. Lägg en påse i en kopp kokande vatten. Då det kokar, låt det stå under 20 minuter.
  2. Applicera därefter tre gånger per dag. Du kan använda en bomullsboll för att fukta ditt ansikte eller en vaporizer. Detta är en toner så du kan applicera den på ditt ansikte och låta det sitta. Kom ihåg, tre gånger per dag, på morgonen, eftermiddagen och innan du går till sängs.
  3. Gör därefter en extra behandling två gånger per natt. Denna kommer att innehålla äppelcidervinäger. Varför, kanske du undrar? Därför att denna blandning är perfekt för att ta bort pormaskar, bota akne och balansera din huds pH. Lägg bara en matsked äppelcidervinäger i en kopp grönt te. Applicera den som en toner och låt den ligga på under natten. På morgonen, tvätta med varmt vatten och applicera din vanliga fuktgivande kräm.

Du kommer att se resultat på nolltid!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • MedlinePlus (2019). Acné. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/acne.html. Accessed 11/03/2020.
  • Saric, S., Notay, M., & Sivamani, R. K. (2017). Green tea and other tea polyphenols: Effects on sebum production and acne vulgaris. Antioxidants6(1), 2. Available at: https://doi.org/10.3390/antiox6010002. Accessed 11/03/2020.
  • Williams, L. B., & Haydel, S. E. (2010). Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents. International geology review52(7-8), 745-770. Available at: https://doi.org/10.1080/00206811003679737. Accessed 11/03/2020.
  • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports8(1), 1-12. Available at: https://www.nature.com/articles/s41598-017-18618-x. Accessed 11/03/2020.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.