Perfekta frukter för att bekämpa gastrit

Gastrit kan orsakas av flera olika saker, och speciellt en dålig livsstil. Om du märker av symptom såsom kräkningar, ryggsmärta, buksvullnad eller kronisk trötthet så bör du uppsöka en läkare så att du kan få professionella rekommendationer och passande läkemedel utskrivna.

I denna artikel vill vi diskutera några frukter som kan vara fördelaktiga för att bekämpa gastrit och förebygga de starka magsmärtorna, och samtliga står ut från mängden med sina höga nivåer av näringsämnen och fibrer.

1. Päron

Päron

Tack vare vitamin B1, B2, B3, A och C samt fibrerna som finns i päron så är vissa av dem rekommenderade för gastriska problem. De reglerar nervsystemet och matsmältningskanalen.

2. Papaya

Detta är en av de viktigaste frukterna på grund av dess innehåll av vitamin B1, B2, A och C. Den är rik i mineraler såsom magnesium, järn, sulfur och kalium, och det är en av de bästa frukterna för att hjälpa matsmältningen. Utöver det så har den även fördelar för huden, håret,  benen och immunförsvaret.

Tärna en skiva papaya och lägg den i mixern med ett halvglas skummad yoghurt. Mixa i några minuter och drick ett glas efter frukost, lunch och middag. Det är utsökt!

3. Banan

Banan1

Banan är en av de frukter med högst fiberinnehåll. Den är låg i fett och protein, är en utmärkt källa för energi och hjälper till att accelerera matsmältningen, vilket ger en lätt laxerande effekt. Den är även rik i zink, vilket hjälper till att stärka håret och förhindra hårtappning.

Om du lider av gastrit så kan du prova att äta en mogen banan eftersom konsumtion av gröna bananer kan skada magen.

4. Kokosnöt

Kokosnöt står ut från mängden tack vare dess höga nivåer av magnesium, fosfor, kalcium och kalium. Kokosnöt är även en utmärkt frukt för fibrer, som förbättrar tarmrörelserna. Precis som banan så agerar den lätt laxerande och rensar kroppen.

Om du konstant känner dig tung så rekommenderar vi att du konsumerar ett glas kokosvatten om dagen.

5. Persikor

Persikor

Denna utsökta frukt har väldigt nyttiga egenskaper och agerar diuretiskt såväl som laxerande. Den innehåller även vitamin A, C och E, vilket hjälper till att förebygga sjukdomar såsom Alzheimers, starr och cancer.

Den är rik i mineraler, inklusive kalium, fosfor och magnesium, vilka spelar stor roll i hur immunförsvaret fungerar. Eftersom den är lätt att smälta så hjälper den levern genom att förbättra matsmältningsprocessen.

Om du vill göra en dryck av den för att lindra din gastrit så har vi ett perfekt recept!

Ingredienser:

  • 2 matskedar persikoblad
  • 25 centiliter kokande vatten
  • Rör runt bladen i vattnet i fem minuter. Låt det sedan svalna och drick en kopp två eller tre gånger om dagen.

6. Äpplen

På grund av en komponent vid namn pektin, så skapas en gel i kroppen när äpplen kommer i kontakt med vatten som hjälper till att skydda tarmarna. Om du inte har förstoppning utan snarare diarré (eftersom gastrit ofta agerar på två olika sätt) så kommer denna frukt absorbera vätskor, vilket gör avföringen fastare.

Som du kan se så kan dessa frukter vara väldigt fördelaktiga i kampen mot obehag som relaterar till gastrit. Det är inte rekommenderat att bara konsumera en – ändra dem från dag till dag för att göra det lättare för dig. Du kan även leta efter recept som motiverar dig att äta mer frukt och därigenom förbättra din dagliga livskvalitet.

Så… vilka frukter konsumerar du regelbundet?

MER FÖR DIG