Livsmedel som rensar din grovtarm

selleri

Grovtarmen är vital för att ditt matsmältningssystem ska kunna fungera som normalt och för att bli av med skadliga ämnen i din kropp. I denna artikel kommer vi tillhandahålla en lista på livsmedel som kan hjälpa dig att naturligt ta god hand om och rensa din grovtarm.

Du bör veta att gifter är substanser som kan orsaka sjukdomar, vilket är varför din kropp konstant måste göra sig av med dem. Du bör dock komma ihåg att det finns många orsakar för giftansamling, såsom brist på motion, dålig diet och att inte dricka tillräckligt med vatten.

Försökt att hålla din kropp fri från socker, fett, alkohol och koffein, och öka istället konsumtionen av frukter och grönsaker eftersom de är utmärkta antioxidanter och fungerar vätskedrivande. Fortsätt läsa för att upptäcka vilka livsmedel som kan hjälpa dig att rensa din tarm naturligt och hälsosamt.

Livsmedel som hjälper till att eliminera gifter

Apelsiner

Apelsiner ökar din motståndskraft till infektioner och är även kända för sina nivåer av vitamin C. De innehåller även natrium, kalium och magnesium, vilka hjälper till att stärka musklerna. De är naturliga botemedel för minnet, mag- och hudcancer, kontrollerar stress och blodtryck samt håller nervsystemet stabilt. Att äta dem dagligen minskar ålderstecken.

Vindruvor

Vindruvor kan rensa blodet och tarmarna, är vätskedrivande samt laxerande. De innehåller stora mängder vitamin C, förebygger migrän och kardiovaskulära sjukdomar, bekämpar cancer och är en källa för kalium och fibrer.

Kronärtskocka

Kronärtskocka är en av de mest rekommenderade växterna för att eliminera vätskor och att avgifta kroppen. Den hjälper till att lindra symptom från matsmältningsproblem, irritabel tarm, illamående samt gasighet. Den behandlar även sjukdomar såsom anemi, diabetes, reumatism, gikt och gallsten.

Selleri

Äpplen

Äpplen hjälper till att minska de dåliga kolesterolnivåerna och innehåller både antioxidanter och renande egenskaper. Dessa hjälper till att reglera matsmältningen och skyddar hjärnan från sjukdomar såsom Alzheimers och Parkinsons. Det är rekommenderat att äta äpplen under klimakteriet eftersom de ger din kropp en uppfriskande känsla.

Det är även rekommenderat mot ångest eftersom de orsakar en nöjdhetskänsla, och lindrar dessutom förstoppning – den huvudsakliga orsaken till varför gifter stannar kvar i kroppen och orsakar grovtarmscancer och hemorrojder.

Lök

Lök fungerar antibakteriellt i kroppen, skyddar matsmältningssystemet, förbättrar cirkulationen och är en utmärkt källa för fibrer. Den innehåller dessutom vitamin C, är låg i kalorier, innehåller ingen kolesterol, är låg i natrium och förebygger cancer.

Grönt te

Grönt te

Grönt te är rikt i antioxidanter, förebygger influensa och bekämpar både migrän och mental trötthet. Den har vätskedrivande effekter och förebygger att sår bildas. Den minskar tumörer och bekämpar bildningen av grovtarms-, lung- och hudcancer.

Viktigt:

Det krävs väldigt lite för att rensa din tarm. Ät mycket fibrer varje dag, såsom linfrön och havre, drick mycket vatten, ät mycket frukt och grönsaker och ägna dig åt fysiska aktiviteter. Lämna sedan de livsmedel som gör mer skada än nytta för din kropp bakom dig.