Rensa bort orenheter i huden på en månad

Rensa bort orenheter i huden på en månad
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

För att rensa bort orenheter i huden för att förbättra utseendet på din hud, bör du göra en komplett rengöring både utan och innan. I denna artikel förklarar vi hur du gör en plan för rengöring av huden på djupet med hjälp av naturliga kurer och behandlingar. Detta är perfekt för fet eller blandad hud som ofta får pormaskar, akne, bölder, etc.

Rensa dina tarmar mot orenheter i huden

Dina tarmar har en stark koppling till din hud, vilket är varför det första steget består av att rengöra dem grundligt och se till att de fungerar ordentligt. Det vanligaste problemet när det kommer till hudproblem är förstoppning, som kan orsaka ansamling av giftiga substanser som, när de inte elimineras, naturligtvis kommer börja ta sig till blodomloppet. Väl där så kommer kroppen göra allt den kan för att eliminera dem genom huden, i form av orenheter, svett, etc.

Det finns flera naturliga metoder för att rensa dina tarmar och förebygga förstoppning:

 • Ät mogen frukt och färska grönsaker varje dag. Speciellt frukt såsom katrinplommon, fikon eller äpplen, och bladgrönsaker såsom spenat eller mangold.
 • Lägg till linfrön i din mat.
 • Ät alltid fullkorn: bröd, pasta, ris, vete, etc.
 • Ta kosttillskott med magnesiumklorid.
 • Drick mycket vatten under dagen.
 • Gör vattenlavemang om det behövs. Dessa är mycket naturligare än kemiska lavemang från apoteket.

Följ dessa tips under en månad. Efter denna rensningsmånad bör du ha börjat känna att dina tarmar fungerar som de ska.

Rensa tarmarna för att få bort orenheter i huden

Drick medicinska avkok mot orenheter i huden

Det finns medicinalväxter som rensar din hud från insidan. Det är möjligt att du kommer lägga märke till ännu fler orenheter under de första dagarna, men detta är ett vanligt steg när den inre rensningen genomförs, och du kommer snabbt märka hur de försvinner och din hud blir renare.

 • Grön nässla: Denna vilda växt har förmågan att rensa kropp och hud samt göra den vackrare.
 • Kardborre: Ett avkok på denna rot är väldigt användbart för stora orenheter, såsom akne eller bölder. Det är även fördelaktigt för njurarna.
 • Grönt te: Grönt te är väldigt renande och rikt på antioxidanter, vilket är varför det även har regenererande egenskaper.
 • Maskros: Dessa är väldigt renande och kan rensa lever, hud och njurar.

Under rensningsmånaden så kan du alternera eller kombinera dessa avkok, men du bör dricka tre koppar om dagen.

Drick tre koppar om dagen

Daglig hudrensning

När du väl har planerat din interna rensning så är det viktigt att du lär dig hur man vårdar huden utifrån. För att göra det så vill vi rekommendera att du genomför följande steg varje dag.

 • Tvätta ditt ansikte i kallt vatten varje morgon.
 • Applicera en naturlig toner, vilket kan vara rosenvatten, trollhasselvatten eller kamomill.
 • När det har torkat så återfuktar du huden i enlighet med dess typ. Om du inte har en bra fuktgivande kräm så kan du använda vegetabilisk olja: jojobaolja (för fet hud), kokosolja (för blandad hud) eller argan- eller mandelolja (för torr hud).
 • Massera varsamt ditt ansikte så att det absorberar oljorna väl. Som ett resultat så kommer du öka hudens naturliga regeneration.
 • På kvällen upprepar du samma steg som på morgonen. Om du använder smink så ska du inte glömma att ta bort det först samt att alltid använda naturliga produkter.

Exfoliering och näring en gång i veckan

Under rensningsveckan så bör du genomföra följande behandlingar en gång per vecka: en hudexfoliering samt en närande och rengörande mask.

Exfoliering eller en peeling är viktigt för att hjälpa till att rensa bort orenheter, och en av de lättaste metoderna består av att använda salt eller socker blandat med aloe vera (eller olja om du har väldigt torr hud), som du sedan varsamt masserar huden med. Skölj sedan huden med varmt vatten och applicera en rengörande och fuktgivande mask som du kan göra med grön lera blandad med naturlig yoghurt. Applicera och låt det verka i runt en halvtimme eller tills du känner att leran har torkat.

Ta sedan bort den med varmt vatten och applicera en vanlig fuktgivande kräm.

Du kan följa dessa behandlingar efter den månatliga rensningsplanen, men vi rekommenderar att göra dem var 10:e till 15:e dag.

Bilder från danny O, bkajino, MyTudut and Wildbeauty


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.