Fördelarna med en yoghurtmask

Yoghurt är ett av de mest näringsrika livsmedel som finns och har många fördelar för både magen och immunförsvaret. Det kan dock även användas för huden och därför vill vi berätta om de många fördelarna med att göra en yoghurtmask, som ett enkelt alternativ till dyra kosmetikaprodukter.

Innan du gör en yoghurtmask är det viktigt att tvätta huden så att den är ren. Torka sedan ansiktet och applicera 2 dl vanlig yoghurt i ansiktet med fingrarna. Låt det sitta i ca 20 minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Din hud drar då nytta av följande fördelar:

Bekämpar akne

Yoghurt är känt för sina antibakteriella egenskaper och motverkar bakterier på huden som annars kan orsaka exempelvis finnar.

Slätar ut huden

Mjölksyran i yoghurt fungerar bra för att lindra hudirritation; det minskar ner röda områden och ger huden en mjuk ton.

Motverkar ålderstecken

Även om vi alla vet att åldrande är en naturlig process finns det sätt man kan minska uppkomsten av ålderstecken i ansiktet. Mjölksyran i yoghurt hjälper till att avlägsna döda hudrester och får den nya huden att träda fram.

Lindrar solbränna

När du märker att du har blivit röd av solen kan du använda yoghurt för att återfå hudens naturliga fuktighet.

Vissa är dock allergiska mot yoghurt, så tänk förstås på det innan du använder masken så att du inte känner av några bieffekter.

Nu vet du att yoghurt inte bara är gott till frukost utan något du även kan använda som skönhetsbehandling. Vad bra, eller hur?

Bild: André-Batista

Spara

Spara

MER FÖR DIG