Fem tips för att känna dig lycklig i livet

Livet är något som ska vara en lycklig upplevelse. Ofta så känner vi dock att vi inte förtjänar att ha ett bra eller lyckligt liv, men lycka är ett val.
Fem tips för att känna dig lycklig i livet

Senaste uppdateringen: 06 december, 2019

Livet är något som ska vara en glad upplevelse. Ofta så känner vi dock att vi inte förtjänar att ha ett bra eller lyckligt liv, men att vara lycklig är ett val. Det är inte något som bara händer eller ett ting som du inte kan influera eller göra beslut angående.

Tankar och handlingar som gör dig lycklig

Ett av de viktigaste tipsen för lycka ligger i att inse att dina tankar och handlingar avsevärt kan påverka ditt humör och även din syn på livet. Fortsätt därför läsa för att lära dig fem tips för att känna dig lycklig.

1. Bli lycklig genom nöje 

Hitta nöjen vart du än går, oavsett om sammanhanget är negativt eller positivt. Skapa ditt eget nöje. Börja och avsluta genom att ge dig själv nöje. Var den mest fulländade mottagaren av alla delikatesser som livet har att erbjuda.

2. Lek

Tänk tillbaka till skolgården och dess raster där skratt kunde höras. Sök efter lycka i andra och bjud in dem för att delta i din lek. Även om du måste ge dem en hint så ska du erbjuda en vänlig komplimang eller låta era barn bli smutsiga i leran…lek!

3. Glöm dramat

Gör inte en stor grej över allt som inträffar i ditt liv. Sluta dörför att lägga uppmärksamhet på allt som är dåligt, vad du kan ömka eller vad du kan få sympati för. Sluta ge så mycket till andra och ge istället till dig själv. Innan allt annat så ska du uppfylla dina egna behov. När du gör detta så ska du sluta läsa allt drama som presenteras i media – det har inget att göra med dig. Det finns inget annat som kan hjälpa dig med drama än att helt enkelt sluta med det. Drama baseras på rädsla över att inte vara lycklig.

4. Hitta frid

Lycklig kvinna på en äng

Sätt dig ner och absorbera friden. Inledningsvis kanske du känner dig lite obekväm, men ju mer du gör det desto mer kommer du också känna kopplingen till dig själv, och ju mer du känner dig själv, desto mindre behov kommer du känna eftersom stillheten från den önskade friden är vital för lycka.

5. Acceptera dig själv som du är

Acceptera dig själv som den huvudsakliga nyckeln för att vara lycklig. När du verkligen förstår att dina brister är gåvor så kommer det bli mycket enklare att känna lycka. Självacceptans leder till en lycka som många personer aldrig får uppleva. Att acceptera dig själv precis som du är är även ett vitalt steg för att älska andra, för om du inte ens kan älska dig själv, hur kan du då älska andra?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.