10 livsmedel för att öka din livslängd

10 livsmedel för att öka din livslängd

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Sedan tidernas begynnelse har många människor sökt efter sätt att hålla sig unga och bromsa åldrandeprocessen. Med framsteg inom teknik, har olika metoder utvecklats så att vi kan se yngre ut, men detta är inte tillräckligt om du inte är vid god hälsa och saknar den vitalitet som krävs för att fortsätta att leva till fullo. Lyckligtvis finns det vissa livsmedel som kan öka din livslängd naturligt. Fortsätt att läsa för att ta reda på vilka de är!

Det mest effektiva sättet att hålla sig ung och förlänga sitt liv är genom goda kostvanor och regelbunden motion. Din kropp måste vara vid god hälsa i allmänhet för att förlänga ditt liv och ge dig den nödvändiga styrkan för att klara av din vardag oavsett ålder.

I den här artikeln kommer vi att ge dig de 10 bästa livsmedlen för att öka din livslängd och som naturligtvis håller dig frisk tack vare de fördelar de ger din kropp.

Här är livsmedlen du ska äta mer av för att öka din livslängd

Mejeriprodukter och fisk

Omega-3 och 5 fettsyror finns i höga koncentrationer i fisk.
Omega-3 och 5 fettsyror finns i höga koncentrationer i fisk.

Denna mat innehåller D-vitamin och kalcium, som hjälper till att förhindra en sjukdom som kallas osteoporos, vilken uppstår efter 30 års ålder och består av en förlust av benmassa, vilket orsakar sprickor och olika skador som påverkar din hälsa.

Vitt kött

Kalkon, kyckling och fisk innehåller 25% mindre kalorier än rött kött. Dessa livsmedel är en stor hjälp för att minska ditt intag av fett och ta hand om din hälsa på samma gång. Deras höga halter av zink och järn ökar verkan av röda blodkroppar. Dessutom har det visat sig att äta dem är en stor hjälp i att stärka och skydda nervsystemet.

Röda frukter

bär

Röda frukter innehåller antioxiderande egenskaper som förhindrar urinvägsinfektioner. De har också C-vitamin och flavonoider, som skyddar din kropp och förebygger hjärtsjukdomar.

Avokado

Dess höga innehåll av vitaminer bidrar till att förhindra en hel del sjukdomar som förekommer i vuxen ålder. Tack vare detta ökar sannolikheten för att förlänga livet och livskraften i kroppen för att få bättre hälsa. Avokado innehåller A, B1, B2, B3, B6, D-vitamin och kalium, som hjälper till att kontrollera blodtrycket och hjärtrytmen, vilket förhindrar hjärtinfarkt och hjärtsjukdomar.

Broccoli

Brocolli

Broccoli är en av de mest användbara grönsakerna för att hjälpa till att bekämpa sjukdomar. Den innehåller A och C-vitamin, som ökar och stärker immunförsvaret. Dess egenskaper och konsumtion hjälper i förebyggande av cancer och hjärtsjukdomar. Det är också en bra avgiftare och bidrar till att rena kroppen.

Oregano

Specialiserade studier har visat att oregano innehåller en aktiv ingrediens som förhindrar inflammation av vävnader och leder. Den arbetar också aktivt mot degeneration av benstommen.

Vitlök

Vitlök innehåller två huvudämnen bland sina många ingredienser som är ansvariga för att arbeta till förmån för din hälsa: allicin och diallyl disulfid.

Att äta en vitlöksklyfta om dagen, företrädesvis rå, skyddar kroppen mot cancer och hjärtsjukdomar. Ät minst en i veckan för att minska risken att smittas av tjocktarmscancer. Förutom detta är det ett livsmedel med en hel del fördelar för att avgifta kroppen och bekämpa en mängd sjukdomar.

Valnötter och torkad frukt

Valnötter och torkad frukt är några av de mest rekommenderade livsmedlen för att ta hand om din hälsa. Deras höga halter av mineraler som kalium, magnesium, zink och selen gör dem mycket välgörande, med en hel del fördelar för din kropp. En studie visade attom du äter fem valnötter 5 dagar i veckan förbättrar du funktionen av ditt hjärta och förhindrar sjukdomar som Alzheimers, depression och multipel skleros.

Honung

Honung

Detta är ett av de mest välkända och använda livsmedlen i världen för både dess egenskaper för hud och hårvård, och för att ta hand om din kropp i allmänhet. Använd honung som ett alternativ till socker och sötningsmedel. Det bidrar till att stärka ditt hjärta, ben, bekämpa orenheter i blodet, och det sägs också att den ökar livslängden eftersom den vitaliserar det kvinnliga reproduktiva systemet

Vetegroddar

Vetegroddar är en stor källa till E-vitamin, vitamin B-komplex och järn. Att äta dem rekommenderas för hälso- och sjukvård i alla bemärkelser och det har visat sig att de förhindrar ateroskleros. Enligt medicinska studier, kan ätandet av dem varje dag, tillsammans med en bra kost och motion,  lägga till upp till fem år till ditt liv.

Välj ut dina favoriter bland dessa livsmedel som kan öka din livslängd och börja förbättra din hälsa redan idag!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Jorge Pérez Calvo. Nutrición energética y salud: Bases para una alimentación con sentido. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2016. 
  • Francesc Fossas. Qué comer: consejos y curiosidades de la nutrición. Océano Ámbar,2008.
  • Silke Bromm. Tabla de alimentos bajos en grasas. Editorial HISPANO EUROPEA, 2009.
  • Margarita Chávez. Belleza al natural: Recetas a base de ingredientes naturales para cuidar la piel y el cabello. Penguin Random House Grupo Editorial México, 2017.  

Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.