Singel och lycklig: är det verkligen möjligt?

Personlig mognad och balans är en förutsättning för att ett förhållande ska kunna växa. För att upprätthålla en relation och bli lycklig måste du först älska dig själv.
Singel och lycklig: är det verkligen möjligt?

Senaste uppdateringen: 08 december, 2018

Självklart är det möjligt att vara singel och lycklig på samma gång, även om vissa likställer lycka med att vara i ett förhållande. Men vi kan försäkra dig om att det finns många fördelar med att vara singel. Låt oss utforska dessa!

Fördelarna med att vara singel

Du känner förmodligen någon som är singel och desperat försöker finna en partner. Dessa personer känner att de uppfattas som konstiga om de inte har en livskamrat, att de är tomma inombords och att de inte är hela utan någon som håller deras händer varje dag.

Men faktum är att det är farligt att associera lycka enbart med att ha någon. Vissa vet inte hur de ska kunna vara bekväma med bara sig själva, att ha sin egen balans eller att uppleva den personliga utveckling vi bara får under de perioder av våra liv då vi är singlar.

Självklart kommer en “andra hälft” vid vår sida göra oss lyckliga och ge oss en känsla av balans, men för att vara tydliga: för att ha en partner och vara lycklig är det viktigt att först lära sig att älska sig själv. Det krävs balans och personlig mognad för ett förhållande mellan två människor där båda erbjuds känslomässig integritet samt respekterar sig själva och varandra. Men låt oss se hur vi kan dra nytta av singellivet.

1. Lyssna på dig själv och lär känna dig bättre

Kvinna i solen

Att vara singel tillåter dig att spendera tid för dig själv och oftare lyssna till dina egna behov. Ta denna tid till att reflektera och lära känna dina egna behov bättre; vad du gillar och ogillar, och vad du helst vill.

I många relationer spenderar den ena parten mer tid på att se till den andra personens behov än sina egna. Dessa personer lägger sig ständigt platta utan att inse att situationen kan bli farlig om saker och ting inte förändras. Singellivet ger tid för oss själva. Var självisk och tänk på dig själv. Ta hand om dig själv, lyssna på dina behov och hitta din egen balans i att vara singel. Lär dig att lyssna på och älska dig själv!

2. Dags att växa som person. Tid för dig själv

Kvinna som skriver

Det finns relationer som slutar traumatiskt, vilket kan sänka vår optimism och självkänsla. Detta är ett bra tillfälle att lära känna dig själv, växa, läka dina sår och omorientera ditt liv. Fundera på vilken typ av person du skulle vilja vara med. Definiera dina gränser och vad som är acceptabelt i en känslomässig relation.

Tänk över dessa saker samtidigt som du njuter av din egentid. Lär dig att älska dig själv. Ha en tro på att du är den mest fantastiska personen i världen och att livet som singel gör dig lycklig.

3. Singel och lycklig: du får tid för dina vänner och fritidsintressen

Vänskap

Få saker är så tillfredsställande som att hitta tid för de saker du älskar. Måla tavlor, lära dig ett nytt språk, ta en kurs, mm. Nu är det dags att göra saker du älskar medan du njuter av friheten.

I en relation händer det ibland att man slutar göra de saker man älskar eftersom man spenderar så mycket tid med sin livskamrat. Nu kan du göra vad du vill utan att behöva anpassa dig efter en partners önskemål. Du kan sticka iväg på en resa med några vänner eller åka själv. Att vara singel är inte någon dålig sak; du är alltid den viktigaste personen i världen. Njut av dig själv, dina vänner, familj, husdjur… och att vara singel.

4. Dags att du känner dig hel

Solglasögon

Vissa har uppfattningen att sökandet efter en andra hälft står över allt annat. Om vi blir besatta av denna uppfattning börjar vi se oss själva som ofullständiga. Så från och med nu vill vi att du börjar känna att du är en fulländad och sund person.

Medan du njuter av dig själv kommer rätt person plötsligt dyka upp en dag; någon som förtjänar dig, som kommer att älska dig för den du är och som du kommer att vara lycklig med. Det behöver inte nödvändigtvis vara din andra hälft. Vilka två personer som helst med rätt kombination av personligheter, passioner, förtjänster och brister kan bilda ett stabilt och lyckligt par.

Under tiden måste du komma ihåg att du alltid är fullkomlig. Full av självförtroende, personlighet, känslor och skönhet. Le när du står framför spegeln och kom ihåg att det alltid är viktigt att du är lycklig, vare sig du är singel eller i ett förhållande. Lär dig att älska dig själv och vårda din självkänsla. Tro inte för en sekund att det är obligatoriskt att ha ett förhållande för att vara lycklig.

Ibland dras vi in i osunda och skadliga relationer som får oss att känna att det hade varit bättre att vara singel. Men det allra bästa är att lära sig att njuta av sin egen individualitet och självständighet utan att stänga dörrarna helt. Kärleken är ett äventyr som alltid är värt att ge sig in i, men man får aldrig försumma sitt eget hjärta.

Som du ser finns det inget som står i vägen för att vara singel och lycklig.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.