11 bra och enkla skönhetstips du kan prova

Tack vare sina sammandragande egenskaper kan citron hjälpa till att motverka överskottsfett och även göra håret mer skinande. Om du har känslig hud bör du blanda med vatten.
11 bra och enkla skönhetstips du kan prova

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

De flesta av oss letar konstant efter olika skönhetstips och produkter, men det är inte alltid man har tid eller pengar till kostsamma behandlingar. Det finns dock som tur är skönhetstips och behandlingar man kan använda hemma.

Gel för håret

Gel är perfekt när man vill fixa till frisyren, men många produkter innehåller starka kemikalier som kan försvaga håret och få det att ramla av. För att få samma effekt utan de risker som medföljer kan du använda smaklöst gelatin som du har löst upp i vatten och ha det i håret.

Fuktgivande lotion

Spreja på lotion

Om du letar efter ett alternativ får att återfukta huden behöver du inte lägga pengar på dyra krämer, för du kan använda kokosmjölk. Det har egenskaper som återfuktar huden för att motverka torrhet och andra problem.

Applicera det bara på huden innan du går och lägger dig.

Behandling mot finnar

Finnar är bland de värsta problemen som kan påverka huden. Har du finnar och vill bli av med dem kan du applicera en naturlig yoghurtmask varje kväll innan du går och lägger dig. Låt masken torka och skölj av nästa dag.

Yoghurt innehåller mjölksyra och probiotika som hjälper till att lindra  inflammation.

Skönhetstips med vaselin

vaselin för skönhetsbehandlingar

Vaselin är en ekonomisk produkt som kan återfukta huden och läpparna varje dag, samt hjälpa dig att ta bort ditt smink. Applicera direkt på det önskade området.

Stärk och ta hand om dina naglar

Har du ömtåliga naglar behöver du bara doppa dem i citronsaft eller lite olivolja i 5 minuter varje dag för att stärka dem.

Exfoliering

Exfolierande blandning

För att få skinande och återfuktad hy kan du exfoliera ansiktet och kroppen en gång i veckan. Det tar bort döda hudceller, stänger porerna och motverkar tidiga ålderstecken.

Lena ögonfransar

För att få lena och långa ögonfransar kan du applicera olivolja på dem varje kväll.

Fettfritt hår

Få fettfritt hår

Om du har överskottsfett i håret kan du använda saften från 4 citroner i lite vatten. Skölj håret med vätskan och du kommer att märka förändringar.

Lättkammat hår

Vill du ha lättkammat hår kan du använda majonnäs i hela håret istället för kemiska balsam.

Stäng porerna på huden

Öppna porer

För att stänga porerna på huden och motverka pormaskar kan du använda juicen från en halv apelsin med ett halvt glas mineralvatten i ansiktet.

Motverka rynkor

Om du oroar dig över tidiga rynkor kan du riva en potatis som du blandar med kamomillte. Applicera massan på ansiktet och låt verka i 15 minuter.

Andra enkla tips du kan tänka på…

  • För att få en naturlig solbränna kan du applicera kokosolja på huden och äta en morot varje dag.
  • Om du har fått svullna ögon kan du hålla ett par kalla skedar mot dem i några minuter för att minska inflammationen.
  • För att få friskare och piggare fötter kan du doppa dem i ett bad med vatten och några droppar essentiell lavendelolja.
  • För att få mjukt och återfuktat hår kan du applicera en mask med avokado från rötterna till topparna.
  • Undvik att använda platt- och locktänger på håret.
  • Vill du stärka naglarna kan du krossa vitlök och använda juicen på dem.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.