Fördelarna med en yoghurtmask för huden

Fördelarna med en yoghurtmask för huden

Senaste uppdateringen: 13 mars, 2019

Yoghurt är ett av de mest näringsrika livsmedel som finns och har många fördelar för både magen, immunförsvaret och den generella hälsan. Den kan dock även användas för huden, och därför vill vi berätta om de många fördelarna med att göra en yoghurtmask som ett enkelt alternativ till de dyra kosmetikaprodukter man kan köpa i butikerna.

Innan du gör en yoghurtmask är det viktigt att tvätta huden så att den är ordentligt ren. Torka sedan ansiktet och applicera 2 dl vanlig yoghurt i ansiktet med fingrarna. Låt den sitta i ca 20 minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Din hud drar då nytta av följande fördelar:

Bekämpar akne

Yoghurt är känt för sina antibakteriella egenskaper och motverkar bakterier på huden som annars kan orsaka exempelvis finnar.

Denna yoghurtmask slätar ut huden

Mjölksyran i yoghurt fungerar bra för att lindra hudirritation; det lindrar rodnade områden och ger huden en mjuk ton. Perfekt om du lider av lättare rynkor eller om du till exempel har bränt dig i solen.

Motverkar ålderstecken

Även om vi alla vet att åldrande är en naturlig del av livet som inte går att undvika, finns det sätt att minska uppkomsten av ålderstecken i ansiktet. Mjölksyran i yoghurt hjälper till exempel till att avlägsna döda hudrester och får den nya huden att träda fram. Du kommer både se och känna dig fräschare efter att du använt denna mask.

En yoghurtmask lindrar solbränna

När du märker att du har blivit röd av solen kan du som sagt använda yoghurt för att återfå hudens naturliga fuktighet och spänstighet. Vissa är dock allergiska mot yoghurt, så tänk förstås på det innan du använder masken, så att du inte känner av några bieffekter.

Nu vet du att yoghurt inte bara är gott till frukost, utan något du även kan använda som skönhetsbehandling för att lindra och motverka en rad olika problem. Vad bra, eller hur?

Bild: André-Batista

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.