Tips för att avgifta din kropp

När din kropp absorberar skadliga substanser från livsmedel eller miljön som du vistas i så kan jobbiga tillstånd uppstå såsom trötthet, blekhet, irritation, förstoppning, huvudvärk, etc.

Om något av dessa tillstånd drabbar dig under lång tid så kan det resultera i allvarliga sjukdomar. När vi talar om att avgifta kroppen så får vi inte missa att nämna det viktigaste organet när det kommer till just denna funktion: levern.

Att eliminera orenheter eller att rengöra kroppen görs primärt av denna kroppsdel. Tänkt dig att det finns tusentals arbetare som är ansvariga för att separera ohälsosamma och onödiga gifter från mat såväl som läkemedel, alkohol, etc., så att din kropp bara absorberar det som är viktigt och hälsosamt.

Vitlök-2

Vitlök innehåller två huvudsakliga produkter bland sina många ingredienser som arbetar för din hälsa: allicin och diallyldisulfid.

Detta tusen år gamla livsmedel har använts sedan uråldriga tider för sina många hälsosamma egenskaper. När det kommer till att avgifta din kropp så stimulerar vitlök leverenzymer som förbättrar dess funktion. Utöver det så kan det naturligt bekämpa virus och bakterier som orsakar sjukdom.

Äpplen

Äpplen innehåller en substans vid namn pektin som är användbar för att eliminera skadliga substanser från din kropp. Detta kan göras genom urin och avföring.

Broccoli

Grönt te-1

Grönt te stimulerar även det leverns funktioner, vilket gör avgiftningsprocessen mycket effektivare.

Bladgrönsaker

De har stora mängder antioxidanter som generellt förebygger att kroppen åldras i förtid. De hjälper även till att rensa den på onödiga substanser.

Vatten

Vatten-5

En utmärkt avgiftare. Vatten i sin rena form – utan något iblandat – eller ett avkok, smaksatt vatten, etc., är en viktig del i rensningen av din kropp. Om du vänjer dig vid att dricka den nödvändiga mängden vatten om dagen, vilket generellt sett är två liter, så kommer det få stora fördelar.

Det ger inte bara näring till dina celler, utan tar även bort substanser som inte erbjuder något alls för din hälsa. När du dricker vatten så letar det efter farliga substanser och fäster sig vid dem för att sedan eliminera dem genom urinen.

Fysisk träning får inte fattas från dessa rekommendationer för avgiftning av din kropp eftersom även svett eliminerar orenheter.

Kom alltid ihåg att det inte finns något bättre än en balanserad diet. Det är endast på detta sätt som din kropp – denna perfekta maskin – kommer kunna fungera som den ska. Folk med dåliga vanor förstör den sakta men säkert.

Tveka aldrig att rådfråga en expert. De kommer veta vad och hur mycket av de livsmedel som vi listar ovan du ska konsumera.

Gör en ärlig utvärdering av dina vanor. Ger du din kropp de verktyg den behöver för att hålla sig frisk och stark? Eller ger du kroppen den ytliga sorten som är snabb och därför skadlig?